Köpte lägenheter för nyanlända – före säljstart


INVANDRING. Veberöd är en tätort i Lunds kommun med knappt 5.000 invånare. Där har kommunen köpt tre bostadsrätter som nyanlända ska få bo i. Lägenheterna tillhör Ikeas Bo klok-projekt i Veberöd. Först på torsdag får allmänheten möjlighet att lämna intresse.

Beslutet om att kommunen går in och köper lägenheterna togs på senaste servicenämnden. Endast Liberalarna reserverade sig mot beslutet.

– Det finns ett antal skäl till detta. Ett bärande handlar om vilka signaler vi vill skicka. För vår del vill vi koppla att hårt arbete och sparande ska löna sig, säger Inger Tolsved Rosenkvist (L), andra vice ordförande i servicenämnden.

Kostnaden för två fyror och en trea blev totalt 4 050 000 kronor.

Tolsved Rosenkvist beskriver det som en gräns nu har passerats i Lundapolitiken. Hon exemplifierar med om någon har sparat ihop pengar för att köpa en bostadsrätt.

– Flyttar det då in någon vid sidan om som fått lägenheten av kommunen så skickar det signalen att hårt arbete inte lönar sig. Det är en stor risk att det skickar fel signaler.

På torsdag den 18 maj startar försäljningen av Bo Klok-lägenheterna i Veberöd, på Ikea i Malmö. Då kan intresserade lämna en turordningsanmälan. Därefter dras en turordningslista som avgör vem som får välja lägenhet först, nummer två och så vidare. De aktuella lägenheterna är ettor, tvåor, treor och fyror. BoKlok Annelund kommer ligga i ett nytt bostadsområde i sydvästra delen av Veberöd

Men förslaget att köpa tre lägenheter kan vara, bara början. I förslaget till budget från socialdemokraterna och miljöpartiet som släpptes i veckan framgår att de vill avsätta 75 miljoner kronor för att köpa lägenheter till nyanlända.

Lokaltidningen

Samtidigt pekar den rödgrönrosa budgetprognos på 200-300 miljoner kr i minus…

-Pettersson undrar hur det kommer att gå när hela landet blir som Malmö, Lund, Helsingborg, Göteborg, Eskilstuna, Södertälje och många fler orter i Sverige…


25 responses to “Köpte lägenheter för nyanlända – före säljstart

 • V skär inte ner – men hoppas på 100 miljoner | Petterssons gör skillnad!

  […] INRIKES. Lunds kommun har ett tufft ekonomiskt läge. De styrande partierna Socialdemokraterna och Miljöpartiet lade förra veckan sitt budgetförslag, som innebär att samtliga nämnder måste spara varje år de kommande tre åren. Trots besparingar och ett beräknat underskott på 200-300 miljoner har kommunen köpt och ska köpa fler bostadsrätter åt nyanlända för 75 miljoner.   […]

  Gilla

 • Rättsstravningsprojektet

  Dom kunde köpt hela klabbet, detta eftersom man hör vilken kanoninvestering en hel klan kat tuggare bidrar med hela tiden i massmedia.
  Det hade ju kunnat bli ekonomisk boom i hela socknen, nu missade de chansen när de fegade ur och endast 3 st raketforskare kommer.
  En mörk dag för kommunens ekonomer, dom har missat chansen att bli det nya ekonomiska navet i regionen.
  Har dom tur kan de köpa loss resten när bilbränderna har tagit redig fart.

  Detta måste ju vara folkbildning om något, är det en sossekommun, kan man bara garva åt dem, hoppas dom höjer skatten redigt, tills ingen vill betala den mer, finns inget sätt att få en idiot att förstå, det är ju därför man kallar dem idiot.

  Hela iden med detta kommer fån nån som rökt på för mycket, ingen med huvet på skaft kommer köpa sig en lägenhet i en förening med freeloaders, som inte månar om föreningens värde, gör man det, då får man stå sitt kast.

  Gilla

 • Sven Svitjod Svensson

  Haha, IKEA lär nog ångra att de sålde till kommunen. Endast kommunen kommer vilja köpa, ingen svensk kommer lägga en krona av egna pengar på att bo i en flyktingförläggning eller utanförskapsområde.

  Gillad av 1 person

 • Stromboli

  I Hamburg så beslagstas bostäder för att hysa merkels invällare.
  http://www.thegatewaypundit.com/2017/05/germany-now-confiscating-homes-use-merkels-migrants/

  Gilla

 • ruben

  Jag tror inte en enda normal skattebetalande väljare i landet ens kunde drömma om att deras kommuner skulle ta deras pengar för att köpa bostäder till de som fått permanent uppehållstillstånd men har inga jobb. Hälften av dem och deras släkt skall dessutom kommunerna enl. statistiken ge helförsörjning i minst 9 år och övriga hälften skall försörjas till de får sina pensioner som byggts på bidrag och förmodad lön tidigare. Som sagt var, jag tror ingen normal skattebetalare kunde drömma om att de politiker de valde kunde bete sig så bedrägligt mot sina egna invånare. Om ett eller två år har alla kommuner minus i sina budget, vem betalar då underskotten? Staten, EU, eller FN? Eller skall ett annat land få arrendera och förvalta Svenska landområden och befolkning? Men innan dess kan de komma chockerande skattehöjningar.

  Gilla

  • naimlap

   Det går inte en dag utan att, jag får rätt angående svenskingarnas otroliga dumhet, extrema feghet, deras storhetsvansinne etc. Vilket annat folk på världskartan skulle deras egna politiker behandla sina väljare på detta mindervärdiga sätt. Inget. trots detta förnedrande, fientliga sätt fortsätter pissruskorna och pisse Nisse att, rösta på dem.Som om inget hade hänt Ta dumsvenskens pengar och pissa dem rakt i ansiktet är inget, som detta mindervärdiga folk hänger upp sig på. Föraktet mot svenskingarna ökar för varje dag, som går så snart är det ingen, som vill ha med pissruskan eller pisse Nisse att, göra.Inte ens ta i dem med tång.

   Gilla

 • Ulf

  Vilken mardröm för IKEA, försök sälja reste av förläggningen nu hahahaha.

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Inget att klaga över, helt enligt folkviljan!

  Gilla

 • Elsässer

  Kommunen kan köpa resten,för jag skulle inte vilja investera mina pengar och samsas med dessa som inte sätter en krona av egna pengar.
  Kommunen kommer att få betala både hyran,reperationer och insatsen.

  Gilla

  • Sven-Erik

   Fel, fel, fel sa Brasse. Det är varken kommunen eller staten som betalar.
   – Vem är det då, frågade Nasse? (Den politskt okorrekte)
   – Det gör jag, sa Magdalena.

   Gilla

 • Greger

  81% av Veberödsborna röstade för detta i senaste valet så det är väl bara att gilla läget, eller?

  Gilla

  • age

   Ha, ha, ha! Oj vad jag njuter när verkligheten bevisar sin existens.
   Dumhet straffar sig.
   Som man bäddar fär man ligga.

   De dumskallar, som inte klarade av en normal, logisk riskanalys inför senaste valen, får nu ta konsekvenserna av sin dumhet!

   Området kommer snart att vara en ny ”no-go zon” där endast sharialag gäller, och där svensk polis inte har tillträde.

   D.v.s. muslimerna kommer att nå ytterligare ett steg mot sitt mål;
   att ta över Sverige.

   Finna bara en lösning, ett hopp:
   Rösta på SD OCH GÖR sverige svenskt igen!

   Gilla

 • Visible unseen

  Kolla här hur mycket mer värd ”är du förr utomlands JA/NEJ” ger mer än född i Sverige: https://www.arbetsformedlingen.se/For-arbetsgivare/Anstallningsstod/Rakna-ut-ersattning.html#stod=1&lon=20000

  Jajajaja fortsätt ni betala skatt och gå till jobbet ni! Tänk på samhället ni lämnar över till era barn nu, snälla!

  Gilla

 • Falköga

  Etiskt åt helvete och dessutom tränger sig före sina skattebetalare och väljare. Lund ska kallas en lärdomsstad???? I varje fall kan det inte finnas några med omdöme bland de som fått makten.

  Gilla

 • Truthfighter

  ”ALLAS LIKA VÄRDE”!!!

  Hahahahohohahihohohohahahohohihihohahaho!!!

  Gilla

 • Hönsmamman

  Har av fastighetsförvaltare förstått att intresset för hyreslägenheter sjunker (t o m upphör) om grannarna är asylinvandrare (ffa).

  Det kommer att bli svårare att hyra ut.

  Här är det ju dessutom bostadsrätter vilket innebär en ekonomisk risk. Och ständigt nötande med en granne som får allt serverat medan man själv kämpar. Om någon skulle vilja tortera människor skulle det här kunna vara ett sätt?

  Gilla

 • ossie

  Är det klokt att svenskar bor bland muslimer. Skulle inte vara intresserad att investera i ett boende där. Kan bli en katastrofal förlustaffär.

  Gilla

 • Erik Bergman

  Boklok faar nog svaart att sälja övriga lägenheter i huset för vem vill bo bland muslimska invandrare?

  Gilla

  • Jhonsson

   Sjävklart skall blattarna ha de bästa lägenheterna.
   Vem trodde väl något annat.
   Men nu gott folk, räcker det inte med att knyta näven i byxfickan.
   Vi måste se till att byta politikerna både på stats- och landsnivå vid nästa val.
   Kanske kan då åtminstone spridda delar av vårt land räddas.

   Gilla

 • Mm

  Detta är så hårresande att de politiker som valts av oss väljare gör dessa prioriteringar. Det är inte vårt ansvar att försörja hela världen, dessa ekonomiska lycksökare som kräver och kräver. Om man inte kan betala för sitt uppehälle då får man vända åter dit man kommer ifrån, vandra vidare

  Gilla

  • Kalasbetalaren

   Hårresande? Varför skulle det vara hårresande att politikerna gör det som dom har röstats fram för att göra? Om det är något som är hårresande är det att folk vill att vi alla skall tvingas betala för att utrotas!

   Gilla

 • Hans Nilsson

  När det gäller medel till invandrarpacket finns de i överflöd.

  Gilla

 • ingvar

  Värst är att skattebetalarna måste står för notan.Ren rasism mot oss svenskar. Våra gamla får svälta när Muhammed flyttar in i en helt ny lägenhet.

  Gilla

  • Gullvi

   Betalde 7000kr i restskatt Fy vad orättvist Har haft ett hus för 12 år sedan som man kämpade för sina räntor Tydligen får man man inte ha en krona över till sig själv 👿👿👿

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: