Stäng

14-årig babbe var 21 år. Döms till fem år och utvisning

INVANDRARVÅLD. Eleven på Bergsjöskolan Göteborg tog fram kniven och högg sitt offer fyra gånger i ryggen. Nu döms han till fem års fängelse och utvisning efter storbråket som slutade med att sex personer fick föras till sjukhus.

– Det var på liv och död. Det var det verkligen, säger en lärare som blev vittne i förhör.
Enligt svenska myndigheter var eleven 14 år vid brottstillfället – men rätten menar att han var 21.

-Pettersson undrar vilka myndighetspersoner som bestämt att babben var 14 år och vad som händer med dem…

TIDIGARE 2016-12-12. Sex elever skadade efter knivslagsmål vid Bergsjöskolan i Göteborg

INVANDRARBROTT. Vid lunchtid under måndagen bröt ett knivbråk ut på Bergsjöskolan i Göteborg. Enligt polisen ska sex personer vara skadade, och det finns flera misstänkta för händelsen. – Bråket ska ha börjat på Rymdtorget utanför skolan, säger Hans Lippens, presstalesman på polisregion väst. Det var klockan 12:34 som larmet kom in till polisen att det brutit ut ett bråk nära Bergsjöskolan en timme tidigare.

Enligt Monzer El-Sabini, rektor på Bergsjöskolan, var det två bråk som bröt ut med en timmes mellanrum.

– Enligt barnen på gården var det ungefär tio maskerade personer som väntade vid parkeringen på en elev från årskurs nio. Han gick ner för att möta dem och blev slagen, sedan sprang han in i skolan igen och larmade.

– Jag pratade med pojken, hans pappa och syskon, och när det var utrett såg jag en före detta elev skadad vid ett klassrum. Han blödde från låret. Sedan visade det sig att det fanns ytterligare tre skadade som var knivskurna.

Totalt är det sex personer som enligt polisen ska vara skadade av någon form av tillhygge, troligen kniv.

– Det är allt från rispor och mindre hugg. En är lätt skadad i magen, en i armarna, en i ryggen och de övriga tre har lättare skärskador, säger Hans Lippens.

Gärningsmännen ska ha lämnat platsen och jagas nu av polisen, misstänkta för grov misshandel. – Det är oklart hur många gärningsmän det var, den senaste uppgiften är att det var fem gärningsmän. De ska vara äldre än eleverna på skolan, en av männen ska ha en blå dunjacka, och två andra ska ha svarta jackor.

-Pettersson säger att Sverige har aldrig varit tryggare och jag litar på statsministern som säger att det blir lönsamt på lite sikt.

Tänker ni på att det är lätt att se att angriparna är babbar, för annars hade våra opartiska medier varit fulla av anklagelser om hatbrott…

GP:se

16 reaktioner på “14-årig babbe var 21 år. Döms till fem år och utvisning

 1. Varför behålla kräket i fem år? Ut med honom direkt
  med förbud att någonsin återkomma : Ta fingeravtryck så att han inte återkommer som tioåring.

 2. Hmm… Hur går det med alla röntgenkontroller som borde vara up and running? Det har varit väldigt tyst om dem.

 3. Det är inte konstigt att alla loppor dras till Sverige eftersom vi inte tillämpar FNs konventioner som de är tänkta.

  1. Det är inga smarta asylanter som dras till hit. Kan det bero på att. de enda de kan blåsa i denna världen är just dumsvenskarna. En 21- årig asylant förvandlas över en natt till en 14-åring. Hur är det möjligt att, det kan finnas så dumma figurer och så många på en och samma plats på en gång? Som det finns i Svenstia Dessutom skäms de inte heller dessa swinja eftersom de saknar all ära och redlighet.

 4. Åldersbestämning hit och åldersbestämning dit! Vi behöver ingen åldersbästämning, det är individens ansvar att bevisa sin ålder. Det som kan behöva göras är att i UtlL reglera att individer som inte kan bevisa sin ålder bestäms vara 25 år. Då blir de varken ”ensamkommande” eller kan räkna med att snylta på pensionssystemet.

   1. Var väl inte beväpnad polis. Tycker det är sorgligt att 10 poliser inte klarar av 1 neger.

 5. Och I-N-G-E-N alls ställs till ansvar för konsekvenserna för den felaktiva åldersbedömningen. En 21-åring på högstadiet… 7 år fel, 50% fel.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: