Medelmåttiga män rensas bort med könskvotering

KVOTERING. Medelmåttiga män rensas bort med könskvotering skriver Bim Eriksson i en ledare på Aftonbladet idag. -Pettersson ska inte säga emot den forskningsrapport som Bim Eriksson hänvisar till, det finns väldigt många duktiga kvinnor i vårt land. Men könskvotering kan, som Aftonbladets bild visar, lika gärna få en icke önskvärt effekt och allvarligt talat så verkar det inte spela någon roll om det är kvinnor eller män som skriver ledare i Aftonbladet.

14 thoughts on “Medelmåttiga män rensas bort med könskvotering

 1. I samband med tillsättandet av en högre tjänst inom politiken yttrade socialdemokraten Inger Segelsröm följande kloka ord: “Om jag inte kan få en kvinna på den posten, vill jag åtminstone ha någon som är bra”

 2. Om man undviker att köpa Aftonbladet (eller någon annan kvällstidning) under ett år, sparar man drygt 8000kr. På tio år närmare 90000kr.
  Helt,skattefritt och utan arbetsinsats.

 3. Svenska kvinnor har tydligen höga tankar om sig själva, att de bara ska tänkas ta för sig.
  Tyvärr, exemplen är för många för att övertyga mig. Flyta ovanpå med halvdan prestation ligger mer mot verkligheten.
  Inget jag säger för att nedvärdera någon, har sett för mycket mediokert för att bli det minsta imponerad.
  Om någon blir sne över det…tja, sanningen är som den är.

 4. Hur kan det vara möjligt att kvinnor är så missnöjda med sin lott eller roll. De kan ju bestämma det mesta för egen del. Skolorna tror jag inte trycker ned dem, snarare är de ofta lärarnas favoriter med sin mer seriösa och uppmärksamma inställning i jämförelse med flesta pojkar. Ett företag eller myndighet med ansvar kan inte se till kroppens kön eller färg utan måste tänka på anlag som ger dem bäst förtjänst för lönen. Om de väljer fel, så kan det gå onödigt illa för de privata företagen. Det borde vara självsanerande om män väljs för att de är män före sina anlag.

 5. Jag vidhåller att vi är olika kvinnor och män, dessutom så uppskattar jag olikheterna.
  Forskare har kommit fram till….ja vaddå…..det beror på forskaren, ett mycket intressant program från Norge enligt mig så viktigt !

 6. Jag kan inte se något positivt med att kvotera in en mentalsjuk serietecknare som kolumnist på Aftonbladet. Med tanke på att halvfigurer som Fredrik Virtanen och Anders Lindberg fortfarande är kvar. Aftonbladets syfte med inkvotering verkar vara att helt och hållet tömma redaktionerna på intelligens.

 7. Ja en bild säger ju mera än tusen ord , kompetensen inom Spartiet höjdes ju utan tvekan när Mona S kom intill köttgrytorna och på den vägen är det ju när S ska framstå som ett feministiskt parti .

 8. Mååååna är väl inget exempel på högre kompetent person än medelmåttiga män

Kommentera