Aggressiva zigenare bakom brutala åldringsrån


ZIGENARE. Under torsdagen och fredagen begicks två mycket brutala rån mot äldre kvinnor på Jylland. Efter det andra rånet gick dansk polis ut med detaljerade signalement på gärningspersonerna samt en beskrivning av den bil de färdades i. Uppgifterna publicerades i media och bara några timmar senare kunde rånarna gripas tack vare tips från allmänheten.

I torsdags eftermiddag rånades en 89-årig kvinna som var ute i sin trädgård i Give på mellersta Jylland, då två utländska personer kom och frågade om vägen till sjukhuset. Paret, en man och en kvinna var dock ute efter annat än vägen till sjukhuset. De höll fast kvinnan mycket hårdhänt och slet av hennes smycken innan de drog vidare.

Vid 11.30-tiden på fredagen begicks ett likartat rån i Hobro, på norra Jylland. Vid detta rån deltog tre gärningspersoner, två kvinnor och en man. Offret var också i detta fall en äldre kvinna, och även hon uppges ha fått utstå hårdhänt behandling då rånarna tilltvingade sig hennes smycken.

Efter rån nummer två gick polisen på Nord- och Sydöstjylland gemensamt ut i media med rånarnas signalement och en beskrivning av den bil de färdades i. Strax efter att efterlysningen offentliggjorts fick polisen in tips om rånarnas bil, en gräddfärgad, spanskregistrerad Alfa Romeo. Snart hade man, tack vare iakttagelser från två privatpersoner, lyckats få fram bilens fullständiga registreringsnummer, vilket också offentliggjordes.

Ytterligare en stund senare ringde en man polisen och meddelade att han kört bakom den efterlysta bilen på väg över Stora Bält-bron från Jylland, i riktning mot Fyn. Kort därefter kunde en polispatrull stoppa och gripa rånarna i närheten av Sorö, ett par mil från bron.

De tre rånarna häktades på lördagen vid domstolen i Kolding. Enligt dansk polis är det fråga om zigenare med rumänska medborgarskap. Det är dock oklart varför de färdades i en spanskregistrerad bil.

”Gerningsmændene fra torsdag beskrives som: Mand og kvinde, mellem 25 og 40 år, ”udenlandske sigøjnere eller romaer”. Kvinden havde en blå, blomstret kjole på. Ved fredagens overfald lyder beskrivelsen på tre personer, to kvinder og en mand, som forsvandt i den flødefarvede bil.”

-Pettersson noterar att den danska polisen går ut med fullständiga, korrekta signalement på efterlysta brottslingar, och dessa publiceras omedelelbart och opixlat i media. Därmed undviker polisen spekulationer och de får ofta in tips som leder till gripanden.

Lokalavisen.dk

 


9 responses to “Aggressiva zigenare bakom brutala åldringsrån

 • Romer uppför sig misstänkt | Petterssons gör skillnad!

  […] Igår skrev vi om några av dessa zigenare… […]

  Gilla

 • Dagge

  Se och lär det sk svenska rättsväsendet

  Gilla

 • Monica

  Våra grannländer Danmark, Norge var ockuperade av tyska nazister under andra världskriget. Finland var med i vinterkriget mot Ryssland/Sovjet de är väl därför de kan göra lite avkall mot politisk korrekthet och inte är så fredsskadade som svenskar är som inte har varit inblandade i större konflikter på mer än 200 år

  Gilla

 • Jhonsson

  Den av Ygeman så prisade svenska polisen har mycket att lära.

  Gilla

 • Hönsmamman

  Basic.

  Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Tillfredsställande att erhålla information som visar att det fortfarande existerar en vilja från polisens sida att värna om medborgare och brottsoffer samt genom att bedriva ett effektivt spaningsarbete identifiera och häkta de misstänkta. Detta eskalerande våld mot försvarslösa äldre är något oerhört och varje nation med anspråk på att tituleras rättsstat tillgriper givetvis samtliga till buds stående medel för att stävja denna destruktiva utveckling.
  I Sverige gör man tvärtom allt för att skydda de importerade ligisternas identitet via den medborgarfientliga värdegrund bakom vilken det genomkorrumperade och ryggradslösa etablissemanget söker tillflykt, och där samtliga offer för invasionen erhåller dubbel bestraffning.
  Andreas.

  Gilla

 • Stenbock

  Ja och endast ett smalt sund,skiljer förnuftet mot fullständigt dårskap !

  Gilla

 • Fredde

  Tyvärr kan inte samma smarta sätt användas i Sverige, då den politiska korrektheten är viktigare än trygghet.

  Man vågar inte berätta hur gärningsmännen ser ut, då man riskerar att få rasiststämpel och bli anmäld för hets mot folkgrupp.

  Möjligen sägs det vara ”svenskar” även om de bevisligen inte ens är svenska medborgare.

  Dock råder undantag i pressen, om det är en person som har/har haft sympatier åt höger.
  Då går det bra att publicera bilder även om personen är oskyldig…

  Gilla

 • F.d. Socialen-demokraten, Ricke

  Dödsstraff för sådana här brott!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: