Polisinsats i Katrineholm


Lilla Katrineholm med sina cirka 25 000 invånare är en av alla småstäder i Sverige som drabbats av en brottsvåg.

Skjutningar, handgranater, rån…Några av de händelser som drabbat staden de senaste åren.

Bild: Anders Göransson, Katrineholms-Kuriren

Igår skedde en stor polisinsats i centrala staden, när tungt beväpnad polis ingrep vid ett väpnat rån mot Bingohallen. Enligt vittnen verkar det som att polisen haft span på förövarna eller fastigheten, men polisen är förtegen om händelsen.

Katrineholms-Kuriren

En liten svensk stad med 25 000 invånare där rapporterna om grov brottslighet duggar tätt. Beror det på att Karsudden ligger i kommunen? Fast där har det legat sedan 1964 och så illa i kommunen som det är nu har det nog aldrig varit. Beror det på ett stort flöde av migranter från våldsdrabbade länder, där myndigheterna inte vet vilka som kommer och vilken historia de bär med sig? Beror det kanske på att kommunen förlorat många jobb de senaste åren? Arbetslöshet brukar man ange som ett försvar när brottsligheten i förorterna tas upp till debatt.

Något har hursomhelst gått fel och läs lite av det som hänt i denna lilla svenska stad de senaste åren:

Handgranat mot polisstation

Man skjuten vid bensinmack

Barnvåldtäkt

Våldtäkt i bil

Maskerade män rånar McDonalds

Pistolman grips för förberedelse av rån

Åldringsrån

Grov misshandel

Det här bara ett axplock av det man kan googla fram och vill man fördjupa sig mer kommer det fram fakta som visar på en av faktorerna bakom frågorna ovan.


11 responses to “Polisinsats i Katrineholm

 • Kurt

  I samma klass som Borlänge, ockuperad av Somalier.

  Gilla

  • naimlap

   Jag för min personliga del, tycker det verkar vara riktigt trevligt med asylanter och infödingar som tycker att, allas lika värde är det finaste vi har i Svenstian. Det är inte mycket vi har men, det har vi till fromma åt dumsvensken och asylanten. Så alla fega dumsvenskar öppna era hjärtan än en gång och den tunna plånboken . För snart är plånboken helt tom för att, inte tala om er hjärna.

   Gilla

 • gamgubben

  Sverige kan aldrig lösa dagens problem så länge vi inte utvisar bara för att de utvisade kan fängslas och straffas i sitt hemland. Vi vill inte ha dem här, men vi kan inte utvisa dem, ett klarare moment 22 får vi leta efter länge.

  Gilla

  • Lena

   ”Moment 22”, det har varit verklighet här i landet under decennier, men ”money talks och bullshit walks” !

   Gilla

 • Billy Boy

  Svensk militär och polis måste nu beordras att göra som filippinernas president Rodrigo Duterte nu har gjort.

  D v s han har givit klara order till sina militära trupper och polisen att omedelbart skjuta för att döda när de möter personer (t ex ISIS-terrorister) som bär vapen. Gäller skjutvapen, knivar och andra farliga tillhyggen som kan användas som vapen mot den egna polisen, militären eller som vapen mot obeväpnade och oskyldiga skyddslösa civila filippinska medborgare.

  Om Sveriges fega feministregering bara visar kurage tillräckligt för att våga rensa upp i det kriminella infernot.

  Gilla

 • compulsoryunion

  militär insats i Malmö och Södertälje vore lämpligare och intelligent.

  Gilla

 • compulsoryunion

  Christan Tyrann hade bjudit in de gängkriminella ledarna på ”middag” i Gamla stan. Gustav Wasa hade släppt svenskar fria ur fängelserna vilka deklarerat fel, och fängslat aliens med militärens hjälp, och påbörjat kräva lösen från de invasiva arternas kriminella släkter utanför Europa (så som Libyen gör). tänk vad våra förfäder ska skämmas över oss när vi jobbar heltid mån-tors bara för att försörja invasionen.

  Liked by 1 person

 • Emil

  Detta ”recept” mot terrorism skulle sannolikt lösa även problemet med kriminalitet: https://ryggradenblog.wordpress.com/2017/05/27/allt-gar-att-losa/

  Gilla

 • Sara H. från Skåne

  Samma som inrikesministern sa om Malmö, att ”Katrineholm ligger närmare kontinenten än Stockholm….”

  Gilla

 • Hans Nilsson

  Tyvärr är det bara ca 25% av valmanskåren som ser att Sverige har varit på väg åt helt fel håll de senaste 40 åren. Personligen är jag av den uppfattningen att det är kört för Sverige. Framtida generationer Svenskar kommer inte att ha speciellt trevliga liv.

  Gilla

 • Hönsmamman

  Politikerna som styr verkar inte ha koll på nåt.
  De bestämmer mer idrottslig i skolan och så tror de att det ökade behovet av lärare växer till lika snabbt som is smälter i solen?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: