Fortfarande tror socialdemokrater att A-kassan är en försäkring som betalas av medlemmarna


SKATTER. Här har vi återigen en socialdemokrat som tror att skatter inte är riktiga pengar. Så här är det: Arbetslöshetsförsäkringen betalas med medlemsavgifter (försäkring) som betalas in till statskassan. Det som medlemmarna betalar motsvarar i runda slängar 10 procent av kostnaden.

Resterande 90 procent betalas i form av arbetsmarknadsavgift som är inbakad i arbetsgivaravgiften. Så alla som arbetar och betalar skatt är med och bidrar till a-kassan men de som är medlemmar skördar frukterna.

Inte nog med det, arbetsmarknadsavgifterna är betydligt högre än vad som betalas ut i arbetsmarknadsavgifter. Så staten gör en rejäl vinst på arbetsmarknadsavgiften. Statens vinst brukar ligga på 15-20 miljarder per år som med lätthet skulle kunna användas till att höja pensioner eller arbetslöshetsersättningen men de pengarna används till annat. Ni får själva gissa var det svarta hålet består av.

A-kassan skulle om den var självfinansierad kosta runt 1000-1500 kronor i månaden,  men då skulle många lämna A-kassa och facket förlora sin medlemsmagnet. Fast jag hoppas ni vet att man kan vara med i a-kassan utan att vara medlem i facket.

Alltså normal socialdemokratisk politik. All betalar, några utnyttjar, lär dig det Fredrik…


13 responses to “Fortfarande tror socialdemokrater att A-kassan är en försäkring som betalas av medlemmarna

 • gamgubben

  Ersättning enligt Alfa kassan.
  ”Under dag 1-100 kan du få 80% av din tidigare inkomst, maximalt 910 kronor per ersättningsdag. Under dag 101-200 kan du få 80 % av din tidigare inkomst, maximalt 760 kronor per ersättningsdag. Under dag 201-300 kan du få 70% av din tidigare inkomst, maximalt 760 kronor per ersättningsdag. – See more at: https://www.alfakassan.se/Ersattning#sthash.RYxAZqtz.dpuf

  Gilla

 • Roland Karlsson

  Slå ihop sjuk o arbetslöskassan. FK sköter allt. Facket har inte ett skit med detta att göra. Dom skall fixa bra löner o arbetsvillkor till sina medlemmar. Sjuka och arbetslösa ska dom skita i. Vilket dom gör också. Ta SKAF: Någon jävla ordning får det ändå vara inom ett fackförbund. Däremot är fackens ledare jävligt bra på att fixa bra villkor åt sig själva. SKÄMS på ER!

  Gilla

 • Two Different Shoes On

  A-kassan är bara bluff
  Betalade in stora summor i många år.
  Fick 200:- / dag i 14 dagar, det var allt.

  Gilla

 • ?

  Kvällen är räddad.:-)

  Muslimskt terrordåd i London. Började tvivla på muslimernas motivation då det gått över en vecka sedan sist.

  Nu blir det livesändningar för alla er som lider av nyhetstorka 🙂

  Gilla

 • Pica pica

  Perfekt Pettersson! Detta är något som majoriteten av svenska folket inte kan. Jag tittade för länge sedan på hur mycket vi betalar för vår obligatoriska sjukförsäkring. Jag ville jämföra med de privata sjukförsäkringar som fanns i det land jag då bodde. Det fanns de som sa när jag kom hem att vi har ju gratis medicin och sjukvård i Sverige.

  Gilla

 • Argus

  Han tänkte nog på kollektivanslutningen som gudskelov är historia?

  Gilla

 • Mr Jordan

  Lägga ner Arbetsförmedlingen vore en bra början, humbug och förnedring av människor känns inte så…modernt. Eller, jag vete fan, det finns inte någon rätsida på någonting nu. Tack för att du finns, Pettersson!

  Gilla

 • Jhonsson

  Socialdemokraterna för medvetet folk bakom ljuset. Jag är inte ett dugg förvånad. Politiker och fackpampar kan sänka sig hur lågt som helst.
  Gå ur facket, så slipper ni göda pamparna. Gå med i Alfa-kassan i stället och spara pengar.

  Gilla

 • Chister Andersson

  Heja Pettersson.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: