Minst 15 hyresgäster vräks för felsorterade sopor i Örebro

INVANDRING. Minst 15 hyresgäster i Brickebacken i Örebro har vräkts för att de sorterat sina sopor fel, rapporterar Hem & Hyra. Bostadsbolaget Hemgården har låtit filma hyresgästerna efter att 65 procent av intäkterna gått till att åtgärda skadegörelse och dålig sopsortering.

Hyresgästföreningens jurist Thomas Saglind säger till tidningen att det är oklart om felslängda sopor verkligen är skäl för uppsägning. – Det är inte förrän det prövas av hyresnämnden som man vet om det är skäl nog för att besittningsskyddet ska ge vika.

-Pettersson undrar vilka hyresgästerna kan vara? Tidningen Hem & Hyra ger kanske ett litet tips, de har även skrivit artikeln på arabiska. (Läs artikeln på arabiska här).

Brickebacken i Örebro är stammis på bloggen

Här ser man innehållet för miljöns skull

27 thoughts on “Minst 15 hyresgäster vräks för felsorterade sopor i Örebro

 1. Nu var väl sopsorteringen bara en lite del av vad dessa hyresgäster hade haft för sig.

  Två av de ”vräkta” var medlemmar i hyresgästföreningen , som dessutom vinklar detta ”ärende” väldigt illa.

  Läs här vad hyresvärden säger om det hela.

  ”En extrem åtgärd för ett extremt problem. Så beskriver hyresvärden Hemgården uppsägningarna i Brickebacken. Enligt hyresvärden går 65 procent av hyresintäkterna till kostnader för skadegörelse och felsortering av sopor.”

  ”– Fastigheten har varit utsatt för omfattande skadegörelse. Hissar, fönster, entrédörrar och branddörrar har förstörts. I hissarna har tändare flera gånger används för att smälta sönder hissknapparna, och det är särskilt farligt då det finns risk för kortslutning och brand. Det här innebär ju inte bara höga kostnader, utan även en fara för människors liv. Vi har varit tvungna att anlita ett bevakningsföretag för att dagligen och till stor kostnad bevaka fastigheten, säger Marcus Halvorsen som är Hemgårdens ekonomichef.”

  Läs mer från hyresvärden…….

  https://www.hemhyra.se/nyheter/extrema-problem-med-skadegorelse-och-sopsorterings-slarv/

  Tycker Hemgården visar pondus som bostadsbolag och har helt rätt.

  Till förmån för majoriteten av alla de skötsamma hyresgäster de hyr ut till.

 2. Om den nedre bilden:

  Somliga inser tydligen aldrig misstaget att klä sig i modetrendiga ”see through”-kläder, vilka inte förmår höja den estetiska attraktionskraften pga att klädbärarens ”bäst före datum” redan verkar ha överskridits för länge sedan.

  Men OK … Den heliga globala värdegrunden ”Alla människors lika värde” råder ju … iaf i hela Sverige enligt PK-överheten i vårt land.

 3. vi är Afrikas och arabvärldens soptipp. tills vi vräker kartellen i Riksdagen.

 4. Den nedre bilden hon är i tiden om vi ser vad stjärnorna inte har på sig, allt är transparent eller obefintligt, just den här borde inte vara så transparent.
  Man undrar varför ?

 5. Haha! Nej Du, min gode Pettersson!
  Detta inslag kan på grund av den hidösa varelsen i regnkappa inte komma i fråga för en vidarebefordran till Twitter. Eljest var det suveräna nyheter, ty det är oss allom bekant hur det går till vid dessa numer så erbarmliga sopsorteringsstationer, där travar av brand- och miljöfarligt material ansamlas – en syn som mest påminner om det slags ”ordningssinne” som råder inom tredje världen.
  Andreas, bland annat estetiskt förnärmad och vredgad vaktmästare.

  • Och jag som trodde du var professor inom svenska språket,vid Uppsala universitet ! Du måste härmed utnämnas till landets i särklass,mest begåvade Vaktmästare ! 🙂 😉 🙂

   • Mja, man tackar och bockar, greven! Denne ofrälse aktör fyller även en funktion som domestik inom de mer välsituerade residensen och har också en viss akademisk bakgrund på sitt samvete.
    Glada hälsningar och hjärtligt tack från Andreas 🙂

  • L@P….man, Den hidösa pensionären är på väg till matboxen. De har stulit allt hon äger och har. Jag är arg på dom. Vem är dom?

   • Haha!
    Vet i vart fall att jag är oskyldig till detta dåd, vilket uppenbarligen icke allenast orsakat publik förargelse, men även hunger. För övrigt borde vederbörande skandalexhibitionist tänka på att hålla diet, fastmer än att återgå till det vederstyggliga frosseri hon av allt att döma ägnat sig åt.
    Med muntra hälsningar och studentikos uppsluppenhet,
    Eder Andreas 🙂

 6. Tydligen har inte kunden alltid rätt. Men de behöver väl bostäderna till ensamkommande…

 7. Men nu måste du alltså sätta text till den nedre bilden.
  Jag skrattar så.
  Är det en burka som blir transparent i regnet?

 8. Tre barn? Jag tycker det ser ut som fyra. Sopsäckar. En stor och tre små. Nedre bilden visar kanske lite väl mycket. Transparens och funktionalitet, dock. Något dagens regering och Sveriges samlade medier saknar helt.

 9. Folk från Mena-land vet inget om sopsortering. Det är inte heller intresserade av dessa ting. I sina hemländer lever de med sopar runt omkring sig utan att besväras av detta.
  Har sett hårresande exempel detta under tiden jag jobbade i Mena-länderna.
  Tar nog ett antal generationer innan det blir i rätt tunna!
  Lättare att slänga skiten på golvet i soprummet eller ändå enklare ut genom fönstret.
  .

  • I Kairo så sköter kopter (alltså kristna sophanteringen) muhammedanerna förväntar sig detsamma här, vi ska ta hand om deras skit !

   • Instämmer. Där det en gång fanns kanaler för bevattning är det nu igenfyllt med sopor. Då kopterna bara blir färre och inte får arbeta blir det bara avskrädet kvar. När det blir fullt i husen av sopsäckar skickas avskrädet till Europa med sopbåtar. Inte undra på att Medelhavet förorenas när små åar blr stora och slutar i havet

  • Dessutom rotar de genom andra sopor troligen för att söka finna någon läckerbit i plastpåsarna.Det värsta är att man kastar allt som då inte passar dem på golvet… Därför är det ibland omöjligt att bege sig in i lokalen om man inte önskar trampa i skiten !

Kommentera