Negerkungens återkomst polisanmäld


NEGRER. Dagen efter att konstnären Makode Lindes utställning ”Negerkungens återkomst” öppnade på Gallerie Leger anmäldes både utställningen och galleriet för hets mot folkgrupp.

Från Negerkungens återkomst

Claus Leger, som driver Gallerie Leger med sin bror, ställer sig oförstående inför anmälan. – Det är helt absurt. Jag förstår inte logiken, konstnären är svart själv, säger han till 24 Malmö.

Ett argument som Zakarias Zouhir, tidigare ordförande för Afrosvenskarnas riksförbund, inte håller med om. – Det där är hyckleri. Bara för att du är svart kan du inte gå ut och kränka svarta människor.

Det är inte första gången Lindes utställning, som driver med nidbilder av svarta, rör upp känslor.

I Stockholm ändrades namnet till ”Makode Linde”, och två anställda på Kulturhuset i huvudstaden anmälde sina chefer till diskrimineringsombudsmannen då de ansåg sig ha tvingats arbeta med utställningen mot sin vilja.

Zakarias Zouhir, debattör och tidigare ordförande för Afrosvenskarnas riksförbund. – Man kan inte utesluta den historiska aspeken av de här nidbilderna, de har varit ett sätt att attacker svara människor i bland annat USA när rasförycken pågick, säger han.

Han förklarar att man antingen kan vara för eller emot rasism, och om man är emot rasism är nidbilderna inte acceptabla.

-Pettersson menar  att det är dags att avskaffa lagen om hets mot  folkgrupp. Det går tydligen bra att kalla den vita minoriteten för nazister och fascister men inte den svarta majoriteten för neger fast de är negrer…men Gallerie Leger är nog tacksamma för reklamen. De kanske ska byta namn till Galleri Neger…

Tidigare på bloggen om det skattefinansierade Afrosvenskarnas Riksförbund

Några bilder på negrer, de flesta av provokatören Dan Park


12 responses to “Negerkungens återkomst polisanmäld

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Touché! Så snart en svart individ avbildas skall det eviga rasistkortet höjas och matchdomaren/åsiktspolisen avblåser spektaklet. Hade konstverket illustrerat en vit hövding med hov hade ingen överhuvudtaget reagerat, ty det är ju genom värdegrundsdiktatet välkänt att rasism mot vita personer är en icke-fråga och därför icke existerande. Etniska svenskar anses ju, via etablissemangets tysta gillande, utgöra en mindre värd folkgrupp och därför har det blivit fullt legitimt att skända, förnedra, våldta, bestjäla och begabba oss.
  Konsten och underhållningen av i dag är bara fri så länge den lovprisar importerade och socialt dysfunktionella kulturberikare, eller utövar ett moraliskt urartande och därmed distraherande inflytande, det vill säga följer den estetik som inte minst SVT anammar.
  Andreas.

  Gilla

 • martainkeillor@gmail.com

  Löjligt,negro är ju inte nån diskrimimation alls.
  neger=negro=black=svart är ju färgen.lagen och ”stampling” av ordet är påhittad/tillverkad av regering 100+ sen i ett experiment i afrika av tyskar och andvänd/missbrukt i syfte att ”hetsa” av dom som faller inom den ”hudfärg”.

  Gilla

 • naimlap

  Svenska swinja, måste vara världens största fjant. Ett löjligare patrask hittar ni inte även om ni så letar med svinska stearinljus. I bland undrar jag om svenskingarna över huvud tagit har något existensberättigande? Men det känns oerhört skamligt att, behöva erkänna sig, som en dumsvensk trots mitt djupa förakt för dessa rövslickare.

  Gilla

 • introvert

  I Sverige kan s k antirasister uttrycka äcklande rasism, patentera ord för
  att ha övertag i verbal mening. Antirasism är den egentliga genererande
  rasismen, alltså växande. Uttrycket rasist kommer från Leo Trotsky alias
  Lev Bronshtein, myntades runt 1930 talet. En marxist som själv åkte på en
  livsavgörande nit.

  Gilla

 • Nisse

  När jag gick i skolan fick vi lära oss att alla som kommer från Afrika kallas för negrer o tex en som kommer från Japan kallas för Japan vidare Kines Arab Indier o Framför allt i landet där jag och mina förfäder är Svenskar….

  Gilla

 • graal1

  det får bli en negerboll med kola

  Gilla

 • Tony

  Vad lever denne Jallow Momodou av , har han ett jobb?
  Betalar han skatt, eller är han en av dessa stora mängder
  bidragssnyltare som inte kan eller vill arbeta för
  brödfödan??

  Stor i käften är han i vart fall !

  Gilla

 • Grune

  Vad är det för fel med att vara kung????
  Negerkungar har funnits så länge det funnits negrer och kommer att fortsätta att finnas så länge det finns negrer på jorden
  Vi har ju Indianer, Kineser. Lappar, Finnar, Romer, Svenskar, Européer, Amerikaner o.s.v. Blir dessa människor också kränkta om man nämner deras ursprung eller var dom kommer ifrån. Så länge människan har kunnat tala så har det hetat neger och det kommer att fortsätta tills människan blir stum.

  Gilla

 • Galten

  En neger är en neger, är en neger, är en neger…..

  Gilla

  • eva

   En kung är en kung är en kung är en….
   Tokdåren på Afrosvenskarnas Riksförbund skall väl vara glad att de har en kung?

   Gilla

   • Galten

    Ja det är en salig röra i det där ”boet”. Här en annan som känner sig notoriskt kränkt. kitimbwa sabuni bror till den förra integrationsministern nyamko sabuni.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: