Romer uppför sig misstänkt


ZIGENARE. Dansk polis verkar inte rädda för att bli anmälda för hets mot folkgrupp. Tvärtom tycker de att det är viktigare att varna och skydda allmänheten. 

I söndags gick polisen på sydöstra Jylland gick ut med en varning i media. Polisen berättade att större flockar av romer rör sig i distriktet, och att polisen fått in en mängd anmälningar som tyder på att dessa zigenare ägnar sig åt stölder och bedrägerier i stor omfattning. Polisbefälet uppmanade därför allmänheten att “iaktta stor försiktighet” vid kontakter med kringresande romer.

På söndagen publicerade Vejle Amts Folkeblad, en lokaltidning på mellersta Jylland, en artikel som visar hur polis och media i Danmark ser på sina respektive uppdrag, Hur det går till i Sverige vet ni.

Sydöstjyllands polis berättar att de på lördagen fick in uppgifter om att en större grupp romer uppehöll sig i ett område i närheten av Billund och att de “uppträdde misstänkt“. Polispatruller ryckte därför ut till området och höll den romska gruppen under uppsikt. Polisnärvaron ska dock inte ha resulterat i några gripanden.

Texten avslutas med ett uttalande från Jörn Bystrup, vakthavande befäl vid Sydöstjyllands polis. Han säger:

– För närvarande får vi in nästan tio anmälningar per dygn gällande romer som uppträtt misstänkt och försökt stanna folk eller försökt sälja falska guldtackor under förevändningen att de behöver pengar snabbt. Vi uppmanar allmänheten att vara mycket försiktiga i kontakter med dessa romer.

Igår skrev vi om några av dessa zigenare…


One response to “Romer uppför sig misstänkt

  • pettersonaxeagentlemansgentleman

    Just ena charmanta visiter med lika påfrestande som oundvikliga konsekvenser! Dessa kringresande bråkmakare förnekar sig aldrig och har tack vare EU:s underlättande regelverk för allsköns lösdrivare med ont uppsåt, kunnat intensifiera sina verksamheter.
    Det är dock inte utan att man avundas danskarnas förmåga att via resoluta varningar värna om medborgarnas väl – något vi i hela världens lekstuga, Sverige, inte är bortskämda med.
    Andreas.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: