Stäng

Historisk Flygning

Att Donald Trump som USAs president flyger direkt från Saudibarbariens huvudstad Riyadh till Tel Aviv är lite historiskt.  Inget flyg har ”officiellt” flugit denna sträcka  på åtminstone 60 år.

Det kan säkert ha förekommit några inofficiella flygningar på sträckan! Till exempel av diplomater från USA.

Israeliska flyg är inte tillåtna att flyga över Saudibarbarien, för att flyga till exempelvis Indien de Israeliska flygplanen är tvungna att flyga runt Saudibarbarien.

LÄNK

5 reaktioner på “Historisk Flygning

 1. Stenbocken har helt missförstått saken. Finns en Israelisk stämpel i passet så slipper du inte in i ett arabland men det är helt OK med arabiska stämplar i passet när du åker till Israel.

  1. Möjligtvis idag…Sista gång jag besökte Israel var när de firade sitt 10-åriga bestående…,Om jag minns rätt,fick jag då en varning att kolla passet inför resan just av denna orsak !

 2. För jävligt att Trump ,Löven och andra kryper för dessa asen till barbarer, SAUDARABIEN som har samma agenda som IS! Men som sagt money talks

 3. Vad betr. Trumps besök in S-Arabien,fanns det ju för honom all anledning att buga inför dessa karnevalsklädda islamister.Hela 300 miljarder EURO räknar han med,att han skall ha sålt vapen för åt denna skurkstat.
  Många arbetstimmar för de anställda inom vapenindustrin i USA.
  Framför allt gläder sig börsmiljonärer,som nu kan räkna med högre dividender ! En bild från Berliner Kurir:
  http://www.berliner-kurier.de/image/26941684/2×1/300/150/bc267d8af0822fd37c67e5a81911faa1/Ni/01kbo-02-71-117007392-ori.jpg

 4. Det är lite knepigt att tillåtas besöka Israel.Ditt pass anses ogiltigt för deras land,om det finns stämplar från något arabiskt land i detta.
  Samma regel gällde tidigare i USA,för dem som hade ett pass med rysk visa instämplad.Har själv under 50-talet fått erfara detta,när mitt pass inte var giltigt i USA !

Kommentera

%d bloggare gillar detta: