Annie Lööfs dilemma

Annie Lööf har satt sig i en svår situation.

”Jag äter hellre upp min högra sko än blir stödhjul till Socialdemokraterna”, sade Annie Lööf till Expressen oktober 2013 och fortsatte med att ”Jag kommer heller aldrig sitta i en regering tillsammans med S”.

I januari 2014 står hon fast vid sitt beslut och säger till Expressen: ”Jag har mina skor fast påknutna på bägge fötter. Jag har hela tiden sagt att jag aldrig kommer att förhandla en budget med S. Jag kommer heller aldrig sitta i en regering tillsammans med S”.

Igår förklarade Lööf för Jimmie Åkesson att ”Jag säger bestämt nej till att samtala eller förhandla med dig i regeringsställning” och förklarade detta med ”Att du och ditt parti har en alldeles för stor skillnad i synen på människovärdet som jag inte kan dela”.

Därmed har Annie Lööf och Centerpartiet försatt sig själva i en svår situation och inte bara dem själva, utan hela Alliansen. Väljare är inte dumma. Merparten vet vad de vill, vilka de röstar på och varför.

Nu har Annie Lööf tydligt förklarat att hon varken vill samarbeta med Socialdemokraterna eller Sverigedemokraterna, riksdagens två största partier. Hur hon ska ta sig ur det här med äran och trovärdigheten i behåll får vi se. För ”Let’s face it”. Så sent som i helgen publicerade Sifo nya opinionssiffror och de gav Alliansen 38,5 procent av rösterna. Ingen tror på fullt allvar att de borgerliga partierna kommer få egen majoritet efter september 2018, så hur har Annie Lööf tänkt att Alliansen tänker regera om de får fler röster än socialisterna?

Givetvis måste de titta på ytterligare ett parti. Lööf har tydligt deklarerat att varken S eller SD är det alternativet. Återstår V och MP. Vänsterpartiet håller jag för än mer otänkbart än S och SD. Återstår då MP, men MP idag klarar nätt och jämt riksdagsspärren och skulle behöva öka med flera procentenheter för att hjälpa Alliansen till en majoritetsregering. Fast då ställer sig frågan hur M och KD ställer sig till ett regeringssamarbete med MP?

Annie Lööf rider på en framgångsvåg just nu, fast en våg brukar ebba ut ju närmare land den kommer och vi har redan sett hur Centerpartiet stagnerat och t.o.m. minskat sitt stöd i vissa undersökningar. Lööf har försatt hela Alliansen i ett bekymmersamt läge, så därför Annie. Se och lär, för en sko lär vänta på dig i nästa val…

22 thoughts on “Annie Lööfs dilemma

 1. Man undrar om partiledarna har smittat varandra.Alla verkar vara helt blåsta.Lever vi i samma land,eller märker dom ingenting.Endast Jimmy som försöker vara realist.Jag fattar inte att man röstar på idioterna.Mvh Adolf

  • ”Debattören” Mia här på Petterssons blogg kommer sannolikt inte ha sitt favvo-parti SocialISLAMokraterna att rösta på 2018 eftersom partiföreträdarna med Stefan Löfven i spetsen kommer att utplåna partiet lagom till valet hösten 2018.

   https://pbs.twimg.com/media/CaeSGZHW4AA_IFi.jpg

   Då kommer sossarna att ha nått sitt efterlängtade mål – nämligen den absoluta noll-punkten

   • Ingen fara, sossarna är det största partiet.

    Värre då med KD som ligger väldigt risigt till.
    Jag satt och retade upp mig på Ebba Busch Thor i går kväll som var den som avbröt mest och hade den kaxigaste framtoningen.

 2. Annie Lööf avslutade sina studier med höga betyg. Men eftersom fullständigt tycks sakna sunt bondförstånd och ödmjukhet hjälper det henne föga.

 3. Löf sa att hon hellre samarbetar över blockgränser än talar med SD, hon är stursk nu med vind i seglet, jag tror nog att hon snart kommer att få blåsa själv på seglet

 4. Hon, ”Rödluvan” skröt i gårdagens debatt med att hon är Jurist och därmed vet och kan hon det mesta.
  Ganska intressant då någon klok person sagt att just Jurist är något man kan bli om man inte duger till något annat.
  Således en fingervisning till de väljare hon försöker attrahera.

  • En portugisisk historia: En rik krämare i en liten stad kände slutet närmade sig och vände sig till sina tre söner. Att han gärna skulle vilja ha lite kontanter med sig på sin sista resa. De beslöt att tillmötesgå sin faders önskan. Den förste, som var präst lade sin tribut i kistan det samma gjorde den andre, som var jordägare. Men den tredje, som var jurist tog upp pengarna från kistan räknade och behöll dem, Lade till sin egen tribut skrev en check utställd till ”Banco
   Santo Espirito” – Den Helige Andes Bank.

 5. Jag undrar om Alliansen egentligen VILL regera? Behålla sina löner och förmåner som oppositionsparti i stället för att stå i skottgluggen som regeringsparti smäller nog högre. Då slipper man också ansvaret.

  • Dom har väl insett att dom inte klarar av att regera ( lika lite som S ).
   Dom har ju försökt men misslyckat kapitalt. Nu finns det bara ett alternativ kvar som inte fått chansen ännu att visa vad dom duger till, så låt dom få den chansen i nästa val.

 6. Ska Alliansen behålla sin trovärdighet så lägger man en gemensam budget redan i höst. SD skall väl inte ingå i regeringen utan bara vara ett nödvändigt underlag. Så vad väntar dom på? Annars sitter Löfven kvar. Annie måste välja NU!

 7. Det är synd om Annie Lööf. Hon är från sina sinnes fulla bruk och tror på fullaste allvar att hon skall få någon form av makt efter nästa val, vilket är absolut omöjligt om hon inte vill samarbeta med SD.
  Det står mer och mer klart att SD kommer att sitta i nästa regering och det på grund av att alliansen vill till varje pris ha bort S och om dom skall få det så måste dom samarbeta med SD som då kommer att få platser i den kommande regeringen.
  Alternativet är att SD får egen majoritet och därmed kan säga nej till allt samarbete med den mobbande 7-klövern.

Kommentera