”Du är inte min talman”- hatet mot och mobbningen av Sverigedemokraterna

INSÄNDARE. Lars Hässler: ”Du är inte min talman”- hatet mot och mobbningen av Sverigedemokraterna. 

Vänsterpartisten (läs kommunisten) Dinamarca saknar förmågan att skilja mellan äpplen och päron. I riksdagen för något år sedan fräste hon till mot den då sittande talmannen, SD-politikern Söder: ”Du är inte min talman!”

Detta famösa utbrott visar att Dinamarca inte har respekt för varken riksdagens arbetsordning, grundlagen eller talmannens ämbete.  Även finansminister Andersson saknar respekt för talmannen. Under en debatt i riksdagen kom hon i konflikt med den då sittande moderata talmannen Billström. Denne klippte då av grälet med: ”Käfta inte emot”.

Talmännen utses bland riksdagspartiernas ledamöter efter storleken på partiernas mandat. Detta innebär att det för varje riksdagsledamot finns talmän vars politiska åsikt inte överensstämmer med ledamotens. Men alla ledamöter bör respektera talmännen, oavsett politisk färg, när de sitter i talmansstolen.

Vad gäller mobbing mot SD finns det många ytterligare exempel. Medan kungen följer demokratins spelregler beträffande kungamiddagarna – då alla partiledare inklusive SD:s Åkesson bjuds in till slottet – finns det en världsberömd institution som diskrediterar sig själv: Nobelstiftelsen. Under flera på varandra följande år har Åkesson inte blivit inbjuden till Nobelmiddagen i Stadshuset. Anledningen är att SD:s värdegrund inte anses vara i linje med stiftelsens! Hur Alfred Nobels värdegrund hade varit i denna fråga kan diskuteras, men en sak är nog glasklar. Eftersom kommunisterna stal hans livsverk, oljekällorna i Baku – som om han hade fått behålla och utveckla skulle ha kunnat bli lika världsledande som Rockefellers bolag Standard Oil – skulle troligtvis någon svensk kommunistledare någonsin ha blivit inbjuden till Nobelfesterna

Så, vem leder Nobelstiftelsen? Ordföranden är en herr Heikensten. Är han entreprenör som letat olja i Asien eller kemist och uppfinnare som forskat fram nitroglycerin i ett laboratorium? Svar nej! Heikensten är en avlönad tjänsteman som blivit utsedd till ordförande. Trots att han leder en, för Sveriges renommé, mycket viktig stiftelse, utnyttjar han sina politiskt korrekta åsikter i sin tjänsteutövning. Men Heikensten är inte ensam. Han delar ansvaret med en styrelse bestående av prominenta personer. Är de politiskt korrekta, eller är målet för dem enbart att sola sig i glansen vid Nobelmiddagarna?  Heikensten har dock målat in sig ett hörn. Hur skall han förhålla sig om SD blir näst störst, eller största partiet vid valet 2018? Och om Åkesson till och med skulle bli statsminister? Skulle han då inte bli inbjuden? För att inte hamna i en synnerligen pinsam situation, borde Heikenstenoch hans styrelse omedelbart deklarera att SD:s partiledareframledes kommer att bli inbjuden.

Sjuklöverns partier (riksdagens alla partier utom SD) vägrar att ens tala med SD. Endast M har öppnat för samtal. Men partiet står med en fot i ”samtalsrutan”, och den andra i ”icke samarbetsrutan”. Centerpartiets Lööf har målat in sig i sitt eget hörn; absolut inte samarbeta med varken S eller SD. Liberalernas Björklund har meddelat att han inte vill samarbeta med SD.

Mainstream media, eller ”gammelmedia”, inklusive SVT och SR, har mobbat, förolämpat och baktalat SD under flera år. SD är, enligt dem, högerextremt i bästa fall, nazistiskt och ”brunt” i sämsta fall (borde inte V kallas för vänsterextremt)?  Varför inte bara kalla SD för ett högerparti, nu när M lämnat denna benämning?De s k alternativa media – typ bloggar och nättidningar – kallas regelbundet för ”hatmedia”. Nya Tider är ett typiskt exempel på en s k ”hattidning”. Den kontrovers som uppstod angående tidningens medverkan på Bokmässan förra året var trist (och då var ändå årets motto – yttrandefrihet). I år fick nättidningen Avpixlat inte medverka eftersom den har kopplingar till SD. Ett annat exempel var när en bloggare vid namn Birro – efter att ha begått ”brottet” att äta lunch med en SD-politiker – fick sparken från en kvällstidning. SD:s Åkesson mobbades för några år sedan så hårt att han gick i väggen och fick ta tjänstledigt. Många personer störde sig på den otrevliga intervjun av Åkesson i SVT- programmet Skavlan.

Sjuklöverns och gammelmedias envishet förvånar, då varje gruppvåldtäkt, misshandel, knivrån, skjutning, stenkastning mot blåljuspersonal, bilbrand, bidragsfusk och smygande islamisering ger SD nya sympatisörer utan att partiet behöver anstränga sig. Hela Decemberöverenskommelsen var ett försök att mobba ut SD, ett demokratiskt parti invalt i svenska riksdagen. Hur skall de förhålla sig om SD bli det största partiet 2018?

Lars Hässler

Om författaten: Lars Hässler är Jur Kand, med en Master of Comparative Law från USA och ett år vid Institutet för högre internationella studier i Geneve. Under 1980-talet arbetade han som råvarutrader för Boliden i Schweiz. Lars är flerfaldig jorden runt-seglare, har skrivit nio böcker och publicerat artiklar på bland annat Brännpunkt i SvD. Han har alltid följt med i politiken men överlåtit skötseln av landet till politikerna tills nyligen då Lars blivit alltmer frustrerad över vart Sverige är på väg.

-Pettersson har lagt till bilderna till Hässlers insändare.

 

23 thoughts on “”Du är inte min talman”- hatet mot och mobbningen av Sverigedemokraterna

  1. Svergie med sina allierade till regeringen måste vara nån utav dom dummaste människor som finns på jorden.så naiva att ett barn på 30 år som inte talar språket kan lura dom.Korkade svergie.

  2. Jag, kan bara konstatera att, denna kommunistiska ”chancha” ej heller skulle ha respekterats om hen till äventyrs skulle besöka sitt forna hemland Chile. Där kommunistiska asylanter och då särskilt de, som kommer från Svenstia. De är så illa omtyckta att normala chilenare vägrar släppa in dem i sina hem. Jag, personligen blev bjuden under hela min resa med LAN Chile av övriga passagerare på obegränsat sortiment från baren. Med den förklaringen att, jag var svensk och de stod i tacksamhetsskuld till svenskar. Därför det är det land, som tagit emot flest av deras drägg så att. de slipper dem. Sensmoral; Åter igen har dumsvensken åkt på en nit.

  3. 7-klövern har tydligen bestämt att om ingen av dom blir statsminister och får bilda regering så skall ingen annan det heller.
    För övrigt skall det bli intressant att se slagsmålet mellan Lööf, Löfven och Batra efter valet. Det är ju så att dessa tre måste slå sina påsar ihop för att komma över 50%. Sedan är dom lika maktgalna alla tre så dom kommer att klösa ögonen ur varandra om vem som skall bilda regering.

  4. Vad förvänta ni är? Hon skulle platsa bättre på en bergstopp i Anderna. Eller på en bordell i Vina del Mar, fast jag tro att hon inte skulle tjäna så mycket.

  5. Enkelt. Om hon inte respekterar den parlamentariska ordningen är hon inte sin uppgift mogen och befinner sig på fel plats

  6. Det finns tydligen mycket avfall i Riksdagen…Instämmer med dem som ifrågasätter om lyckosökare från all världens avkrokar,skall sitta i denna församling,och bestämma över värdnationen.
    Läste f.ö. just följande i länken,se nedan.
    Här bekymrar man sig nu av att landet lider av dricksvattenbrist !
    Detta skulle enl. PK-blaskan HD innebära på sikt,att vattenkraften även skulle komma i farozonen !
    Min första tanke till dessa braskande rubriker var hur kan landet importera 100.000-tals nya beduiner/nomader,när vi är i sådant krisläge redan nu ?
    Vidare förundrar man sig över,att man blandar samman ”skåningarnas” törst,med landets vattenkraft !
    https://www.hd.se/2017-05-30/sjoslag-om-en-miljard-nar-skaningarna-dricker-upp-vattenkraften

  7. Det finns bara en åtgärd som hjälper, slå hon…den…det..objektet.
    Ett ordentligt kok stryk så att det lär sig att inte kaxa mot män.

    Våld på rätt plats vid rätt tillfälle löser ofta mycket. Det går inte att gå omkring och vara polismjuk…kramas och gulla på.

  8. Att en kommunist, invandrad från Sydamerika, lyckats.få en plats i Sveriges riksdag, är ett tecken på landets totala förfall. Dimarca har med tydlighet visat sig sakna all kunskap om hur en riksdagsman skall och förväntas uppträda.
    När man kommer till insikt om, att det är personer av Dinamarcas kaliber, som ingår i den grupp, som styr Sverige, kan man inte bli annat än mörkrädd. Sveriges väg utför är utstakad.
    Det är svenskar, som skall styra Sverige. Men inte Löfven & Co
    Vi måste förpassa Löfven & Co till historieböckerna senast vid valet 2018.

  9. grebom5 – Sweden – Retired male with more than 25 years experience of overseas work, mostly in Africa and Asia but also Europe. Convinced that Islam is a dangerous religion present in our time but still using medieval ways of practising their religion.
    gamgubben skriver:

    Att inte Riksdagen slängde ut henne med huvudet före efter hennes uttalande mot en vald talman eller att hon går omkring med osanna texter om ett riksdagsparti, är ett av många exempel på vår totala brist på ledarskap inom viktiga institutioner.
    Hon är lika farlig för Sverige som många andra omstörtande grupper.

    • Att denna chancha kan få hålla på säger allt om Svenstia och swinjafolket! Ett land och ett folk, som förtjänar omvärldens förakt.

  10. En del har betalt för att ljuga! Dinamarca är en sådan figur. Hon kan också
    uppträda som ett trotsigt barn. Hennes värdegrund bör verkligen ifrågasättas. Mest svammel i kommunistpartiet nuförtiden. Orealistiska
    medskapare av kaos.

  11. Skam att en sån vidrig kommunist får sätta sin fot i en demokratisk församling, Fanskapet var med i debatt häromveckan och beklagade sig över det hat hon utsätts för, men att hon själv är en av de värsta hatarna det tog ingen upp i ””opartiska SVT.

  12. Hellre rasist än kommunist.Fattar inte hon att kommunismen har mer oskyldiga liv på sitt samvete än A Hitler hade. Det skördar fortfarande liv i Nordkorea.Jävla mördare ,säkert hejjar hon på ISSIS.Att hon ont skäms.Mvh Adolf

  13. Vad gör dom här ?Jag har aldrig brytt mig om varifrån folk kommer bara dom sköter sig .Jag förstår inte varför såna slödder dinamarka ali estaban eller vad dom heter,varför flyttar dom inte till Kuba, Venezuela , Nordkorea. Härliga kommunistländer.Dom borde vara tacksamma för svenskarna att dom fick komma hit som flycktingar.Tvärtom jobbar i kommunistiska partiet så dom gör inget produktiv i svenska samhället .Bara käbbel. Sorgligt att dom får hålla på,resultat av släpphänt invandringspolitik. Mvh Adolf

    • Vad de gör här?

      En viss Olof Palme ( av släkten von Knieriem på moderns sida) importerade sydamerikas kommunister när högerkrafter tog makten där!

      Att inte bry sig om etnicitet, ursprung , kultur etc är ett generalfel, detta då sådant aldrig någonsin skall blandas!

KommenteraAvbryt svar