Hur kan media ha så fel i val efter val?


UTRIKES. Theresa Mays Toryparti förlorar majoriteten i det brittiska parlamentet. Det beskrivs som ett katastrofval för Theresa May som utlyste valet för att få ett starkare mandat. Med 636 av 650 mandat räknade har Torypartiet 310 mandat och Labour 258 mandat.

-Pettersson kontrollerar de svenska medierna som tycker att Theresa May gjorde ett enormt politiskt misstag när hon utlyste nyval. Inte ett ord om att de svenska medierna gjort precis samma misstag gång på gång, i gårdagens val, vid USA:s presidentval, vid britternas folkomröstning om Brexit. De svenska medierna interjuar ”experter” och ägnar spaltkilometer och timmar varje dag åt spekulationer och rena gissningar samtidigt som de kallar sig seriösa.

Jag hör Sveriges Radio rapportera att pundet rasar mot dollarn och kollar. Minus 1,5 procent är knappast ett ras utan sådant som händer varje dag. Dock har jag inte hört någon skylla valutgången på Jimmie Åkesson eller Donald Trump ännu, alltid något…

Det är många chefredaktör som borde se sig om efter ett nytt jobb.


12 responses to “Hur kan media ha så fel i val efter val?

 • Jhonsson

  Media har ständigt fel därför att den är fullständigt nerlusad av dumskallar!

  Gilla

 • Stenbock

  Lyssnade på tyska propagandakanalen ZDF igår kväll innan jag somnade in.Skulle man tro den kvinna som fått i uppdrag,att vilseleda sina landsmän/kvinnor går jorden under idag !
  Strålande rapporterade hon redan när vallokalerna stängde,att Brexit kommer att stoppas.Vidare med stort beröm åt Labour som hon ansåg vunnit… I dag vaknar tyskar och alla andra,och upptäcker att det som skett är,att en del mindre partier som normalt stödjer Tory`s har lagt till ! Alltså jublade man för tidigt,och BREXIT kommer att genomföras….Pundet kommer att överleva,och börsen kommer på nytt att stiga.Alltså i stort samma läge som tidigare.
  Tur att Petterssons blogg finns där sanningen publiceras.

  Gilla

 • Tony

  ”Se sig om efter ett nytt jobb” ?? Ja fast vem vill anställa
  dessa dönickar?

  Gilla

  • Tussilago

   Ja vi har ju många, många kilometer vägren i vårt avlånga land som borde städas & snyggas till så….
   För att inte tala om kusterna & alla vackra öar
   😉

   Gilla

 • Kent

  Trav och tipsexperter samt aktieexperter är samma sak som politiska journalister. De vet allt innan det har hänt och kan sedan svänga om till att förklara att det var självklart att det gick som det gick när resultatet blev det motsatta.
  I Theresa Mays fall så ansåg hon att matchen var vunnen innan den var spelad.
  Opinionsundersökningar är färskvara och är i sämsta fall endast gjord med några hundra som underlag eller i bästa fall några tusen.

  Gilla

 • Adolf Nilsson

  Jag skiter i valet i GB.Jag vill veta vad är det som händer i Sverige. Läser avpixlat
  det är bränder,bilar, skolor när skall detta ta slut.Det vore nånting att skriva om men det har blivit vardagsmat.Nacisossarnas Sverige ,som Hitler sa där man bränner bilar kommer man bränna människor.Dom flyr för sina liiiiv som svetsarn käbblande. Snart flyr svenskarna för sina liiiiv. Ha det gott trots allt.Mvh Adolf

  Gilla

 • Dan Karlsson

  När det gäller hammarolyckan vid Notre Dame ligger väl Svt ganska lågt ?

  Liked by 1 person

 • malmobon

  Enligt undersökning så sympatiserar 80% av journalisterna inom public service med (Mp=50%) V och S. http://www.jmg.gu.se/digitalAssets/1369/1369226_journalist-2011-journalistboken-kap-13.pdf

  Man måste vara blind, döv och dum om man inte ser detta.

  Det värsta är att SVT rycker ut de uttalande som passar in i deras egen uppfattning. Därför blir svenska folket helt vilseledda.

  Igår hade Kulturnyheterna ett helt reportage om Nya Tidningar, och rykte ut meningar som passar in i deras syn.

  Donald Trump är numera ett stående inslag i SVT. Ger en helt felaktig bild.
  Inget om att Trump inte varit inblandad med några ryssar.

  Sverigedemokraterna får ingen tid debattera i SVT. I morgonsoffan sitter alltid pk sympatisörer, Artister måste göra uttalande som passar in i SVT åsikter. Annars får dem inte medverka.

  Mycket farlig utveckling. Public service måste bort.

  Valet i Storbritannien visar hur skolsystemet indoktrinerar ungdomar med sitt rasistsnack och lika värde. Samma är det i Sverige.

  Mest besviken är jag dock på att Nigel Farage svek UKIP. UKIP behövs för att fösa korna framför sig, precis som SD gör idag.

  Finns ett sätt för Tories kan göra ett bra Brexit. Är att ge mer självstyre till Nordirland och Skottland.

  Stora förloraren är dock May, som borde avgå från Tories. Färglös.

  I vilket fall får vi göra vad vi kan här hemma. Igår betalade en kvinnlig bekant till mig medlemsavgift (200 kr för ett år) till SD.

  Är bara genom visa att vi finns som det går förändra Sverige.

  Gilla

 • GO

  Kan det inte vara så att May är en trojansk häst?
  Genom att utlysa nyval med vetskapen att det finns ett stort motstånd mot Brexit och på detta vis öppna en dörr mot Bremain?
  Kalla mig konspiratorisk men jag tror vad jag tror 😀

  Gilla

  • Korsfarare och otrogen hund

   Du ÄR fullständigt spot on! Glöm inte ur vilka led hon kommer i från.Liberala Tories.Hon jobbade under Reinfelds goda vän Cameron som var en stark EU-fascist.Hon var usel som inrikesminister och lika usel nu.En orm.Hon ärvde Brexit,kunde inte finna fler förhalningsmetoder och hon drog desperat i nödbromsen.Det här var sista chansen att förhindra Brexit.Så blev det.

   Gilla

  • Sven-Erik

   Låter mycket klokt. För egen majoritet krävs 326 mandat av 650. Jmf Sveriges Riksdag 349 ledamöter allts 175

   Gilla

 • compulsoryunion

  Media kallas 3:e statsmakten av media, men det är skryt och bedrägeri…. Media är socialisternas medbrottsling i public deception – dvs lura urinnevånare till förmån för Shekarabi, BAH, Riazat, EsBati, Bali Batra

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: