Stäng

Om Viralgranskaren

MEDIA. Viralgranskaren är en avdelning i tidningen Metro. Viralgranskarens uppgift är att granska och analysera nyheter och internetfenomen som blir virala genom sociala medier. Projektet belönades med Stora journalistpriset i kategorin Årets förnyare 2014 och har fått utnämningen Årets folkbildare av föreningen Vetenskap och folkbildning.

Viralgranskaren ger ut en varningslista över bluff- och satirsajter. 13 mars har av Viralgranskaren utnämnts till Källkritikens dag med start mars 2017.

Nåväl, ovanstående är Viralgranskaren skryt om sig själva och det brukar som ni vet lukta illa. Att de fått Stora Journalistpriset som Årets förnyare säger en hel del om förnyingen  i mediebranschen.

Skulle en sajt som Viralgranskaren ha något som helst berättigande så skulle de granska de största fejkspridarna i branschen som Metro, Aftonbladet, Expressen, DN, SVT och många fler.

Viralgranskaren har bland annat granskat förekomsten av organiserat tiggeri och kriminella ligor i branschen och kommit till nedanstående slutsats. Då ser ni vad Viralgranskarens journalistik är värd liksom de som ger dem priser. Viralgranskaren är bara ännu ett gäng PK-journalister som bedriver politik.

FAKTAGRANSKNING

Michael Anefur kommenterar uppgifterna i Skövde Nyheters artikel:

1) ”Det finns minst lika många ligor och organiserade grupper som det finns tiggare som åkt på eget initiativ.”
FALSKT! Det finns inga ligor. Det har inte lyckats komma till bevis någon gång. Detsamma säger alla som jobbar närmast de här människorna. Det ger för lite pengar. Stockholms stadsmission beräknar att man får 70 kronor om dagen. Det är inga summor.

2) ”Kriminella hyr in barn och låter dem tigga för att det ger mer pengar.”
FALSKT!  Det finns inga tiggande barn i Sverige. Man har inte barnen med sig, de stannar i Rumänien med mor- eller farföräldrarna. Så det har vi inte sett något.

3) ”Någon tar alla pengar och gör stora vinster.”
FALSKT! Det är falskt. Men även om någon tog alla pengar skulle det inte vara några stora vinster.

4) ”Tiggarna bekostar sällan resan hit själva.”
NJA! Resa hit gör man oftast antingen i en buss som kostar 7-800 kronor, eller i en gemensam bil. Och det är inte klart att alla har de pengarna, så några får låna det, eller att byn hjälps åt. Men det är ingen liga som transporterar människor.

Källa: Michael Anefur, regeringens förre hemlöshetssamordnare

Länk

6 reaktioner på “Om Viralgranskaren

  1. Virusdistributören Viralgranskaren stoltserar med sina bedrifter och sätter likhetstecken mellan folkbildning och åsiktskontrollerande, faktaförnekande desinformation. Vidare har vederbörande globalistdemagog mage att bolla med begreppet källkritik och utför en balansakt som i viss utsträckning må imponera på en underbegåvad läsare utan några krav på politiskt obunden och objektiv journalistik. Som ett tack för hjälpen har så det genomkorrupta etablissemanget tilldelat detta svårt infekterade organ Stora journalistpriset – en manöver som till fullo bevisar vad slags specialdesignad pressetik som belönas i dagens Sverige!
    Andreas.

  2. Jag såg själv någon som såg ut att vara ett barn sitta och tigga utanför mataffären där jag bor, för några år sedan.

  3. Kommer att bli intressant att se vad som kommer att hända med Metro nu när Mats Qviberg och Custos köpt dem. Om jag hade hela madrassen full med pengar som jag inte behövde hade jag också köpt ett medieföretag och anlagt moteld mot den nästan totala dominansen av vänsterliberala åsikter.

  4. Metro tidningen är som expressen ,ab och dn.Bara käbbel utan någon fakta.Deras skribenter lever kvar i förgångna som rödvinsvänster har försökt skapa,det vet vi hur det gick.Det lever vi med,bilbränder,skutningar, multikulti käbbel och allt älende som dom har skapat med dissfunktionella ledare.Dom kör på som ingenting hade hänt,ingen försöker förbättra situationen,svetsarn avgå gör nåt bra nångång.Ha en bra helg. MVH Adolf

Kommentera

%d bloggare gillar detta: