SVT experimenterar


En av SVT:s reportrar har på eget initiativ gjort ett experiment som innebar att fyra elever bytte skola för en dag.

Linköping är en av Sveriges mest segregerade städer och detta faktum smittar av sig på skolan.

Skäggetorpsskolan har ett elevunderlag där hela 98% har sitt ursprung i andra länder. I Ljungsbro som ligger cirka 15 kilometer från Linköping ligger Ljungsbroskolan och där har ”bara” 12% sitt ursprung i andra länder. ”Bara” är SVT:s egna ord, men 12 av 100 elever får väl ändå anses vara bra med tanke på hur Sverige utvecklats och inte minst i jämförelse med Sverige och Ljungsbro för 20 år sedan.

Tillbaka till SVT:s experiment. Stadsdelen Skäggetorp där Skäggetorpsskolan ligger, är ett av de ”särskilt utsatta områden” som polisen benämner som problemområden. Skäggetorpsskolan har knappast ett bättre rykte än området den ligger i och en av de svenska elever som deltog i experimentet säger att rykten om våld och gängbråk, rullat bland kompisgängen.

SVT:s reporter lät två elever från Skäggetorpsskolan gå en dag på Ljungsbroskolan och därefter bytte två svenska elever skola för en dag och tillbringade den på motsatt skola.

För de första undrar vi om SVT:s roll är att bedriva opinion som det här handlar om? För det andra är detta experiment ett totalt och meningslöst fiasko, som inte säger ett dyft om verkligheten i de problemskolor som ligger i Sveriges mångkulturella områden. Eleverna själva fick gå tre lektioner, ha ett par raster och äta lunch i skolans matsal. Hela tiden övervakade av ett tv-team och en reporter från SVT som bedriver opinion.

Kanske inte konstigt att de två eleverna från Ljungsbroskolan tyckte att ryktet om Skäggetorpsskolan var överdrivet. Om de två grabbarna fick gå ett helt läsår i samma skola, utan ett ständigt närvarande tv-team, är jag tämligen säker på att deras bild av den mångkulturella skolan vore en annan än den de uppger i programmet.

SVT

Skäggetorpsskolan är en skola som förra året klarade sig utan anmärkningar, men som också har många elever som går ut 9:an utan godkända betyg.


7 responses to “SVT experimenterar

 • naimlap

  Musse och swinja har en hel del gemensamt, I detta fallet ljuger de lika friskt såväl musse, som swinja. Men, med den skillnaden att, musse får betalt för att, ljuga medan swinja tar betalt för att ljuga.

  Gilla

 • Argus

  Jag ifrågasätter om detta ens är lagligt. Att inte dyka upp på den egna skolan på flera dagar är skolk. Skolorna och rektorerna borde anmälas för att se om Skolinspektionen har ett uns av ryggrad. Föräldrarna, speciellt de svenska, borde anmälas till SOC för att inte se till sina barns bästa.

  Hade vi haft en regering hade de sagt upp avtalet med SVT och bestämt TV-avgiften till 1 kr/kvartal till dess att alla aktivister ”lämnat skeppet”.

  Gilla

 • Jhonsson

  Ett idiotiskt experiment utan något som helst värde. Men så är det ju också arrangerat av SVT ett midiaföretag utan något som helst värde!

  Gilla

 • compulsoryunion

  påminner om indoktrinering i Hitlerjugend:

  Skäggimuslimjugend

  Gilla

 • Bosse

  Jag såg inslaget och det är för jävligt hur SVT håller på med sin propaganda.Dom hade fått dessa grabbar att säga att dom har ändrat inställning nu om invandrarna efter detta försök på en dag. Man är så desperat numera att man ger sig på barn och vill att dom ska säga något i TV som dom tycker är bra för deras egen agenda. Efter två månader hade dom säkert inte varit vid liv. Hela svenska folket skulle gå ihop och vägra betala licens om dom inte ändrar sina STASI fasoner.Denna hjärntvätt om invandring, värdegrund, mångfald, kulturberikande håller på att tjata sönder detta samhälle totalt. Ingenting faller sig naturligt numera.Jag har varit i Portugal en vecka.Och det är underbart. Du ser inte en slöjmuslim.
  Inte ens i Lissabon om du går ute hela dagarna. Du ser många svarta men dom är helt integrerade i samhället. Dom är kristna från deras tidigare kolonier.Dom uppför sig som portugiser. Det är ett naturligt förhållande mellan dessa kulturer. Man diskuterar inte ens invandring i Portugal. Kriminaliteten är mycket låg. Den är inte högre bland dom svarta än bland dom infödda. Det lutar åt en flytt dit. Klimatet är ju inte heller en nackdel.
  Jag kände ingen glädje av att komma hem när man vet hur det ser ut i samhället och framförallt hur samhällsdebatten är. Och det första man får se är idioten Löfven på en tidning. Då vill man vända direkt.En sak som slog mig är att 70-80 åriga gamla människor är ute och vandrar på kvällar och nätter i Lissabon och i småstäder så klart och dom känner sig säkra och det händer dom inget. Dom sitter på torget och pratar och dricker vin.
  Så klart att jag älskar Sverige och folket. Men dom som sitter nu i regeringen och oppositionen gör att jag vill inte vara kvar och ingen av dom har en vilja att ändra på det. SD kommer aldrig att få regera eller får inflytande.Hellre kör 7 klövern detta land i konkurs. Må dessa svin få ett hårt straff någon gång och bli jämförda med Hitler,Stalin och Pol Pot som dom värsta folkmördarna i historien.

  Liked by 1 person

  • Nosferatu

   Känner igen detta från Prag

   Gilla

  • compulsoryunion

   Sant, tyvärr, när man landar på Arlanda känns det som man landat i apornas planet, med skumma blåne…aliens t.o.m. låtsasjobbar på Luftfartsverket information.
   I Spanien ser man Afrika men de få därifrån måste försöka försörja sig i Spanien. Här försöker nyadelsmännen mest slippa få jobb, fika dyrt i Kista centrum med pensionärsblodspengar.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: