Stäng

163 miljarder har Vattenfalls affärer kostat på fyra år, det är småpotatis i det stora…

Sammanlagt 163 miljarder kronor i nedskrivningar på fyra år. Det är Vattenfalls nattsvarta facit efter torsdagens jättenedskrivning med 30 miljarder – den näst största någonsin – och de senaste årens förlustaffärer. Men det är inte bara brunkolen som kostat den statliga energijätten mångmiljardbelopp, sammanställning på SvD, tyvärr bakom betalvägg så jag länkar inte.

163 miljarder på fyra år är onekligen mycket pengar, trots detta sitter de politiker och tjänstemän som låg bakom förlusterna och smörjer kråset för skattebetalarnas pengar.

Dock är 163 miljarder inte mer än vad asylinvandringen kostar på ett år, år efter år, i många, många år framåt och de som beslutat om dessa gigantiska ekonomiska förluster och det enorma mänskliga lidandet verkar inte ens fatta vad de håller på med…

9 reaktioner på “163 miljarder har Vattenfalls affärer kostat på fyra år, det är småpotatis i det stora…

 1. 163 miljarder är mycket pengar men ändå bara en fjärdedel av den årliga kostnaden för migrationen. Men på sikt blir den lönsam har det sagts.
  Ingen snack o m brutna löften och lögner om det. Svenska media har ju fullt upp med Trump.

 2. Den dåvarande centerpartistiska partiledaren Maud Olofsson dirigerade Vattenfalls inköp av det holländska företaget Nuon. En affär på 97 miljarder kronor! Trots varningar spenderades 97 miljarder på ett företag, som kanske inte var värt mer än hälften av detta belopp.
  Svenska statens sämsta affär någonsin och det vill inte säga lite! Olofsson var kallad till förhör i KU men vägrar ställa upp.
  Vilka oegentligheter är det centerpartisten Maud Olofsson döljer? Man kan ju på goda grunder ana något skumt. Mutor? Ja, det är sällan det göres internationella affärer i den storleksordningen utan att mutor förkommer. Och hur många andra politiker var inblandade?
  Maud Olofsson var partiledare för centern, när denna märkliga affär gjordes. Låt oss alla minnas detta, när vi går till val nästa år. Låt oss då rösta på ett sverigevänligt parti, för att om möjligt rädda vårt land från total ödeläggelse.

  1. Annat som finns på Mauds samvete är det lukrativa avtal för vindkraftsindustrin, det var verkligen utrullad röd matta för denna!
   Mauds son satt med i styrelsen för ett av vindkraftsbolagen……..efter avslutad politisk ogärning hamnade Maud själv i en sådan styrelse!

   Jäv!

   Fy fan för demokrater!

 3. Eftersom merparten av den Svenska väljarkåren inte begriper bättre har jag svårt att se någon förbättring framöver.

  1. Dom sitter fortfarande bänkade framför rapport varje kväll och lapar i sig dagens
   vänsterpropaganda. Så murvelsvinen är dom egentliga gärningsmännen.

  2. Jag vet inte vilket är et rätta att. kalla svenskingarna för? 87<or p.g.a. deras röstande vid sista valet eller 55<or för deras IQ nivå.

 4. Löfvén får härmed titeln ”årets lögnare!” Han står och blåljuger svenska folket rakt upp i ansiktet! Bara 52% av invandrarna har fått arbete de senaste 10 åren. För att det skall gå runt krävs det att 85% arbetar.
  Inte undra på att Sverige begår ”självmord” med sådana politiker som Ruinfeldt och Löfvén!

  1. Det skulle inte gå runt med 85% heller. Arbetslösheten bland etniska svenskar är bara runt 4%.
   Dessutom lågavlönade p.g.a. enkla jobb bidrar med betydligt mindre till det gemensamma än vad som erhålls.
   Dessutom av de asylinvandare som har jobb handlar det mestadels om skattefinansierade jobb i stat och kommun, inte sällan har förtur givits eller handlar det om fake jobs för att bättre på siffrorna.
   Sen får vi inte glömma kostnaderna för den enorma importerade kriminaliteten och de samhällsförstörande krafterna som muslimska brödraskapet och liknande.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: