Nyanlända demonstrerar

Igår demonstrerade ett trettiotal nyanlända utanför Vellinges kommunhus.

De demonstrerade för rätten till större bostäder och rättvisa kontrakt.

En av araberna klagar över att de bor trångt och säger att döttrarna som var duktiga i skolan hemma i Syrien inte kan studera p.g.a. trångboddheten. En av kommunens handläggare förstår att många känner sig orättvist behandlade och uppmanar de nyanlända att försöka hitta egna boenden och bli självförsörjande så fort som möjligt.

”Vi har alla rätt att bo som människor”

Så har en av araberna skrivit på ett plakat. Araben menar m.a.o. att de bostäder som erbjuds nyanlända inte är människovärdiga? Då ställer man sig frågan vad de är vana vid från hemlandet? Här har de som alla bostadsinnehavare fyra väggar, tak, spis, badrum etc. Duger inte det, är det ovärdigt människor….?

För araben på bilden i artikeln vill jag visa följande bilder på hur svenska medborgare kan bo.

Frågan är om personerna på bilden inte nöjer sig förrän kommunen köper in nya bostadsrätter och villor där de kan flytta in utan att behöva betala. Det sker som bekant i många kommuner idag. Kanske ryktet sprider sig bland de nyanlända och därför är det klart att de inte nöjer sig med det lilla.

Sydsvenskan

Kommunens handläggare säger en intressant sak i artikeln.

”Det finns också andra målgrupper som känner frustration över det pressade läget på bostadsmarknaden”

Exakt, för det är inte bara nyanlända som har rätt att gnälla.

Hyresgästföreningen publicerade igår en artikel som handlar om unga människor och deras boende. 213 000 svenska ungdomar bor kvar hemma hos föräldrarna, trots att de egentligen vill skaffa något eget. 200 000 av de ungdomar som har flyttat hemifrån bor hos andra eller har andrahandskontrakt, alltså ganska spartanska boenden. De ekonomiska förutsättningarna har också de försämrats, precis som bostadssituationen.

Så kommer det hit människor och klagar över att de inte får bo som människor.

Hyresgästföreningen

40 thoughts on “Nyanlända demonstrerar

 1. Måste väl skräpa ner så för att känna sig hemma. De ser ju alltid ut som soptippar, där de vanligtvis bor.
  Men det är utan tvekan så det nya Sverige kommer att se ut, när Annie Lööfs 30 miljoner ”nyanlända” kommit hit och är på ålats.

 2. Har ju genom åren varnat er som semestrar i EU`s storstäder,för olika brott som är vardagsmat på dessa platser.Just nu är det ficktjuvar av olika nationalitet som vanligt som utgör största faran i turistsällskap.Men en för oss i Europa nyhet för året,är de s.k. ”dansarna från N-Afrika”.På ett mycket skickligt sätt kommer dessa helt oförhappat fram och söker krama inte ont anande turister.I såväl Berlin som Paris som jag följer genom deras press har man nu tillsatt särskilda grupper av civilpoliser för att fånga detta patrask.
  På bilden från dagens BZ visas upp hur dessa bl.a, inriktat sig på personer som man tilltror bär dyrbara ur.Denna gång lycckades polisgruppen gripa två av dessa förbrytare:
  http://static.plista.com/imageserver/c/17614/3451630/1600/900/6689.jpg

 3. ”En av araberna klagar över att de bor trångt och säger att döttrarna som var duktiga i skolan hemma i Syrien inte kan studera p.g.a. trångboddheten”.

  Att familjen det gäller bor 7 personer på 44 kvadrat och att bostadskontrakten bara gäller i 9 månader kom visst inte med….

  • Varför kan dom inte studera bara för att dom bor trångt? Kan inte det andra packet hålla truten under tiden?

  • Du vill att de ska ha en bostad på 100 kvadrat, gärna ny och varför inte ett rum till varje barn enligt svensk norm? Sedan tar skattebetalarna notan utan att gnälla?

   Vad tycker du om ”bostäderna” på bilderna ovan. Det kom inte med att det är svenska medborgare som faktiskt bor så här.

   De som bor så skulle nog vara glada över en liten lya på 20 kvadrat och ett kontrakt på nio månader.

   • ”Bostäderna” här ovan har väl alla sin historia som vi inte känner till. Missbruk, psykisk ohälsa eller vad det är att människor hamnar i sådana situationer.

    En parkbänk, en knarkarkvart (?) och en husvagn som ser rätt övergiven ut. Om det är svenska medborgare som bor så vet man inte för att man sett dessa bilder.

    Men ingen vidare jämförelse ändå.

  • Vem, vilka har burit ansvaret för bostadspolitiken i Sverige?
   Stefan Löfven (S) utnämnde islamisten Mehmet Kaplan (MP) till bostadsminister 3 oktober 2014 men han tvingades avgå den18 april 2016 eftersom han haft nära kontakter med sina vänner i de våldsbejakande islamist-extremisterna ”Grå Vargarna” i Turkiet.

   En annan orsak till att han tvingades avgå är att han under sin tid (c:a 1,5 år) som bostadsminister misslyckades med att åstadkomma något ökat bostadsbyggande.

   Han spenderade däremot mycket tid och skattepengar på sina ”studieresor” till Turkiet, Hong Kong m fl exotiska resmål.

   Dessutom enligt Wikipedia så kunde extremisten Mehmet Kaplan (MP) utan några som helst problem presentera sig på Bokmässan i Göteborg år 2011.

   https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/7/79/Mehmet_Kaplan.ogv/320px–Mehmet_Kaplan.ogv.jpg

   https://sv.wikipedia.org/wiki/Mehmet_Kaplan

   Sverigevänliga politiker och organisationer har däremot drabbats av bojkott de senaste åren från att delta i Bokmässan i Göteborg.

   Men våldsbejakande islamister som Mehmet Kaplan (MP) gick tydligen bra.

   • Jag upprepar det jag sagt så många gånger tidigare.
    Att ta emot fler nyanlända än vad vi bland annat inte har bostäder till var ansvarslöst.

    Både mot svenskarna och de som kommit hit.

  • ”Mia”

   Si tacuisses, philosophus mansisses !

   Ett standardsvar på latin till dig varje gång du uttrycker dina åsikter. De är inte värda en frusen lök, enligt ett gammalt ordstäv med rumänsk espri och sträv humor.

   • Du har ofta kommenterat vad jag skrivit men hittills aldrig kommit med ett enda argument som skulle tala emot mig.

    Att tramsa om frusna lökar är vad du lyckas åstadkomma,

   • Mia:
    Ge dig inte in i debatt med Mimi N där om någon gång kommer du till korta ! Själv undviker jag i möjligaste mån,att kommentera vänsterfolk som du som tittar in till Pettersson,då och då !

   • Men nu kunde du alltså inte låta bli?

    Jag borde ignorera Mimis tramsande men har svårt att låta bli att ge henne svar på tal.

  • Varför vi självförsörjande hårt arbetande invandrare skall solidariskt bekosta stora bostäder åt sk ” flyktingar” som verkar aldrig nöjda med allt som de får gratis?
   Vi har inte fått någon boende alls. Vet du hur många av oss skulle bli överlyckliga att få någon boende alls? Inte snack om det att den skulle vara gratis och efter bara 3 månader efter ankomsten…
   Ingen är förvånad varför andel invandrare som sympatiserar med SD ökar jämt
   http://www.metro.se/artikel/stöd-för-sverigedemokraterna-femdubblat-bland-invandrare-xr

 4. Hade nöjet att tala med en polack som kom till Sverige 1990…Denne man visade sig vara en SD:are liksom jag.Han funderade nu på att återvända till sitt hemland p.g.a det förfall som skett här de sista 30 åren.
  Var förvånad hur vi två hade lika uppfattning,om den nu styrande islamistregeringen.Men som han sade,är det svårt att finna arbete i Polen men likväl värt ett försök,istället för att följa oss ner i fördärvet….
  Han var av uppfattningen att de utlänningar som liksom han,kom fram till 90-talet har samma inställning.Vad betr,araber och annat pack som anländer till oss från bl.a. östländerna, insåg han också att det var bidragen här som lockade.Trots att dessa ”flyktingar” på intet sätt är fattiga.

  • Om det inte vore så att Tyskland är översvämmad av kanaker skulle jag också flytta tillbaks, ett alternativ skulle vara Österrike. Man få hålla ett öga på den politiska utvecklingen där.

 5. De är vana att bo i stora lyxvillor dessa rika överklassens syrier. Att bo trångt i en tvårumslägenhet finns inte i deras föreställningar. Hemma har de städpersonal och trädgårdsmästare. Så de förväntar sig på allvar att få hus i Sverige också.
  Det är så sjukt att de ens släppts i landet från Saudiarabien till
  Turkiet. Till Sverige ”flydde” de medvetet för alla bidrag.

 6. Dom här kravmaskinerna är grundlurade av sina människosmugglande
  transportörer. Dom skriker rättvisa i Sverige men lurade av de internationella bedragarna som dom inte kommer åt. Sverige har inga
  egentliga skyldigheter mot dessa individer av olika härkomst. Finns det
  rättigheter så finns det skyldigheter. Ställ er i bostadskö åtminstone. Det här lalandet med s k flyktingar måste upphöra!

  • Invandrarna som gnäller över bostäder de får gratis, måste ju vara totalt bakom flötet om de trott på allt-är-gratis-sagor av smugglarna. Hur kan de någonsin bidra på något positivt sätt i ett västerländskt samhälle?

   • Gruvmor, du säger att de som gnäller över att de bor trångt är bakom flötet – jag trodde att alla var läkare, hjärnkirurger, raketforskare o.d. samt de påstår att de var rika i hemlandet !!!! Ljuger de ?

   • Glöm inte heller att många är förmögna (enl miggor på Merit Wagers blogg) och deras första fråga hos Migr är ”hur ska jag kunna dölja mina tillgångar från svenska myndigheter?” Sådana människor kan köpa egna lägenheter för egna pengar tycker jag, och inte låtsas att de är några stackare som behöver enorma bostäder bekostade av svenska folket. Man blir så himla arg.

  • Du skriver att, de är grundlurade av smugglare. Det finns även andra, som är mycket, mycket mer dragna vid kranen än vad asylanterna är och till det behövdes inga smugglare. Det är inte mycket de klarar av idag, men detta konststycke lyckades de med på egen hand. Jag talar om dem, som får stå för fiolerna och ynkedomen de s.k. dumsvenskarna.

 7. Man får en känsla av att vissa flyktingar uppfattar sig som utvalda FN-skyddslingar med vip-status och lagimmuna enligt diplomater. De har inga rimliga begrepp om det land de söker asyl i. De har redan dömt ut värdlandets invånare som orättfärdigt privilegierade, som inte kan neka till flyktingarnas gränslösa uppvaktning av allehanda resurser. En falsk överskattning av sin upphöjda status, som förmodligen Migrationsverket och vissa bistånds eller nödhjälpspersonal regelvidrigt sprider bland många flyktingar ute i världen. Annars fattar jag inte hur de kan vara så magstarkt krävande efter att flytt med kulor och granater vinande kring öronen ända upp till Tyskland och Danmark?

 8. Vellinge kommuns invånare blir snart varse om vad som komma skall. .Vellingeborna och folket nere på Falsterbonäset kommer snart att väckas ur sin TÖRNROSA sömn.

 9. Flera av mina svenska syster/brors-döttrar/söner står i bostadskö men får ingen bostad att hyra, så de tvingas bo hemma eller försöka hanka sig fram som inneboende (hyr ett rum hos någon).
  Nyanlända kräver egen bostad och betald sådan. Mina nära och kära ingen bostad att hyra, vi pratar alltså inte om skattefinansierad bostad.
  Ja sa till de vid flera tillfällen, anmäl er som asylsökande, chansen till bostad höre, dessutom betald sådan.

 10. Och redan-i-landet-boende människor kan inte ta ett jobb i en annan stad, eftersom det inte finns några lägenheter… medan kommuner köper upp borätter och snor hyresrätter framför näsan på dem med jobb…

  Hur kan det vara bra för landet?

 11. De fina länder som inte skänker bort bostäder till asylbedragare är trevliga att vistas i. Exempel Spanien.

 12. Dom kanske skulle städa lite då och då. Dom kräver att andra ska städa deras rum har jag sett i en del reportage. Jävla latmaskar säger jag, flytta ut till en soptipp om ni inte orkar städa era rum. Sen finns det 5000-10000
  svenska medborgare som inte har nån bostad. Dom demonstrerar inte!
  Dom ser att det lönar sig inte.

 13. Vi övriga invandrare alltså icke-”flyktingar” fick ställa oss i bostadskö och bo andrahand i 10-15 år alternativt komma in på svenska arbetsmarknaden så fort som möjligt för att kunna köpa en bostadsrätt.
  Hur kan de kräva någonting? Det är ju ingen som är skyldig dem något i detta land…
  Eller ursäkta mig… om ni indirekt bjuder in alla från Syrien med utlovat permanent uppehållstillstånd så betraktar Syriens medborgare att de blev bjudna. Och självklart förväntar man sig att det ingår värdiga bostäder osv…så skicka inga signaler till hela värden att folk är välkomna så får ni inte blir förvånade och ” flyktingar ” blir inte besvikna

  • All inklusive förväntas till noll kostnad, för sig själv och deras kommande generationer. Dessutom kriminalitet. Dessutom strävan att införa sharia.

Kommentera