Stäng

Thorwaldsson och partiet

Karl-Petter Thorwaldsson sitter i en intervju med SvD och förklarar att det allt större antal medlemmar som röstar på SD förstör sammanhållningen på arbetsplatserna.

Att han drar en nätt liten lögn om att SD ogillar alla med annan hudfärg och härkomst får vi ha överseende med. Likaså att han drar den uttjänta frasen om allas lika värde, men frågan är hur mycket partipolitik det ligger bakom hans anklagelser?

Det är bara ett år till nästa valrörelse och det börjar märkas, inte minst hos Socialdemokraterna och deras bundsförvanter i media och fackförbunden. Att Anders Lindberg på Aftonbladet börjar förlora bort sig i allt märkligare artiklar har väl inte undgått någon, inte heller att fackförbunden rustar för att hjälpa sina bundsförvanter till ytterligare fyra år vid makten.

Det är i det sistnämndas perspektiv vi får se när vi hör Karl-Petter Thorwaldsson uttala sig.

Karl-Petter sitter nämligen med i Socialdemokraternas verkställande utskott, förutom att han är ordförande i LO. Ett fackförbund ska givetvis företräda alla sina medlemmar och inte lägga in partipolitik i sin roll, men hur många tror på allvar att Thorwaldsson och andra facktoppar lägger sina partipolitiska intressen bakom sig när de uttalar sig i media och framför sina åsikter?

Självklart ingen som begriper lite av den verklighet som utspelar sig i Sverige. I valrörelsen och fram till valet kommer vi att få se Karl-Petter Thorwaldsson på samma barrikader som Stefan Löfven, Magdalena Andersson, Morgan Johansson och alla andra i sossarnas verkställande utskott och de LO-ägda facktidningarna kommer vimla av politisk propaganda för och emot. Alla inom det socialistiska blocket är väl medvetna om att man kan förlora makten, inte minst om de borgerliga partierna bjuder in SD till någon form av samarbete. Sker detta och en sådan regering lyckas där den nuvarande misslyckas, lär Socialdemokraterna i Sverige se makten försvinna bakom krönet för all framtid. Ute i Europa verkar socialdemokratins glansdagar vara passé. Återstår att se om detta också sker i Sverige.

Hör orden från Thorwaldsson

Socialdemokraternas verkställande utskott

Socialdemokraternas historia, så som den berättas på deras hemsida. Tycker inte ni som jag att det finns luckor i beskrivningen?

 

11 reaktioner på “Thorwaldsson och partiet

 1. Om medlemmarna viset hur facken hanterar deras pengar skulle det bli upplopp!

  Det som hände i Kommunal är ingen isolerad händelse, så går det till i de flesta fackförbund!

  Från ombudsmän och uppåt i hierarkin lever man högt på medlemmarnas pengar!

  De flest förbund har tex sommarstugor, vore intressant och se vilka som använder dem mest på toppveckorna?

 2. Det maktfullkomliga etablissemanget uppvisar oro och rastlöshet i leden och ser nu ett utsökt tillfälle att förebrå de olydiga arbetare som hemfaller åt fräckheten att hysa egna åsikter, med fräcka antydningar om att dissidenterna med avsikt bringar oordning och splittrar sammanhållningen. Allt i avsikt att erinra om de högerfascistiska tendenser SD påstås generera.
  Thorwaldsson är med tanke på sina uppdrag och intressen att betrakta som jävig och borde helt sonika hålla tand för tunga samt dra in den provokativa hakan.
  Andreas.

 3. Om man går ur facket, sparar man en hel del pengar och slipper föda pampar som denne Thorwaldsson och hans gelikar. A-kassa och sjukpeng får man ändå.

 4. Kommer bara en massa utslitna, irrelevanta floskler från det där hållet. Stadiet där Thorwaldsson befinner sig passerade samhället för 2-3 år sedan.

 5. Och hur vet han det att sammahållningen har blivit sämre , han har väl aldrig jobbat på någon arbetsplats , utan det är hans lakejer inom facken som har börjat märka åt vilket håll som det börjar att luta . Lo ska ägna sig åt löner och arbetsmiljö och inte agera som åsiktspolis , så vad arbetarna pratar om på sina arbetsplatser angår dom överhuvud taget inte . Vet av egen erfarenhet att många fackliga företrädare springer och snackar skit bakom ryggen om sina arbetskamrater bara för att själva framstå som mönsterarbetare .

 6. Oron är stor bland samhällets fiender, skojarna som använder mina pengar till att sko sig själva

 7. Det är Thorwaldsson och det socialdemokratiska partier som har splittrat Sverige. Att han inte arbetat för sina medlemmars bästa visar sig nu i den kritik som innebär att ett stort antal vänder ryggen åt facket.
  Det gäller också motsättningar mellan stad och landsbygd där den socialdemokratiska politiken har havererat med sin vurm för storskalighet som har påskyndat urbaniseringen.
  https://ulsansblogg.wordpress.com/2017/05/14/spricker-sverige/

 8. Thorwaldsson och LO:s stöd till (S) + partisympatier grafik.

  Alla dessa organisationer listade nedan arbetar för Socialdemokraterna och får finansiering av LO.

  6F
  Tankesmedjan Katalys
  Opinionsverket
  Alliansfritt Sverige
  Tankesmedjan Tiden
  Arenagruppen – som består av:
  – Magasinet Arena
  – Dagens Arena
  – Tankesmedjan Arena Idé
  – Arenauniversitetet
  – Bokförlaget Atlas
  – Premiss Förlag
  – Arena Medier
  – Arena Opinion
  – Arena Skolinformation
  Skiftet

  LO:s stöd till (S) i valrörelsen 2014

  https://politikdelen.files.wordpress.com/2014/12/los-valrc3b6relse-i-siffror.jpg

  LO:s partisympatier grafik nedan mätning gjord i november 2014 tar inte hänsyn till om man skulle rösta eller inte. Det är alltså inte samma sak som den vanliga opinionsfrågan: ”Hur skulle du rösta om det vore riksdagsval i dag?”

  SCB (Statistiska Centralbyrån) gjorde mätningen och intervjuade över 5 000 personer mellan perioden 29 oktober till 25 november 2014.

  https://politikdelen.files.wordpress.com/2014/12/los-partisympatier.jpg

 9. Han har ju för en gångs skull rätt, vore bättre för sammanhållningen om alla röstade på SD.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: