Ramadan efter muslimernas krav?


Idag inleds Ramadan och medierna vet inte till sig av lycka.

En av frågorna som ändå ställts är fastans påverkan på arbetsprestationen. Hur påverkas kroppen och förmågan att prestera när man varken äter eller dricker under dygnets ljusa timmar?

Har ni eller har ni haft arbetskamrater som är troende muslimer, vet ni svaret. Det är inte bara det att man avstår mat och dryck under arbetstiden, man har också avstått mycket av den viktiga sömnen när man är vaken dygnets mörka timmar, där man äter och dricker igen allt man förlorat under dagen.

Näring och sömn, två oerhört viktiga faktorer om man ska orka arbeta och prestera efter arbetsgivarnas önskemål.

Nu bor vi dock i Sverige, detta allt märkligare land och i Sverige är det muslimernas krav som är överställt allt annat.

Urban Svensson är företagsläkare och här följer hans recept på hur arbetsgivarna ska bemöta det faktum att deras anställda fastar under dagarna och är vakna under nätterna.

”…det vore bra om arbetsgivare hade som vana att ta reda på om någon i personalen fastar under ramadan för att om möjligt kunna ändra eller anpassa arbetsuppgifterna under perioden…//…Det kanske kan finnas andra arbetsuppgifter man kan utföra eller man kanske rentav ska vara ledig”

Jo, ni läste rätt. Arbetsgivarna ska anpassa sin verksamhet efter Ramadan.

Undrar ni om Urban Svensson på Previa tolkats rätt av media, kan ni fråga honom. Vi på Petterssons uppmanar er att göra det vänligt och värdigt, utan en massa hat och hot. Det sistnämnda tar vi bestämt avstånd från.

SVT (Vill ni se TV-inslaget får ni klicka på originallänken överst på sidan)

 


28 responses to “Ramadan efter muslimernas krav?

 • Truthfighter

  Det är ingen riktig fasta som det var i kristendomen. Riktig fasta är när man BARA lever på dryck under lång tid. INTE när man dödssyndsfrossar varje kväll. Denna fasta är en propagandabluff, för att låtsas göra något bra för en god tro. Vilket det ju inte är. Och för att skyla över alla våldtäkter, övergrepp och terrorattentat.

  Gilla

 • 66mn

  Det är ju helt enkelt inte klokt att man ger efter för muslimska krav på att alla andra ska anpassa sig efter vad deras religion säger. Det bara måste bli ett Slut på att vårat kristna land så ska vi vika ner oss för islam och ger dom ett mycket större utrymme, vilket innebär att muslimer kan göra det som hela deras sjuka religion kräver.Svenskarna i sverige måste nu mera planera efter muslimska heliga dagar. Jag undrar om kristna åkte till dom länder som dom kommer ifrån och skulle ställa samma krav som dom gör här. Finns det någon som tror att vi skulle bli behandlade på samma sätt där som vi gör här.
  KNAPPAST VA ? DET SKULLE NOG INTE DRÖJA MÅNGA TIMMAR INNAN MAN VAD PÅ UTSIDAN AV DERAS GRÄNS MED MÖJLIGHET ATT ALDRIG MER FÅ SÄTTA SIN FOT I LANDET IGEN, MEN JAG TROR ATT SÅ BILLIGT HADE MAN NOG INTE KOMMIT UNDAN.

  Gilla

 • Mr Jordan

  Fasta, be fem ggr om dagen, stena kvinnor, kasta homosexuella från hustak, skära halsen av otrogna, jaga skiten av Shia, spränga sönder allt och alla. Det verkar onekligen som att de redan har fullt upp; hur ska de få tid över för att göra något vettigt och merskapande för vårat samhälle, som att arbeta?

  Gilla

  • naimlap

   Det är vad vid senaste valet och dessförinnan 87% resp.95% av de svenska väljarna röstade för. Leve demokratin! Leve Dumsvensken, Leve di fege. Alltså demokrati, dumhet och feghet är Svenstias framtid med en stor nypa storhetsvansinne tillika.

   Gilla

 • gamgubben

  När jag ser och lyssnar på svensk media kan en lätt få för sig att Sveriges befolkning består av minst 51% muslimer. När får vi höra om judiska,hinduiska, buddistiska högtider eller kristna? Prio ett tycks vara den mest mordiska ej förlåtande islam.
  Jag mår illa!

  Gilla

  • Truthfighter

   PK-folket lider av islamofobi. De törs inte annat än att ge efter för islamdårarna. De darrar islamofobiskt som asplöv inför dem. DÄRFÖR ÄR DE ASEN SÅ EFTERGIVNA! De är velourkräk hela högen som styr oss.

   Gilla

 • Kurt

  NÄR KAN VI FIRA JULAFTON I RIRAD?

  Gilla

 • Grune

  Jag håller med Urban Svensson. Under ramadan borde arbetsgivarna öka på arbetsuppgifterna för de som firar ramadan.

  Gilla

 • Korsfarare och otrogen hund

  Hur många fastande islamister som helst som rattar landets bussar.Det är bara en tidsfråga innan det sker ett massmord med en fullastad linjebuss som ”kör” ner i en ravin eller över en brokant.Jihad eller ramadanfasta? Eller rent av en combo.Alla dessa tickande bomber som vi påtvingats i våra vardagliga liv.

  Gilla

 • Billy Boy

  Hur klarar de bokstavstrogna ramadan-firarna som bosatt sig norr om polcirkeln att strikt följa koranens föreskrifter …

  ” … att man varken får äta eller dricka under dygnets ljusa timmar.”

  Just i dagarna har ju midnattssolen börjat skina 24 timmar om dygnet längst upp i norr och kommer att fortsätta göra så till c:a 1 månad efter midsommar.

  SVT:s solfilm fredag den 26 maj 2017 (= slutet på vecka 21)

  https://www.svt.se/vader/fragor_och_svar/solfilmen-vecka-21

  Hur många muslimer kommer att svälta- och törsta ihjäl under ramadan … eller fuskäter och fuskdricker dom under de ljusa timmarna. I så fall borde ju Allah med profet + mullor mm bli ordentligt griniga allihop.

  Gilla

 • Mia

  Det som kan vara farligt för hälsan med den ramadanska fastan är inte så mycket att de äter på kvällen istället för dagen. Däremot är det inte bra att vara utan vätska under en hel dag, särskilt om det är varmt och arbetet är tungt.
  Min åsikt är att det inte ska vara tillåtet att fasta inom vissa yhrken om det kan påverka en annan person negativt. Jag vill inte bli opererad av en fastande kirurg eller åka taxi med en uttorkad taxichaufför.
  Fasta förekommer eller har förekommit mer eller mindre inom de flesta religioner.
  Inom kristendomen talas det ju om fastlagstiden och fasta före fettisdagen.

  Gilla

 • Jhonsson

  Folket i Mellanöstern och Afrika gör inte många knop, antingen det är ramadan eller inte. Minns från tiden jag jobbade där, att när det var riktigt varmt kunde det hända, att folk tuppade lite här och där ute på gatorna. Självklart är det inte bra men säg vad som är bra och kommer från Mena-länderna.

  Gilla

 • Bosse S

  Det nattliga frossandet under denna bluffastetid, med smällfethet och diabetesrisk, som de får rikligt av, medför ingen näringsbrist.
  De få som annars arbetar har vänt på dygnet och måste därför sova på arbetstid. Det är väl därför det inte är ett lämpligt beteende under en normal arbetsvecka.

  Gilla

 • kvinnoförnedrande kultur

  Det gäller att följa profeten?ha ha
  Har muslimerna &afrikaner inget annat för sig under ramadan?
  Många springer ”påklädda ” på nakenbad ,kliar sig på koken och trakasserar folk .
  Det finns andra ”bad ”dom kan ”bada” i sina kalsonger .
  Jag tror att mussarna har komplex över sina små smutsiga penisar!
  Bättre att de åker hem.
  Vi som solar naken kan inte protestera då skulle vi riskera HALSHUGGNING.

  önskar alla en trevlig dag i solen

  Gilla

 • compulsoryunion

  hur ofta ser man en sunni somalier hjälpa till med något under hela året ?

  Gilla

 • Albert

  Det enda positiva med Ramadan är att svenska kvinnor kan känna sig något tryggare under denna period, då det förutom själva fastan även är påbjudet sexuell återhållsamhet.
  Ramadan firas enligt wikipedia för att Muhammed just denna månad författade den kända terrroristhandboken Koranen.

  Gilla

  • Korsfarare och otrogen hund

   Fast att mörda och lemlästa infidels ger koranen och imamerna tummen upp för.Så precis som i Manchester,så är kvinnor aldrig säkra med de Trojanska hästarna i omgivningarna.

   Gilla

 • dave

  ”…..att om möjligt kunna ändra eller anpassa arbetsuppgifterna….”

  Pjucken, rakt ut till arabien.

  Gilla

  • Tussilago

   Sqvatting slav TV’s Youtube kanal är jättebra, han är i Canada & gör nedslag i & rapporterar från de mest löjliga protester som SJW utsätter sina medmänniskor för… 🙂

   Gilla

 • Adolf Nilsson

  Instämmer ulsansblogg.Det går inte säga tydligare.Svetsan du är en sorglig figur avgå,det är synd om dig.Mvh Adolf

  Liked by 1 person

  • naimlap

   Det är en sådan sorglig figur att, där hönset drar fram vissnar blommorna och gräset dör. Europas ja, kanske världens uslaste statschef. Men om man skall vara ärlig så är henen – hönset en rätt och riktig representant för ett land på deken utan framtid.

   Gilla

 • ulsansblogg

  I ett sekulärt demokratiskt samhälle som det svenska ska vi inte öht ta hänsyn till teokratiska särintressen som Islams företrädare framför. Att muslimer som en minoritet i det svenska samhället ska ha möjlighet att påverka inriktningen för vår välfärdsstat innebär endast välfärdsstaten upplösning och fall.
  Eftersom PK-samhällets företrädare har misslyckats totalt med sin befängda vision det mångkulturella samhället bör de bytas ut mot mer kunniga beslutsfattare.
  https://ulsansblogg.wordpress.com/2017/05/26/demokrati-eller-idiokrati/

  Liked by 1 person

 • Adolf Nilsson

  Ramadan hör inte hemma i Sverige. Vi skall inte anpassa oss,det är invandrare som skall anpassa sig till svenska normer.Varför skall 9000000 svenskar anpassa sig till 1000000 invandrare.Verkar sjukt.Mvh Adolf

  Liked by 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: