SD vill ha lag för att upphäva medborgarskap

INVANDRING. Sverigedemokraterna gick i veckan ut med att partiet vill uppvärdera det svenska medborgarskapet och höja kraven. I väntan på det bör alla nya utfärdanden stoppas, skriver Svenska Dagbladet, bakom betalvägg. 

CC-Licens

Sverigedemokraterna vill att medborgarskap ska kunna annulleras om det beviljats på felaktiga grunder. SD-ledaren Jimmie Åkesson öppnar för att systematiskt granska ”riskgrupper” som fått medborgarskap. SD hoppas kunna göra det utan att ändra grundlagen, men enligt rättsexperter är det en svårframkomlig väg.

-Pettersson säger att det är självklarheter, den som har ljugit, hotat eller mutat sig till medborgarskap ska givetvis ha det indraget. Det lovade Alliansen inför valet 2010, sedan gjorde Reinfeldt upp med Miljöpartiet i stället för att infria sina vallöften. Socialdemokraterna har också föreslagit indragna medborgarskap men inget har hänt mer än prat.

Moderaterna – Ta medborgarskapet från kriminella invandrare

Även socialdemokraterna har väckt tanken

Socialdemokraterna ville dra in medborgarskapet för kriminella invandrare

Mina förslag:

  • Släpp inte in kriminella i landet
  • Är de här, ge dem aldrig permanent uppehållstillstånd
  • Har de fått uppehållstillstånd ge dem inte medborgarskap
  • Utvisa så många som möjligt, obligatorisk utvisning ska gälla vid brott över en viss nivå
  • Medborgarskap ska kunna dras in om de delats ut på felaktiga uppgifter, genom mutor eller hot.
  • De som har dubbla medborgarskap, överväg att i vissa fall dra in det svenska.
  • Alla som söker asyl ska informeras om att om du ljuger om identitet, bakgrund, ålder vid ansökan så kommer du att kastas ut när vi kommer på dina lögner. Ni vet väl att det inte är olagligt att ljuga om sin bakgrund i Flathetens land.
  • Sammanfattning ut, ut, ut för alla som inte sköter sig och ljuger…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “SD vill ha lag för att upphäva medborgarskap

  1. Tyvärr så ändrades Regeringsformen runt 1977 på det viset att dra in utdelat medborgarskap inte längre kunde återkallas. Eftersom det krävs ett riksdagsval emellan två omröstningar i Riksdagen så torde proppen lagts under regeringen Palme. Jag har inte heller funnit att det var politisk oenighet om detta.

    Det finns två sätt att ändra en grundlag; Två riksdagsbeslut med val emellan eller ett riksdagsbeslut med beslutande folkomröstning på valdagen för riksdagen. Jag anser att första alternativet bör utgå.

  2. Kan jag ljuga riskfritt i min Självdeklaration?? Nix, då ska
    det min själ inte gå att ljuga i ett medborgarskap, som man
    då fått på falska grunder, och det ska alla informeras om
    både dom som redan är här, och dom som är på väg hit!’

  3. Petterssons förslag är så självklara att det känns genant att de överhuvudtaget behöver framföras.

  4. Mina 3 barn ar fodda av svensk mor nar dom forsokte med medborgarskap sas det att dom maste arbeta i Sverige i 2 ar sen kunde dom forsoka igen min yngsta son ar till och med fodd i Sverige 1978

  5. Varför ska SD behöva vara de som alltid kommer med de bra förslagen, är de andra partierna fullständigt ointresserade av vårt väl och därför tysta.

  6. Finnas massor av medborgarskap som givits efter hot, mutor och lögner. Bör snarast återkallas.

Kommentera