Sverige säger nej till EU-förslag om att skicka tillbaka asylsökande till Nordafrika


INVANDRING. Enligt förslag ska EU sätta ett tak för antalet asylsökande som ska omfördelas, den siffra som nämnts är 200.000. När taket nåtts och EU står inför en massflyktsituation ska en ny krismekanism triggas igång.

Förhoppningen är att EU ska kunna teckna avtal med så kallade säkra tredje länder, till exempel i Nordafrika, och skicka tillbaka asylsökande dit på samma sätt som i dag sker till Turkiet.

Men det förutsätter att EU först sänker kraven på vad som kan betraktas som ett säkert land. Men här säger den svenska regeringen nej.

– För oss är det viktigt att man har goda förhållanden i de länder man gör upp med, så vi är skeptiska till att sänka kraven på det sättet som har diskuterats, där håller vi emot, säger Sveriges migrationsminister Morgan Johansson.

Sveriges Radio

-Pettersson undrar vad det är frågan om? Skulle inte Nordafrika som för 1300 år sedan var kristet och sedan dess förbättrats av muslimerna duga för folk att bo i?


18 responses to “Sverige säger nej till EU-förslag om att skicka tillbaka asylsökande till Nordafrika

 • martainkeillor@gmail.com

  Idiotiska diktatorer i ett antidemokratiskt svergie.Har inte hela mitt liv upplevt spdana ursla politikere.Dom kallar sig det men är totalt inkompetenta i sin tro att dom är ett föredöme for demokrati.
  Detta är Islamskt typ ”demokrati” för dom vill inte ha nåt med riktig demokrati att gjöra.Det är i deras kultur ich natur inte akseptabelt så svergie har en ”demokratur” som passar dom.

  Gilla

 • Stenbock

  I dagens Krone avslöjas hur EU-sponsrade Frontex bedriver en ren Taxi-rörelse,med flykthjälparna för transport till Italien.Dessa ringer upp de s.k. räddningsfartygen och begär transport av niggrar som man just står i begrepp,att skicka ut på havet ! Hittills i år har c.a 44.000 sådana infödingar anlänt till Europa.Detta är en ökning med 33 % jämför med förra året.Nu kommer t.o.m. Bangladescher som tagit flyg till Libanon,och med dessa slagbåtar söker sig vidare mot lyckans kontinent.Läs gärna vidare hela reportaget kring denna EU-skandal:
  http://www.krone.at/welt/schlauchboot-migranten-rufen-ngos-wie-taxis-an-neue-beweise-story-569097

  Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Migrationsminister Johansson arbetar stick i stäv med Sveriges väl, och denne globalisthysteriker uppvisar i sedvanlig ordning en lika sensationell som oacceptabel ansvars- och disciplinbrist, vilken ytterligare kommer att förvärra ett redan kaotiskt och icke hanterbart läge i en nation där anarkin står på randen av sin fullbordan. Man bibringas onekligen intrycket att ifrågavarande statskonstnär i själva verket inte ens är rättskapabel – liksom resten av det såta etablissemanget.
  Så här ser det ut då en misantropisk ministär spelar humanitärteater för att göra reklam för det som kommit att utvecklas till hela världens kriminalmetropol och parasitparadis.
  Andreas.

  Gilla

 • Kattsand

  Myndigheterna här borde göra något åt våra egna no-go zoner innan man klagar på att andra länder skulle vara osäkra.
  Sverige verkar säga nej till allt som håller nere invandringen till EU verkar det som…

  Gilla

 • david

  Nordafrikaner är de värsta muslimerna jag vart med om, minns en SD anhängare som för ett par år sedan talade glatt om dessa Berber som inte är araber, eller hur. Att svenskar åker ner dit på semester förbryllar mig.

  Gilla

 • Trynbald

  Morgan Johansson levererar som vanligt. Vilken pajas man häpnar. Totalt apatisk inför kollapsen.

  Gilla

 • Stenbock

  Inför semestern vill jag som vanligt varna alla för den nya trenden nere på Kontinenten.Dessa s.k. ”gatubarn” och även ”Kosovoalbaner” gör resan till en spännande tur.Förutom fickstölder har man nu börjat råna personer mitt i folkvimlet.I första inriktar man sig på de som misstänkes bär dyrbara ur.
  I Frankrike och Tyskland är dessa just nu speciellt aktiva.I går hade civilspanare två sådana under uppsyn,när man slog till mot en 66-årig mitt i Berlin.Efter att ha ryckt klockan från honom,sprang de till sin bil.När de märkte att de var förföljda körde man i rasande fart iväg.Röda signaler struntade man i under jakten.Till slut krockade packat med en parkerad bil.
  En av dem kunde gripas medan den andre (med klockan) lyckades fly.
  Ni äldre på bloggen minns att jag varnade er vid Berlinbesök,för bl.a. Kottbuser Tor.I år vill jag varna er för en hel stadsdel.Wedding har blivit en plats där kriminella lyckosökare slagit sig ner.I området finns det även en stor del turkar,för att inte glömma alla islamister med sina Moskèer:

  En bild från BZ,där nattens drabbning med maskingevär lämnat sina spår.

  Gilla

  • Argus

   Birgit Friggebo fick kritik och blev även polisanmäld för ”uppenbarligen finns någon tradition eller någonting annat som gör att [kosovoalbaner] är mer benägna att snatta och stjäla cyklar och tvätt”. Det där ”någonting” vill jag påstå är religion eller kanske snarare i detta fall ideologi maskerad till religion.

   Vanligt folk måste inse vad som är på gång och tyvärr verkar det som att de flesta måste uppleva det personligen innan bubblan brister.

   Gilla

 • Stenbock

  Kan någon ur läsekretsen förklara varför Absurdistan alltid har en motsatt mening,än alla andra länder ? Är våra folkvalda fä,klokare än alla andra dylika på jorden ? (få undantag finns,bl.a.”Mutti”)

  Gilla

 • Erik Bergman

  Man kan ocksaa fraaga sig hur pass säkert Sverige är med all sin kriminalitet. Jag tror att länder som Tunisien och Marocko är säkrare än Sverige.

  Gilla

 • Kent

  EU är en garant för att det inte går helt åt pipsvängen med Sverige.

  Övriga länder inom EU har lite självbevarelsedrift vilket verkar helt saknas i den humanitära stormakten Sverige.

  Framförallt så finns ingen tystnadskultur som gör att bara vissa åsikter får framföras.

  Gilla

 • Argus

  Jag börjar tvivla på att lösningen för de svenska problemen (egentligen inte svenska utan importerade) ligger i folkvilja och demokrati eftersom byggnaderna i vilka regeringen huserar uppenbarligen är sanitära olägenheter med grava verklighetsuppfattningsproblem som symtom på sjukdomarna de sprider. Detsamma gäller troligen också hela Södermalm.

  Gilla

 • angelicaplacet

  Om det går charterresor till landet så måste det väl vara säkert.

  Gilla

 • gamgubben

  Naturligtvis, vi som är såååå rika och har ett land där allt fungerar. Inga problem i skolan, äldrevården, sjukhusvården, rättsväsendet, polisen ja över huvud taget fungerar klanderfritt. Jo, det är väl så att bränder, tiggare, ökande arbetslöshet, bostadsbrist,infantila politiker kastar lite skugga här och där men det är väl så att säga bara käbbel.

  Gilla

 • Blodsven

  Naturligtvis ska våra svenska oduglingar utmärka sig som världens pajaser i vanlig ordning…

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: