Stäng

Fler syrier än finnar

SvD kallar det ”historiskt skifte”. Jag kallar det ”tragiskt”.

Syrier utgör numera den största invandrargruppen i Sverige och har därmed passerat vårt broderfolk i öst.

158 443 Syrienfödda individer är numera skrivna i Sverige och då är ändå inte alla de som befinner sig i asylprocessen inräknade. Ökningen av antalet syrier har exploderat. Från bara något tusental på 1980-talet till dagens siffror och inom bara ett par år väntas uppåt 300 000 anhöriga till de syrier som redan finns här.

Nationalekonomen Joakim Ruist lämnar en förklaring som lämnar mycket att önska. Orsaken till att så många syrier finns i Sverige beror enligt honom på Syriens närhet till Europa. Häpp!

Titta på kartan nedan och se alla länder som ligger inom radien för avståndet till Sverige.

Som t.o.m. den mest obegåvade kan se är länderna inom samma avstånd åtskilliga och inte minst är muslimska länder kraftigt dominerande. Varför då syrier på flykt tar sig hela vägen hit om det nu enbart är skydd de söker, är en fråga som sällan ställs. Fast egentligen vet vi svaret…

Samma Ruist tror heller inte att särskilt många av de syrier som anlänt ämnar återvända, precis som med somalierna m.a.o.

SvD

Det finns en annan intressant statistik man bör nämna i sammanhanget. Fertilitet. Bakom länken nedan kan ni se antalet födda barn/kvinna i världens länder. Statistiken är visserligen från 2015, men jag tror inte det hänt särskilt mycket på den fertila fronten sedan dess.

De elva länder som toppar listan över antalet födda barn/kvinna är afrikanska, merparten av dem fattiga. Stora invandrargrupper från länder som Somalia, Eritrea, Afghanistan, Syrien och Irak ligger alla långt före första västerländska land i tabellen. Man kan därför lugnt påstå att återväxten är god. Att de stora invandrargrupperna kommer från icke fungerande och våldsdrabbade länder vet vi och likaså att de i mångt o mycket tar med sig konflikterna och problemen hit. Fast det är en annan fråga.

Globalis

21 reaktioner på “Fler syrier än finnar

 1. Med hjälp av Sveriges unika befolkningsstatistik kan SCB beskriva hur invandringen förändrats under mer än 150 år. Vilka länder de utrikes födda kommit från och var de har bosatt sig har varierat över tid.

  Flest har kommit från Norden, men på senare tid har Irak och Syrien blivit de vanligaste födelseländerna bland utrikes födda i vissa delar av Sverige.

  Intressant artikel med lite diagram, statistik och fakta.

  http://www.scb.se/sv_/Hitta-statistik/Artiklar/Fran-Tyskland-till-Finland-pa-150-ar–en-svensk-invandringshistoria/

 2. Vad är det som säger att det stämmer på riktigt?Vem som helst kan väl säga att den är från Syrien.Jag tror inte att myndigheten har riktig koll det.
  Finnarna är nog stört fortfarande.

 3. Det är alldeles förskräckligt och det värsta är att de har fått PUT. De kommer aldrig att göra för Sverige vad alla dessa duktiga Finnländare gjort eftersom vi tänker inte lika, har inte samma kulturella bakgrund samt det viktigaste ingen SISU!

 4. Svenskar har ju diskriminerat finnar i decennier? Är du så in i helvete trög Petterson? Finlandssvenskar har tex detta år uppmärksammats mer, fast ni är ju trångsynta mongon. Jag skulle också vilja tillägga med att extrema fördomar gentemot andra människor bevisar ett nedsatt intellekt, det är ett objektivt faktum.

  1. De enda som är diskriminerade idag är Svenskarna som alltid står sist i kön, svälter i sina äldreboenden och har småpengar i pension jämfört med vissa bidragstagare med multipla identiteter – och nu är jag naturligtvis rasist eftersom jag inte gillar hur våra politiker hanterar mina skattepengar!!!!!!

  2. Vad är en extrem fördom?
   Ge gärna exempel?

   Att svenskar har gott om pengar borde platsa?

 5. SvD är i huvudsak en vänsterliberal skitblaska som inte ligger långt efter Aftonbladet och rikspuckot A. Lindbergs sagor
  Borgerlig press saknas helt i Sverige.
  En riktig blaska kanske hade frågat om alla dessa bidragsparasiter verkligen kommer från Syrien. Eller om det bara är så att man narrat idioterna på migrationsverket som självständigt beslutade att alla från Syrien skulle få uppehållstillstånd utan pass eller andra handlingar.

 6. Man åsyftar ”syrier” eftersom bara ”syrierna” själva vet varifrån de kommer. Jag har sett ”syrier” som måste ha legat minst ett halvår i sträck på en mycket solig badstrand, dygnets alla ljusa timmar.

 7. Det är ju helt bissart… Va f*n gick de inte till vänster ner till Saudi istället för åt höger?
  Nä just det, glömde ju att det handlar om ”HIJRA”!!!!
  De är lika ”lurade”, om inte mer, som vi i Sverige & Europa, som innebär tömning av folk i olje-, mineralrika länder. Tjoff, så har agenda 21 slagit till i ”arabien”….

 8. Ja dom förökar sig ju som kaniner också, undrar hur det ser ut 2040.
  Hemska tanke……

 9. De starkast troende resp. mer radikala muslimerna har i snitt fler barn än de mindre starkt troende. Detta också något att ta hänsyn till om en framtidsprognos görs när det gäller snabba befolkningsutbytet som sker i Sverige.

  1. Ja detta är tragiskt. Finnarna som tillsammans med svenskarna har byggt upp detta land.Det måste kännas lika jävligt för dom som för oss.Dom ser ju också att deras slit i skogen o.s.v bara rycks ifrån dom och inget tack från myndigheter när samhället tas över av
   en hord av dysfunktionella grupper.Fy fan vilket öde.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: