När en socialdemokrat inviger salafistmoské i Malmö

Vad sjutton gör man på en invigning av Skandinaviens största salafistmoské? Och varför i hela fridens namn medverkar man och håller tal?
Frida Trollmyr socialdemokratiskt kommunalråd och fritidsnämndens ordförande i Malmö både medverkar, samt håller tal.

Och nu till frågan: HUR LÖD HENNES TAL?
Det skulle visa sig inte helt lätt att få sätta tänderna i det, men skam den som ger sig.

Frida passade på att gå på semester men hennes politiska sekreterare fick ta emot min förfrågan. Bollen ligger hos Åsa Waldemarsson (S), eller rättare sagt hela den sociala maktfaktorn bromsar upp rättssamhället. Tidigare HÄR
———————————
Hej Åsa!

Eftersom din chef Frida Trollmyr är på semester och enligt henne träder du in och svarar på frågor så vore jag tacksam ifall du sänder mig det tal som Frida höll för ett tag sedan. Jag vill ta del av det tal som Frida höll när hon medverkade vid invigningen av Skandinaviens största salafistmoské i Malmö.

Vänligen
Eva-Marie Olsson
Malmö
———————————
Hej Eva-Marie
Talet är inte en allmän handling och kommer därför inte att lämnas ut.
Hälsningar
Åsa Waldemarsson
——————————————
Hej Åsa!

Är Du alldeles säker på det? I egenskap som folkvald, och heltidspolitiker vid Malmö stad medverkade Frida vid invigningen av Skandinaviens största salafistmoské och talet ses därför som offentliga handlingar. Det sorterar under offentlighetsprincipen.

Var god sänd mig talet, även detta mail är offentliga handlingar

Vänligen
Eva-Marie Olsson
Malmö
—————————————————————–
Hej

Talet är inte en allmän handling. Om du önskar kan du få ett skriftligt överklagbart beslut på detta. Hör av dig i så fall.

Hälsningar

Åsa Waldemarsson
———————————————-
Hej Åsa!

Ja det kan jag få, skicka på.
Eftersom Du och Frida visar sådan ovilja att sända mig det jag begär tyder det på att vara något riktigt kontroversiellt i talet hon höll vid invigningen av Skandinaviens största salafistmoské i Malmö. Jag tolkar det så.

Vänligen
Eva-Marie Olsson
Malmö

 

25 thoughts on “När en socialdemokrat inviger salafistmoské i Malmö

  1. Hon uttryckte väl i sitt tal hur lycklig hon är över att ha konverterat och att nu ha satsat på den vinnade sidan. Efter talet tog hon emot ett tjockt pengakuvert.

  2. Det luktar brott mot offentlighetslagen så det stinker. Det skulle vara bra om det anmäls. Malmö kommun har socialbidrag av staten på över 5 miljarder per år. Så allt Malmö kommun gör är offentlig handling med större angelägenhet än normala kommuner.

    • ruben
      För all del men du vet socialbidrag heter numera försörjningsstöd , liksom att problem heter utmaningar, EU-migranter är zigenare och entreprenörer är ”flyktingar” från Afrika !

      • Ja men visst. Tack Lena! Kom just ihåg ett annat uttryck, Robin Hood skatt, vilket jag tycker också ger felaktiga signaler. De invånare och kommuner, som missköter sin ekonomi, får orättvist generösa bidrag från de som sköter sig.

      • ruben
        För längesedan så ändrades yrkesbenamningen städare / städerska till något annat men de fortsatte att städa.
        Roligt ord ”kabinettsbiträde” toalettstäderska / toalettstädare”, tänker alltid på det politiska kabinettet och hoppas att det blir skinande blankt, vill så mycket att det bländar.
        Galet land och folk !

  3. En kommunalpolitiker anser sig ha tid att svara på frågor från dem, som bor i kommunen. Har dock tid att åka och prata vid invigningen av en moské.
    Välj bort dessa svenskfientliga politiker i nästa val!

  4. Det här styrker mitt påstående att Sveriges regering och ledande politiker står under påtryckning och styrning från islam.

    Hur länge ska vi stå där med armarna i kors eller händerna i byxfickorna?

    Ska/kan vi vänta tills SD blir Sveriges styrande parti med statsminister,
    Jimmi Åkesson som högsta ledare?
    Eller ska vi organisera medborgargarden?
    Muslimerna tar över mer och mer av vårt fosterland!
    Dags för undantagstillstånd för att återta ockuperad Svensk mark!

  5. grebom5 – Sweden – Retired male with more than 25 years experience of overseas work, mostly in Africa and Asia but also Europe. Convinced that Islam is a dangerous religion present in our time but still using medieval ways of practising their religion.
    gamgubben skriver:

    Om det var ett tal hållet av en representant för Malmö så blir det väl svårt att kalla det något annat än officiellt och i allra högsta grad offentligt.

    • Det går ju alltid att skylla på ”tekniskt fel”. Det sjuka i sammanhanget är väl att det gör just det. Om deras billiga cynism duger i förlängningen lär vi få veta efter valet 2018.

  6. Här ligger många gravade hundar. Från Morgonbladet.

    ” Vid invigningen av waqfens megamoské den 28e april höll Malmös stadsråd Frida Trollmyr ett tal i vilket hon upprepade gånger använde termen ”kulturellt centrum” och aldrig ordet ”moské, som om vissa ord enligt sovjetiskt manér skulle kunna ändra på verkligheten:

    ”På många sätt är detta kulturella centrum unikt men samtidigt är det en av många mötesplatser som har bidragit till den mångfald som har gjort Malmö till den stad den är idag. Vi Malmöbor vet vad denna mångfald innebär och vi känner till alla dess styrkor – det är den som har gjort Malmö till den stad den är idag.”

    Trollmyrs tal kommer att bli ihågkommit som det ögonblick då Malmö kommun slutligen gav efter helt för islam.

    När den svenska självständiga nyhetssajten Samtiden försökte nå Trollmyr för en kommentar om hur den nya könsavdelade moskén motsvarar de svenska värderingarna om jämställdhet, om Trollmyrs syn på finansieringen av megamoskén från utländska diktaturer och vad detta innebär för Malmö i fråga om radikalisering informerade Trollmyrs sekreterare om att politikern inte hade tid att svara på några frågor.

    I den före detta demokratin Sverige tar politikerna inte längre sitt ansvar gentemot medborgarna, och kan tydligen tysta ned vilket ämne som helst, oavsett hur allvarligt det är, inför folket som röstat på dem. Allmänna medier agerar i villigt samförstånd med myndigheterna genom att ignorera problemet.

    Man skulle dock kunna tänka sig att minst en svensk journalist skulle vara intresserad av att avslöja de svenska myndigheternas hemlighet. Dessa är några av de många obesvarade frågorna:

    Hur blev det så att ett projekt som Malmö kommun godkänt som ett ”kulturellt centrum” slutade som Skandinaviens största moské?

    Hur blev det så att en organisation, den svenska waqfen, som ska vara ”politiskt självständig” och som menar att den tar emot finansiering från lokala muslimer, fick sin moské köpt och betalad för av Qatar, den största exportören – tillsammans med Saudiarabien – av wahhabism i världen?

    När blev Sverige en provins tillhörande diktaturen Qatar, där närvaron av qatariska tjänstemän vid invigningen av den Qatar-finansierade moskén i en stor svensk stad inte väcker den minsta uppmärksamhet i media, i synnerhet ingen kritik, som om denna typ av händelse var en helt vanlig vardagsföreteelse? Istället är den enda svenska reaktionen ett pinsamt fjäskande tal av en representant för Malmö kommun.

    Kort sagt, när röstade den svenska befolkningen ja till att bli ett qatariskt protektorat?

    Judith Bergman

    Judith Bergman är skribent, krönikör, advokat och politisk analytiker. ”

    • Instämmer till fullo! Maktfullkomlighet, ignorans och folkförakt, på en och samma gång. Politiker och dess medlöpare är ett stryktäckt släkte, det är säkert det! Eva-Marie, du är bäst!

KommenteraAvbryt svar