Den japanska polisen har för lite att göra


INVANDRING. Japan med 127 miljoner invånare är ett av världens etniskt och språkligt mest homogena länder. Nu har de dock fått problem, den japanska polisen har för lite att göra. 

Under 2015 skedde bara en enda dödsskjutning. Man skulle tro att det skulle få politikerna att dra ned och spara på poliskåren men det görs inte, man har tvärtom utökad polisstyrkan de senaste åren. Det innebär att brott som i Sverige avskrivs, exempelvis cykelstölder och ringa narkotikabrott utreds. Till och med ett par stulna trosor på en tvättlina fick polisen att rycka ut.

Polisen arbetar också förebyggande med barn och antalet vuxna i fängelse är lågt. 45 på 100.000 invånare jämfört med Storbritannien 146 och 666 i USA.

Läs mer på The Economist…

-Pettersson vill bara säga att Japan, med 127 miljoner invånare, tog emot 28 flyktingar under 2016, men det har nog ingen betydelse för om det hade betydelse skulle det betyda att politiker, journalister och Twitter-vänstern i Sverige ljuger för oss. Japan verkar vara som Sverige på 1950 och 1960-talet.


12 responses to “Den japanska polisen har för lite att göra

 • compulsoryunion

  om vi förbjuder kommunala bostadsbolag så skulle aliens inte få gratis All Inclusive och förtur i bostadskön.

  Gilla

 • Peter Andersson

  Skall du bo i Japan som utlänning får du vara så vänlig och assimilera dig. det är den stora skillnaden. Medborgare blir du heller inte. Brottslighet finns det men den är hårt kontrollerad av maffian och drabbar sällan den enskilde lille människan.

  Gilla

 • finnjävel

  Jag har en lösning! Kan vi inte lasta i Abdullah, Reza och Mohammed med polarna på några fartyg och segla över dem till Japan. Räcker inte våra egna skepp så går det säkert att hyra ett gäng riktigt stooora fartyg för att klara av uppgiften. T ex en stor oljetanker rymmer en hel massa asylsökande om man packar dem riktigt tätt.
  Det har vi råd med. Jag skulle t om vara beredd på att betala extra skatt för en så god ändamål.
  Då fick den Japanska polisen lite mer att sysselsätta sig med och det skulle bli liv och fart i de Japanska fängelserna.
  Finemang!

  Gilla

  • Mr Jordan

   Haha! Jag tror i och för sig att Japan tackar nej. Verkar konstigt, jag vet, hur kan man tacka nej till ett sådant kompetensregn? 😉

   Gilla

  • compulsoryunion

   När man HIV-SMITTAt sig själv uppsåtligen, behöver man inte kräva att andra ”ska ta ansvar” och också smutsa ner sig (Löfvens mantra andra i EU ska ta ansvar)

   Gilla

 • Mr Jordan

  Japaner verkar ha en förnuftig inställning. De jobbar stenhårt och polis och myndigheter gör sin plikt genom att skydda medborgarna, så som det bör vara. Artiga och hjälpsamma också. Min syster och hennes man var i Tokyo för ett par år sedan och hade vissa besvär med att hitta en adress. En hjälpsam herre släppte då allt han uppehöll sig med och guidade fram dem i goda trettio minuter, fantastiskt!

  I hockeysammanhang kan de emellanåt vara väl hjälpsamma.

  Gilla

 • Jhonsson

  Svenska polisens pappersexersis kan väl läras ut till de japanska kollegorna, så blir även de fullt sysselsatta och måste nyanställa!

  Gilla

 • en elak fan.

  Kanske Sverige kunde hyra lite av överskottet?
  Här kan dom garanteras full sysselsättning.

  Gilla

 • Lena

  Var gäst i Japan för nära 40 år sedan, en fin upplevelse och jag har aldrig utom i Sverige då för 40 år sedan känt mig så trygg !
  Sverige var ett tryggt land då, ett land där respekten för kvinnor var fantastiskt fin !
  Fanns inte i min värld att överhuvudtaget se mig om vare sig åt sidan eller bakåt, det var tillit !

  Gilla

 • Infernot

  Vi hade också ett samhälle med låg kriminalitet, det har ändrats nu vi ligger skyhögt på den kriminella listan efter att ha importerat de sämsta från tredje världen !
  Låt er polis ha sköna dagar och nätter det är värt allt !

  Gilla

  • Infernot

   Ju mindre som socialfolk och advokaker har att göra …ett bättre samhälle !
   Ju mindre jurister och domstpolar har att göra ett bättre samhälle !
   Ju mindre skribenter och reportrar har att göra ett bättre samhälle !
   Just så !

   Liked by 1 person

 • Torleif

  Jag ÄLSKA Japanskt lynne.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: