Sandor om löner

INSÄNDARE Malmö 2-6-2017

EU – parlamentarikern Cecilia Wikström ( L ) har idag en debattartikel i sydsvenskan som i huvudsak går ut på att ungas ingångslöner måste sänkas. Det är i sammanhanget intressant att studera vad denna politiker som vill sänka andras löner tjänar som EU – parlamentariker.

Enligt uppgifter som publicerats i tidningen Expressen så tjänar en svensk EU – parlamentariker 72 000 kr per månad i bruttolön.

Förutom detta så har man ett traktamente på 2700 kr per arbetsdag i parlamentet och dessa arbetsdagar uppgår till ca 15 dagar i månaden och detta blir då ca 40 000 kr per månad som är skattefritt.

Förutom detta så tillkommer ersättningar för flyg, taxi och tåg samt gratis sjukvård vid parlamentet där det finns egna läkare.

En EU – parlamentariker får dessutom anställa egen personal med kontor  för kostnader upp till 191.000 kr per månad. Man kan nog utan att befara att man blir anklagad för att ljuga utgå från att parlamentarikerna stoppar mellanskillnaden i egen ficka om man har kostnader som understiger dom 191.000 kr för personalkostnaderna precis som man gjorde när man fick betalt för att flyga första klass men bytte biljetterna till turistklass och stoppade mellanskillnaden i egen ficka.

I en liten artikel i samma tidning kunde man en dag tidigare läsa om att EU – parlamentariker kan få en klumpsumma motsvarande 42 000 kr i månaden för att ha ett kontor i sitt hemland. Enligt regelboken ska dessa pengar användas till allmänna utgifter som datorer, telefonräkningar och annan kontorsutrustning. Men när reportrar i journalistsamarbetet granskat detta så har det visat sig att dessa kontor inte existerar utan i många fall så har pengarna gått till det egna partiet eller till privata bankkonton.

Efter uppgifterna vad det gäller EU – parlamentarikernas inkomster  på Google och i Expressen så kan man  räkna ut att en svensk parlamentariker med lön och andra ersättningar tjänar ca 112 000 kr i månaden varav ca 40 000 kr är helt skattebefriade. Till detta kommer då också ovanstående ersättningar för då tydligen icke existerande kontor i hemlandet samt ersättningar för personal och lokaler i Bryssel.

Det är intressant också att kunna konstatera att f d kommissionären Margot Wallström under sina tio år tjänade ca 19 miljoner.

Det är alltså människor med ovanstående inkomster som vill att ungas ingångslöner skall sänkas för att bara så kan denna grupp gå en ljusnande framtid till mötes.

Den f d prästen Cecilia Wikström har ju tidigare varit i Guds tjänst men troligtvis så betalade hennes dåvarande chef där uppe för dåligt eftersom hon numera tydligen övergått i Mammons tjänst vid dennes lokalkontor i Bryssel som antagligen betalar bättre.

Hur som helst så tillhör den ljusnande framtiden Cecilia Wikström och hennes hycklande politikerkollegor oavsett om dom sitter i riksdagen eller i EU – parlamentet.

Vad det gäller den f d prästen så kan man ju undra hur det går ihop med hennes kristna tro att försämra för människor som redan har det knapert medan hon själv har inkomster i mångmiljonklassen?

Den frågan skulle jag vilja ha svar på men i vanlig ordning så kommer det att förbli tyst från hennes sida.

För den som vill fördjupa sig i dom rent ut sagt äckliga förmånerna som dessa  Mammons tjänare har  så kan jag rekommendera att googla på detta.

Där framgår med all önskvärd tydlighet att det är Cecilia Wikströms lön som måste sänkas i första hand!

Sandor Herold, Malmö

-Pettersson vill lägga till lite om vår käre utrikesminister (S) löner och skatter…

Margots miljoner och Wallström undvek att betala skatt 

 

13 thoughts on “Sandor om löner

 1. EU-parlamentet, ett dagis för politiker och en massa överflödiga pch överbetalda tjänstemän. Slöseri är deras signum och de roffar åt sig med en snikenhet, som är häpnadväckande.
  År efter år fortsätter också parlamentets flyttkarusell mellan Bryssel och Strassbourg. Där arbetar man sedan i fyra dagar och återvänder sedan till Bryssel. En karavan av lastbilar flyttar deras pappershögar. Detta fjanteri har pågått i decennier och ingen kan/vill stoppa eländet. Det hela visar med all tydlighet vilka fjantar det är, som befolkar EU-parlamentet.
  Kostnaden för de månatliga flytten är större än två miljarder kronor och de genererar utsläpp av koldioxid på ca 20 000 ton om året.
  Finns det någon, som kan ta denna union på allvar?
  Dags att lämna EU. Det var inte överförmynderi svenskarna en gång röstade på.

 2. Vore det stake i Sveriges väljarkår hade dessa politiker hamnat i fas 3 jobb. Min bestämda uppfattning är att hela västvärlden måste genomgå en kris av aldrig skådat slag för att sen bygga upp något nytt från grunden som vilar på en solid grund utan inflytande från merparten av dagens politiker som mest låter som papegojor.

 3. Tänk att det ska vara så svårt för somliga att själva föregå med gott exempel.
  Att vilja sänka anndras lön samtidigt som man skor sig själv ger inget trovärdigt intryck.

 4. Hon har sannolikt att döma av sina ageranden i EU-kansliet konverterat till Islam. En muslim skäms inte för att ljuga om sin verkliga religion, s k ”tiqia!
  Tro inget annat om den f d ”prästen”. F d kristen är sannolikt sant.

 5. Birgitta Ohlsson och ceciliorna – en rent fasanfull kombination för Sverige!
  Nu måste Björklund stå hård och fast mot dessa damer..inkl Lööf..

 6. Har alltid tyckt denna vidriga människa är bland det mest bedrövliga folkpartiet producerat.

 7. detta är en del av EU-harmoniseringen dvs där man ska slå sönder lönerna och standarden för majoriteten av folket,man försöker skapa en stor kader av fattiglappar helt enkelt vilket gynnar eliten (se Kalergiplanen bla)

Kommentera