Bilder på extremt farlig serievåldtäktsman som jagas av polis – media mörkar signalementet

En 38-årig serievåldtäktsman jagas just nu av svensk polis, misstänkt för fyra grova våldtäkter.
– Han är jättefarlig och har hög återfallsrisk, säger Jonas Lennestål, expert på sexuellt våld.
Det var på fredagen som 38-åringen häktades i sin frånvaro av kammaråklagaren i Örebro. Han misstänks för att ha utfört fyra grova våldtäkter under tre dagar mellan den 17 och 19 maj, samt ett fall av olaga frihetsberövande.

På måndagen var mannen fortfarande på fri fot. De misstänkta brotten har kopplingar till Örebro-området, men även till flera andra brottsplatser runt om i Sverige, uppger kammaråklagare Christine Chi.

Mannen har vid två andra tillfällen dömts till långa fängelsestraff för olika typer av sexuellt våld. År 2003 dömdes han till sju års fängelse för grov våldtäkt och sexuellt utnyttjande av minderårig. Sex år senare dömdes han till åtta års fängelse efter att upprepade gånger ha våldtagit två 17-åriga flickor under en 16 timmar lång mardrömsresa mellan en ort i Småland och Linköping.

Mannen beskrev i förhör hur han funderade på att mörda flickorna, för att bli dömd till livstids fängelse eftersom han inte klarade att leva i frihet.

Jonas Lennestål, psykolog på kriminalvården och expert på sexuellt våld, är väl insatt i mannens psykologiska problematik.

– Han är jättefarlig, har hög återfallsrisk och det kommer han ha en lång tid framöver. När en sådan här person är på fri fot och känner sig förföljd och inte har något att förlora så höjs också risken för att han utför något mer brott, säger Lennestål.

Jonas Lennestål är noga med att påpeka att de allra flesta sexualbrottslingar inte återfaller i brott, men att det i det här fallet handlar om en så kallad ”högriskare”, en person som kombinerar sexuell avvikelse med psykopatiska störningar, som exempelvis brist på empati och ett behov av att utöva makt över andra.

-Pettersson säger att den farlige sexförbrytaren som skyddas av SVT och andra hatmedier heter Peter Vadstensvik alias Peter Frederik Poulsen och är född i Landskrona men är medborgare i Danmark och Norge.

Om hatmedia hjälpte till så skulle galningen vara gripen innan någon mer flicka råkar illa ut, det är svårt att gömma sig med den tatueringen i pannan.

 

30 thoughts on “Bilder på extremt farlig serievåldtäktsman som jagas av polis – media mörkar signalementet

 1. Det är med sorg jag mottager denna artikel. P g a alla offer samt p g a vad ni i kommentarsfältet skriver. Jag vill på inget sätt rättfärdiga en brutal sexförbrytare eller förringa de utsatta. Men som vanligt har de flesta så enkla lösningar på allt. Killen hör helt klart till de som bör hållas bakom lås och bom. Men man kanske kan ha ett förhållningssätt till att ingen föds ond utan man blir formad av sina upplevelser. Så i det fallet är offren fler än brottsoffren.

 2. Hoppas du läser det din äckliga jävla döde man..får jag se dig ska jag köra på dig med min bil tills du är helt mosad

 3. Det är bara att beklaga den okunskap som råder runt liknande fall. Bara att uttrycka att det finns ett behov av makt för att likande dåd ska begås visar på den okunnighet för vad behov av KÄRLEK var då han som liten avvisades och försök att förändra sin situation resulterade i liknande omständigheter.

 4. Peter är uppväxt i Landskrona men han är inte född där. bodde i Örebro innan Landskrona.

 5. Snart kommer det väll att han är musmimsk terorist. Och deta är en terror handling

 6. Är det ha Grönlänningen? Har läst en tråd om honom på Flashback för nåt år sedan, verkar gravt störd och ovanligt manipulativ…för att vara en halvidiot :-\

 7. Rättssäkerhet misstolkas ofta som säkerhet för den enskilde. Fel. Rättssäkerheten skyddar rättsväsendet och förövarna. Offren får klara sig själva.

  • Jag vet för han förde bort min dotter och misshandlade och våldtog henne mellan 17 -19 maj då hon lyckades fly.

 8. Fattar inte att d kastrera en så farlig sexförbrytare så att fanskapet tappar den sexuella lusten

  • Absolut den rätta vedergällningen!
   Men märk väl att det skall vara en patologisk kastration och inte en kemisk, vilken är förenad med tidsbegränsning och bristande tillförlitlighet. Ett bestående kirurgiskt ingrepp i brottsförebyggande syfte är den enda effektiva och proportionerliga påföljden i dessa sammanhang.
   Andreas.

 9. Den kapitala oviljan att värna om allmänhetens säkerhet är makaber, häpnadsväckande och i sig rent kriminell. En normal rättsstats främsta uppgift är att se till medborgarnas säkerhet – något det svenska etablissemanget inverterat till största möjliga skydd för gärningsmannen.

  I en sund nation som inser betydelsen av en effektiv ordningsmakt, ett fungerande rättsväsen och massmedialt samarbete i kampen för att identifiera och lokalisera brottslingar av ovan nämnda kaliber, och där man begriper vikten av att kunna utdöma samhällets ultimata vedergällning, borde dödsstraffets återinförande vara en lika självklar angelägenhet som utträdet ur EU.
  Andreas.

 10. Han är inte ensam kriminell i sammanhanget, media är medskyldiga,
  vilka ynkliga figurer det är som sitter på tidningsredaktionerna, så¨om detta as slår till igen så hoppas jag det drabbar någon på
  tidningarna eller på SVT, trodde inte att dessa figurer kunde bli
  ynkligare än dom redan är, men slår ständigt nya rekord.

 11. Här ser vi också varför vi INTE har något behov av att massimportera våldtäktsmän ifrån MENA och den södra afrikanska kontinenten.

   • Han är alltså ”svänsk”? Dyslexi är en sak men jag ser att du klarade av grammatiken och stavningen i övrigt. Du är antagligen inte svensk eller om så nu skulle vara fallet så är det ju du som är en dum fan, en riktigt dum fan som jag gärna hade sett bli fisringsvidgad. Åk hem, du är lika välkommen som en napalmbrand i förhåller.

 12. Man kan på goda grunder anta, att mediakåren är,djupt involverad i den med lavinartad hastighet ökande kriminaliteten.
  För av vilken annan anledning skulle man annars gå de kriminellas önskemål till mötes?

 13. Sverige är fantastiskt! Ett signalement vore ju bra, annars åt skogen med att upplysa folk om extremt farlig förbrytare. Gissa vem? Ett troll i skogen.

 14. Kan inte SVT visa hur den kraken ser ut så finns det ju inte någon anledning att varna folk eller be om hjälp att hitta honom .

 15. Hela världen måste undra vad den feministiska(?) och humanitära(?) stormakten egentligen pysslar med.

Kommentera