Fortfarande tror socialdemokrater att A-kassan är en försäkring som betalas av medlemmarna

SKATTER. Här har vi återigen en socialdemokrat som tror att skatter inte är riktiga pengar. Så här är det: Arbetslöshetsförsäkringen betalas med medlemsavgifter (försäkring) som betalas in till statskassan. Det som medlemmarna betalar motsvarar i runda slängar 10 procent av kostnaden.

Resterande 90 procent betalas i form av arbetsmarknadsavgift som är inbakad i arbetsgivaravgiften. Så alla som arbetar och betalar skatt är med och bidrar till a-kassan men de som är medlemmar skördar frukterna.

Inte nog med det, arbetsmarknadsavgifterna är betydligt högre än vad som betalas ut i arbetsmarknadsavgifter. Så staten gör en rejäl vinst på arbetsmarknadsavgiften. Statens vinst brukar ligga på 15-20 miljarder per år som med lätthet skulle kunna användas till att höja pensioner eller arbetslöshetsersättningen men de pengarna används till annat. Ni får själva gissa var det svarta hålet består av.

A-kassan skulle om den var självfinansierad kosta runt 1000-1500 kronor i månaden,  men då skulle många lämna A-kassa och facket förlora sin medlemsmagnet. Fast jag hoppas ni vet att man kan vara med i a-kassan utan att vara medlem i facket.

Alltså normal socialdemokratisk politik. All betalar, några utnyttjar, lär dig det Fredrik…

13 thoughts on “Fortfarande tror socialdemokrater att A-kassan är en försäkring som betalas av medlemmarna

 1. Ersättning enligt Alfa kassan.
  ”Under dag 1-100 kan du få 80% av din tidigare inkomst, maximalt 910 kronor per ersättningsdag. Under dag 101-200 kan du få 80 % av din tidigare inkomst, maximalt 760 kronor per ersättningsdag. Under dag 201-300 kan du få 70% av din tidigare inkomst, maximalt 760 kronor per ersättningsdag. – See more at: https://www.alfakassan.se/Ersattning#sthash.RYxAZqtz.dpuf

 2. Slå ihop sjuk o arbetslöskassan. FK sköter allt. Facket har inte ett skit med detta att göra. Dom skall fixa bra löner o arbetsvillkor till sina medlemmar. Sjuka och arbetslösa ska dom skita i. Vilket dom gör också. Ta SKAF: Någon jävla ordning får det ändå vara inom ett fackförbund. Däremot är fackens ledare jävligt bra på att fixa bra villkor åt sig själva. SKÄMS på ER!

 3. A-kassan är bara bluff
  Betalade in stora summor i många år.
  Fick 200:- / dag i 14 dagar, det var allt.

 4. Kvällen är räddad.:-)

  Muslimskt terrordåd i London. Började tvivla på muslimernas motivation då det gått över en vecka sedan sist.

  Nu blir det livesändningar för alla er som lider av nyhetstorka 🙂

 5. Perfekt Pettersson! Detta är något som majoriteten av svenska folket inte kan. Jag tittade för länge sedan på hur mycket vi betalar för vår obligatoriska sjukförsäkring. Jag ville jämföra med de privata sjukförsäkringar som fanns i det land jag då bodde. Det fanns de som sa när jag kom hem att vi har ju gratis medicin och sjukvård i Sverige.

 6. Lägga ner Arbetsförmedlingen vore en bra början, humbug och förnedring av människor känns inte så…modernt. Eller, jag vete fan, det finns inte någon rätsida på någonting nu. Tack för att du finns, Pettersson!

 7. Socialdemokraterna för medvetet folk bakom ljuset. Jag är inte ett dugg förvånad. Politiker och fackpampar kan sänka sig hur lågt som helst.
  Gå ur facket, så slipper ni göda pamparna. Gå med i Alfa-kassan i stället och spara pengar.

Kommentera