Kristen guvernör dömd till hädelse i världens största muslimska land

ISLAM. Indonesien består av över 13 000 öar och 33 provinser. Med över 252 miljoner invånare är det världens fjärde folkrikaste land och har världens största muslimska befolkning. Indonesien är en republik med en vald lagstiftande församling och president. Landets huvudstad är Jakarta. Indonesien har världens artonde största ekonomi efter nominell BNP och femtonde största efter köpkraftsparitet.

En indonesisk domstol dömde i tisdags den kristne guvernören i Jakarta till två års fängelse för att ha hädat koranen, detta i världens största muslimska nation som påstår att de utövar en moderat form av islam och är demokratiska,

Guvernören Basuki ”Ahok” Tjahaja Purnama fördes till Cipinang fängelset i östra Jakarta. Hans anhängare grät medan konservativa muslimer jublade.

Ahok, är enormt populär i huvudstaden i Jakarta. Ahok sade att han ska överklaga, men det var oklart om han kommer att släppas under den processen.

Anklagelsen för hädelse dök i september när Ahok berättade för sina väljare att de blev lurade om de trodde en specifik vers i Koranen förbjuder muslimer från att rösta för en icke-muslimsk ledare.

Fjärranöstern redaktionen skrev om saken HÄR.

På  bloggen i november 2016

-Pettersson undrar om den lagen går att inför i Sverige, då skulle kanske röstfisket hos S+MP minska radikalt…

2 thoughts on “Kristen guvernör dömd till hädelse i världens största muslimska land

  1. grebom5 – Sweden – Retired male with more than 25 years experience of overseas work, mostly in Africa and Asia but also Europe. Convinced that Islam is a dangerous religion present in our time but still using medieval ways of practising their religion.
    gamgubben skriver:

    Detta kan bli en svensk verklighet inom 25 år om du, ja just DU, inte röstar rätt 2018!

KommenteraAvbryt svar