Stäng

”Göteborgsfamilj” svartstädade för 15 miljoner: 9-0 till bortalaget

INVANDRARBROTT. Nio personer, samtliga släkt med varandra, fälls för en omfattande ekonomisk brottslighet. Det har handlat om svartstädning i Göteborg för mångmiljonbelopp. En 65-årig huvudman får strängaste påföljden, två år och två månaders fängelse.

Sammanlagt har ärendet innefattat fyra enskilda firmor och bolag som är kopplade till den äldre mannen och hans 27-årige son samt ett antal av deras närstående. Rubriceringarna i stämningsansökan var grova bokföringsbrott, grova skattebrott, grova penningtvättsbrott och mängder av medhjälpsbrott. Utredarna hittade vid granskning oredovisade intäkter, osanna fakturor, obetald moms och uteblivna arbetsgivaravgifter på drygt 15 miljoner kronor.

Städföretagen hade ett antal stora uppdragsgivare – exempelvis Riksbyggen, Västtrafik och Balder (tidigare Bovista) – och sköttes i mångt och mycket som någon typ av familjeangelägenhet.
Där ingick förutom pappan och sonen även mamman, två döttrar, ett barnbarn, en gudfar och ytterligare två personer med relation till de övriga.

Fyra av dem döms nu till fängelsestraff, resterande fem till villkorliga straff och samhällstjänst.

Tingsrätten delar också ut fyra näringsförbud på mellan tre och fem år.
Genom att pressa priserna i sina anbud har konstellationen satt ordinarie konkurrensförhållanden ur spel.

Förundersökningsmaterialet indikerar att det funnits ett flertal utomstående anställda.
Tre utländska kvinnor, som inte längre uppehåller sig i Sverige, har identifierats. De ska ha jobbat för 60 kronor i timmen.

Sonen är tidigare dömd för den spektakulära smash-and-grab-kuppen 2009 mot en juvelerare på Avenyn. Ytterdörren forcerades med hjälp av en stulen Ford Scorpio. Två maskerade män rusade in och plockade därefter åt sig värdeföremål för 2,6 miljoner kronor.

 • Stanimir Kalinovic, född 1951, grovt bokföringsbrott, grovt skattebrott, fängelse 2 år och 2 månader och näringsförbud i 5 år.
 • Miroslav Kalinovic, född 1990, medborgare i Polen och Sverige. Grovt bokföringsbrott, grovt skattebrott. Fängelse 1 år och 10 månader. Näringsförbud i 5 år.
 • Anna Kalinovic, född 1967, polsk medborgare. Med hjälp till grovt bokföringsbrott och grovt skattebrott. Fängelse 1 år.
 • Mile Stankic, född 1963, medborgare i upphört land. Grovt skatte- och bokföringsbrott. Fängelse 10 månader.
 • Sandra Jadwiga Sprem, född 1986, grovt bokföringsbrott, samhällstjänst 200 timmar.
 • Danica Natalie Christina Stankic, född 1992, grovt bokförings- och grovt skattebrott. Samhällstjänst 160 timmar.
 • Biljana Kalinovic, född 1975, döms för medhjälp till bokföringsbrott. Villkorlig dom med samhällstjänst 120 timmar.
 • Maja Marinkovic, född 1989, döms för medhjälp till bokföringsbrott,Villkorlig dom med samhällstjänst 120 timmar.
 • Nenad Kalinovic, född 1994, grovt penningtvättsbrott och grovt penninghäleri. Villkorlig dom, dagsböter 100 á 50 kr.

-Pettersson menar att de företag som anlitade Kalis Städservice i Göteborg KB, Kalis Städ i Göteborg, Nordiska Städentreprenad HB och Maja Städ är medskyldiga.

Tänk inte på att att advokatkostnaderna för ovanstående pensionsräddare kostade 3,4 miljoner och att kostnaden ska stanna på staten. Till det kommer utredningskostnader, åklagare, biträden, fängelse osv.  Ska vi gissa på en totalkostnad på 25 miljoner för de som enligt statsministern ska ge vinst på lite sikt…

Göteborgs TR B 933-15

12 reaktioner på “”Göteborgsfamilj” svartstädade för 15 miljoner: 9-0 till bortalaget

 1. Mord, våldtäkter, rån etc etc kommer man undan straff men den ve den som lurar skattevärket. Då blir det kännbara påföljder.

 2. Import av kriminella till Sverige är ej önskvärt, här finns redan allt för många av det slaget. Om man använt sig av en lagstiftad möjlighet att utvisa dem, som inte följer våra lagar, hade invällarna nog tänkt sig för, innan de började fiffla.
  Men i flathetens Sverige är naturligtvis detta endast en utopi.
  Invandrarna kommer att bli ”lönsamma lite längre fram” säger,Löfven gång på gång. Min bäste Löfven när är ”lite längre fram”?

 3. Storstäda hela Sverige vitt från sådana svart-jobbs-fifflande bedragare.

  Det vimlar av många, många fler även i andra branscher …t ex det här:

  Förskolechef stal 20 miljoner
  En kvinnlig förskollärarchef i Tensta och Rinkeby misstänks ha stoppat nästan 20 miljoner skattepengar i egen ficka, och fört minst 14 miljoner skattepengar utomlands.
  Förskoleföretagen Bismilahi AB och Bismilahi Förskola AB misstänks ha tagit ut mångmiljonbelopp i obeskattade medel, mellan 2005 och 2008. Dessa pengar kommer från Stockholms stad i form av barnomsorgsbidrag.

  – Kvinnan har 194 barn inskrivna på förskolorna, och varje barn får uppåt 10 000 kronor per månad i bidrag, så det blir ju en hel del pengar, säger Ove Jakobsson som är ansvarig för utredningen.
  Skattemiljoner ska också ha förts över till utlandet via banknätverk.
  – Pengarna har slussats ut ur privata konton och till konton i Dubai och Djibouti, via så kallade hawala-betalningsförmedlare, säger Ove Jakobsson.

  https://unvis.it/expressen.se/nyheter/forskolechef-stal-20-miljoner

  Stefan Löfven (S) repeterar envist: ”Därför det blir en förtjänst för samhället lite längre fram”

 4. Det väsentliga är att kamraterna röstar vänster och att juggar har röde Titos porträtt på väggen (många från utanför EU köper EU identiteter för att kunna göra brott här i jordens högprismarknads nr 1)

 5. Vem trodde att till och med Polacker var fula fiskar.Tack svetsarn dom blir lönande på sikt,lönande för vem,för dig och för dom själva.Tack för att att du gräver Sveriges undergång.Ha en bra dag mvh Adolf

   1. Juggar är juggar likadant som araber är araber – det ligger i deras mentalitet att lura folk, i synnerhet svenskar.

 6. Karaktären på namnen verkar förvillande lika motsvarande mångmilionbluff, som avslöjades i Södertälje för en tid sedan.
  Där var det ”väletablerade invandrare” från förra invällningen till Sverige och, i huvudsak till Södertälje.

  Det är gruppen, som har/hade sitt eget banksystem: plastkasse.
  Huruvida systemet fortfarande är i bruk kan jag inte säga för jag har numera inte inside-information om förhållandet.

  Gruppen är numera mycket ”väletablerade” i Södertälje med nya, slottsliknande hus och motsvarande status på bilarna utanför husen.

  I vilken grad de uppbär understöd, bostadstillägg och andra stöd för ”nödlidande” är inte möjligt för mig numera att få insikt i.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: