Stäng

Äntligen lite danska takter i Katrineholm

ISLAM. – Det är ingen kommunal skyldighet att ge ut pengar. Sköter man sig inte får man inga pengar utan då drar man in dem, det är inget konstigt. Kan man inte hantera det är man feg, säger Peter Henriksson, samordnare mot våldsbejakande extremism i Katrineholm.

Katrineholm tar efter dansk modell mot extremism och ser över föreningsbidragen i kommunen. – Vi kanske har anammat delar av den danska modellen och sagt att, antingen är man med kommunen eller så är man mot kommunen, säger Peter Henriksson.

Peter Henriksson menar att kommuner behöver vara lite tuffare mot personer, organisationer, föreningar eller samfund som inte följer den svenska lagen utan har en egen agenda.

– En sak som vi ser över är bidragen. Det är en het debatt och jag förstår inte varför, för det är ju inte rimligt att vi ger pengar till en organisation som inte har en demokratisk värdegrund där vi har noll insyn, säger Peter Henriksson.

Enligt Peter Henriksson har man åtminstone ett fall i dagsläget där kommunen ifrågasatt en förening. Men där är det ännu inte klart hur det blir med utbetalning av bidrag, eftersom att man inom kommunen ännu inte är överens hur man ska ställa sig till föreningen och dess verksamhet.

SVT.se

-Pettersson antar att Katrineholms kommun talar om muslimska föreningar och ev. västerdito. De lite till höger har nog aldrig fått några bidrag…

Det är för övrigt väldigt märkligt att Katrineholms självklara inställning är ett undantag i Sverige.

Det är också otroligt att muslimska församlingar och föreningar normalt får bidrag medan exempelvis Jehovas Vittnen nekas.

Regeringen avslår regelbundet Jehovas vittnens ansökan om bidrag med hänvisning till den bestämmelse som säger att statsbidrag får lämnas endast till ett trossamfund som bidrar till att ”upprätthålla och stärka de grundläggande värderingar som samhället vilar på” och det anser tydligen regeringen att mussarnas olika sammanslutningar bidrar till.

2 reaktioner på “Äntligen lite danska takter i Katrineholm

  1. Om man är religös, räcker det då inte att be till sin gud? Varför envisas de med att även be till staten om bidrag? Det är ju inte direkt så att aktiviteten ”be” kräver avancerade lokaler och utrustning.. Det är ju ingen jävla idrott.

    Så sjukt

  2. Det är väl bara en tidsfråga innan drevet försöker få Peter Henrikson att pudla.
    Vi får hoppas att han står rakryggad och kan försvara sin ståndpunkt.
    Oavsett vilket, bra gjort Peter!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: