En blir elva

INVANDRING. En minderårig flicka får svenskt medborgarskap, det gör att föräldrarna omfattas av bevislättnadsregeln. Det föreligger synnerliga skäl att bevilja föräldrarna uppehållstillstånd på grund av att de genom sin minderåriga dotter har en särskild anknytning till Sverige. Även de åtta syskonen får stanna. Föräldrarna och deras åtta minderåriga barn ansökte om uppehållstillstånd på grund av anknytning till en dotter och syster, som också är minderårig. Migrationsverket avslog ansökningarna.

Frågan i målet är om föräldrarna och barnen kan beviljas uppehållstillstånd i Sverige på grund av anknytning till minderåriga dottern som har beviljats permanent uppehållstillstånd i Sverige som skyddsbehövande och numera är svensk medborgare.

Domstolen konstaterar att familjen kommer från Somalia där det under lång tid har saknats möjligheter att få godtagbara identitetshandlingar utfärdade. Det har under utredningen hos Migrationsverket gjorts DNA-analyser som visar att föräldrarna med största sannolikhet är föräldrar till de nio barnen. Dottern levde omedelbart före flykten till Sverige tillsammans med sin mamma och sina syskon. Vad som framkommit talar sammantaget för att föräldrarna ska kunna få bevislättnad vad gäller identiteten.

Dotterns intresse av att utöva sitt familjeliv i Sverige genom att leva tillsammans med sina biologiska föräldrar får i detta fall anses vara större än Sveriges intresse av att kunna kontrollera utlänningars inresa och vistelse i landet. Föräldrarna får därmed komma i åtnjutande av bevislättnad när det gäller deras identiteter och anses ha gjort sina identiteter sannolika.

Vidare uppger domstolen att dottern är minderårig och befinner sig i Sverige utan familj och släktingar. Det måste beaktas att det rör sig om en situation där hennes föräldrar hade haft rätt till uppehållstillstånd om hon inte hade haft ett svenskt medborgarskap. Det framstår inte som rimligt att hon nu ska sakna rätt till familjeåterförening med föräldrarna enbart på grund av att hon påskyndade processen att få svenskt medborgarskap i tron att det skulle underlätta familjens återförening. Situationen är både udda och särskilt ömmande.

Mot denna bakgrund anser Migrationsdomstolen att det föreligger synnerliga skäl att bevilja föräldrarna uppehållstillstånd på grund av att de genom sin minderåriga dotter har en särskild anknytning till Sverige. Även syskonen får uppehållstillstånd.

-Pettersson undrar varför Migrationsverkets beslut och Sveriges intresse inte sattes i första hand och den ensamma dottern skickades till den övriga familjen i Somalia.

Är det moraliskt försvarbart att Somalias framtid flyttar hit? När vi för samma pengar kan hjälpa mångdubbelt fler i Somalia…

UM 9233-16

15 thoughts on “En blir elva

 1. Som ni kanske lade märke till så fick vi svart på vitt att, musse är den, som bestämmer i Svenstian. Alla i dumstollen var mussar och hade musse namn. Inte en fäktning inte ett skott har avlossats hitintills under erövringen av stian och erövringen går, som på räls inga hinder på vägen. Di fege dumsvenskarna 87% är väldigt behjälpliga till att, lida sitt största nederlag genom tiderna. Jag skulle vilja veta. Vad gör ni edra kräk när erövringen är slutförd? Hur många löneslavar måste gå till sitt arbete varje dag för att enbart försörja dessa elva, som snart är 22, 44, 88, 176, 352 o.s.v. Det finns inte någon olycka, som vill drabba svenskingarna , som de inte har gjort sig förtjänta av p.g.a. sin feghet. Om ni inte redan är det kommer ni att, bli jordens mest föraktade folk.

 2. Men Pettersson…målet för styrelsepacket, är ju INTE att hjälpa så många som möjligt av utlänningar, utan att STJÄLPA så många som möjligt av oss äktsvenskar som inernationalistdårarna hatar. Och då är ju invandring, betydligt bättre, för maximalt effektiva fördärvliga effekt.

 3. På en generation kommer den här familjen alstra minst 40 nya barn medan en vanlig svensk familj kanske skapar 6 barn på sin höjd. Sverige kommer att se radikalt annorlunda ut inom en mycket snar framtid och jag är övertygad om att hela ekonomin och samhället kommer kollapsa.

 4. I Somalia förekommer inga krig vilket även bevisas då väldigt många Somalier som får PUT här åker hem på semestrar där de stannar halvårsvis i hemlandet. Många bygger dessutom HUS hemma med svenska bidragspengar de får insatta på sina bankkonton
  Se listan på varifrån de flesta kommer med båtar över medelhavet-länder som inte alls har krig dominerar-tex Nigeria,Bangladesh,Marocko mm
  https://data2.unhcr.org/en/situations/mediterranean/location/5205

 5. Idiotin breder ut sig allt snabbare i Sverige. Tjänstemän och politiker tycks tävla i vem som kan förstöra mest på kortast tid.
  Hemskt att uppleva, att det tidigare så fina Sverige omvandlas till en bananrepublik.

 6. #vistårinteut# håller kongress, dvs Miljöpartiet, statsminiminister Stefan Löven var där och backade….!
  Fattar folk att de vill ge bort vårt land Sverige ??? Nej, tyvärr tror inte det!!! Dessa stolpskott utan riktig arbetslivserfarenhet exempelvis Åsa Romson och Frittelin de GRÅTER för att vi inte tar emot fler….!!!
  Varför stängde Socialdemokraterna MENTALSJUKHUSEN, de skulle lätt kunna fyllas upp med dessa!!!

 7. Vi svenskar ska inte tillåta detta. Patrasket på migv skall sparkas, rent fysiskt också. Släppa in afrikaner, FY FAN.

 8. Ni förstår vad det kostar pengar att processerna, pappersarbete advokater hit och dit.Vem Betalar? Samtidigt,sjukvården går på knäna,pensionärer äter kattmat.Tack svetsarn,vilken kalabalik.Det är för sorgligt. MVH Adolf

 9. Avveckla asylrätten! Den är inkörsporten till allehanda bedrägligheter
  och ren kriminalitet. Det här ensamkommande barn påhittet har kostat
  och kommer att kosta mycket av välfärdssystemet. Lägg ner system som
  inte gynnar vårt samhällskontrakt.

 10. Kan vi göra något för att rädda vårt fosterland?
  Har vi något kvar av vårt fosterland?
  Islamiseringen har gått längre än vad de flesta svenskar förstår!
  Muslimer får fördelar före svenskar i Sverige!
  Muslimer får bygga på Svensk mark!
  Muslimer betraktar oss svenskar som fiender!
  Muslimer är alltså våra fiender!
  Vi bjuder våra fiener på vårt land!
  Vi bjuder våra fiender på allt vi har jobbar för ett liv!
  Vi bjuder vara fiender på vårt liv!

  ”För Sverige i tiden.”
  => Var det så här vår kung tänkte sig utvecklingen?
  => Var det så här vår kung tänkte sig slutet för Sverige?
  => Var det så här konungariket Sverige skulle sluta?
  => Var det så här Sverige skulle gå till historien?
  => Var det så här det skulle sluta ……………….

  Sverigevänner!
  Vi kan, vi vill, vi måste – Göra Sverige svenskt igen!
  ”Yes we can” sade Obama.

  Hjälp muslimerna att få en intensiv hemlängtan!

 11. Och av vilken anledning skall de inte återförenas i Somalia?

  De har större befolkningsmängd än vi har i vårt land och har dessutom en hög befolkningstillväxt.

Kommentera