20 miljarder i ”kvalificerade välfärdsbrott”


INVANDRARBROTT. Hårdare kontroller av nya körkort och bättre information om folkbokföringsadresser. Det är två av de förslag som nyligen lades fram för att stoppa den ”kvalificerade välfärdsbrottsligheten” – en brottslighet som beräknas kosta samhället uppåt 20 miljarder kronor varje år.

– Vi har grovt kriminella som attackerar välfärdsystemet och det är en brottslighet som bara kan upptäckas via myndigheternas kontrollinsatser, sa utredaren Lars-Erik Lövdén när han lämnade över sitt betänkande till justitieminister Morgan Johansson.

Ministern lovade ny lagstiftning redan nästa år och att man ska gå till botten med de förändringar som behövs både på kort och lång sikt.

-Pettersson säger att under slutet av 1990- och början av 2000-talet skedde det drygt 200 värdetransportrån, bytet blev 450 miljoner kronor. Nu handlar den organiserade brottsligheten allt oftare om välfärdsbedrägerier – det säger både polisen, Skatteverket, Försäkringskassan och Brottsförebyggande rådet.

Det är bra att medier och Dagens Juridik tar upp problemen men de skriver fortfarande inte vilka som ligger bakom majoriteten av brotten och de stora pengarna. Jag har skrivit om detta sedan 2010 på bloggen och då naturligtvis blivit kallad för bland annat rasist och fått besöka olika tingsrätter flera gånger.

Jag påstår inte att bara invandrare begår dessa brott men det är nästan bara personer med invandrarbakgrund som åk fast och döms i de stora assistanshärvorna. Det förekommer definitivt fuskande svenskar med det är oftast enskilda individer som fuskar med vab-dagar, sjukskrivningar osv. En piss i Mississippi i jämförelse.

Fusket med assistentersättningar är extremt omfattande och mer än var tredje bidragskrona utgörs av fusk, sa Karl-Arne Ockell vid länskriminalen i Halland år 2010. Då rörde det sig om över 10 miljarder per år eller 4.000 kronor för varje skattebetalare i Sverige.

Nu är det alltså det dubbla – 8.000 kronor per skattebetalare och år. Sedan kommer…ja, ja…

Läs gärna några inlägg i Sagan om Södertälje och om Bortalaget.


8 responses to “20 miljarder i ”kvalificerade välfärdsbrott”

 • Sven-Erik

  Det är tid att skattskriva de som vistas i Sverige. Det gjordes redan vid Jesus födelse. Då var det ordning på identitet och skatteindrivning. Nu ska alla i Sverige bära en godkänd och SÄKER identitetshandling. Kreaturen är registrerade varför inte djurens herre? Svensson har det, gör det. Varför inte alla i Sverige?

  Gilla

 • Peter Skoglund

  ”Välfärdsbedrägerier” är väl en del av svensk integrationspolitik.

  6 december 2015, säger centerledaren Annie Lööf.

  ”Människors frihet viktigare än svenska system.”

  Gilla

 • compulsoryunion

  ”De grovt kriminella” är det Regeringen, som späder ut vår egendom på 160 000 nya multisjuka tiggare per år?

  Gilla

 • Jhonsson

  Löven påstår med jämna mellanrum att invandringen blir ”lönsam lite längre fram”! Är det någon mer än jag, som tvivlar på det?

  Gilla

 • angelicaplacet

  Politikerna måste tycka att det är bra med välfärdsbrott i om att de inte göra någonting åt det under alla år det har funnits.

  Att få behålla 8000 kronor bara på detta område skulle säkert glädja många skattebetalare.

  Gilla

 • Kajsa

  Om man har svårt att sova en kväll, eller sitter fast i en bilkö, kan man roa sig med att via hitta.se kolla över hyresgästområden och se hur många som är skrivna på en adress. Av en slump hittade jag 12 personer skrivna i en lägenhet i kommunala bostadsbolaget. Jag ringde nästa dag till företaget och påpekade alla nationaliteter och antalet som bodde i samma lägenhet. De betalar den som har förstahandskontraktet så att de kan uttnyttja Ebo lagen och få bidrag i staden.

  Gilla

 • Voltaire

  Sverige som befolkats av svenskar i tusentals år nu helt plötsligt har nåt slags behov av invandrare för att antingen sköta ”specialistarbeten” eller ”låglönejobb”.
  Svenskarna klarar att sköta sitt land själva som vi alltid gjort, och med handel med andra folk när det är nödvändigt.
  Den bisarra idén att svenskarna behöver invandring bygger enbart på att staten vill bedriva en ekonomisk oändlighetstillväxtpolitik med massimport av skatteslavar för att göda den politiska eliten och deras bankiröverherrar. Det visar sig att det inte funkar eftersom ”kat tuggare”och andra ”mörkare folk” har för låg IQ för att ens kunna lära sig att läsa eller förstå klockan.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: