1000 skadade i Turin!

Italienska Juventusfans hade samlats på  Piazza San Carlo i Turin för att se fotbollens Champion League final mellan Juventus och Real Madrid på storbildsskärm som spelades på Friends Arena i Stockholm.  Mitt under andra halvlek hördes en explosion och en pojke påstods ha ropat -”EN BOMB”. I paniken att ta sig från platsen trampade människor ned varandra och över 1000 verkar ha skadats.

Den yngste som uppges vara skadad är en sjuårig pojke.  Det som skulle vara en folkfest blev istället en mardröm för de fotbollstokiga italienarna. Nu förlorade Juventus med 1-4 mot Real Madrid men det resultatet kom i skymundan.

Hur lyckas 1000 människor bli skadade? Det måste ha varit riktig panik på torget för att orsaka så många skador. Det är inte konstigt att folk reagerar med panik efter alla terrorattentat som genomförts den sista tiden. Det är precis detta som är målet för terroristerna – att skapa osäkerhet och rädsla.  Var explosionen kom ifrån är inte känt.

Vi hoppas att det stannar vid skadade och inga dödsfall eller allvarligare skador. Fotbollsfesten vände till en mardröm för många.  Fy farao för dessa ynkryggar till terrorister som förstör så mycket – utan att vara delaktiga i just detta kaos har de ändå spelat en roll i rädslan.

MAIN-Football-Soccer-Juventus-v-Real-Madrid-UEFA-Champions-League-Final-San-Carlo-Square-Turin

SVT

2 thoughts on “1000 skadade i Turin!

Kommentera