Stäng

Personalbrist inom Kriminalvården – dömda personer släpps

BROTTSLIGHET. I april tog Kriminalvården över ansvaret för alla transporter av frihetsberövade, ett uppdrag som polisen haft tidigare. Det betyder 9 000 fler transporter om året, totalt 48 000 för Kriminalvården.

Men då Kriminalvården inte har lyckats rekrytera personal till det nya uppdraget måste man fortsätta använda polisen, vilket får konsekvenser, enligt gränspolisen i Stockholm.

Jerk Wiberg, vid gränspolisen i Stockholm, påminner om konsekvenserna. – Det ena är att polisen fortsatt utför dem. Det andra är att personer som fått ett förvarsbeslut måste släppas om inte transporten till någon av Migrationsverkets förvarsanläggningar påbörjats inom ett dygn.

– Emellanåt kan inte Kriminalvårdens transporttjänst utföra transporten inom tjugofyra timmar.

Vad händer då? – Ja, personen släpps ut.

Vad är det här för personer som släpps ut? – Det kan vara en person som är brottsdömd. Dömd till utvisning utav domstol. Det kan vara en person som har en vanlig av utvisningsbeslut antingen från Migrationsverket eller polismyndigheten, Jerk Wiberg, vid gränspolisen i Stockholm.

-Pettersson undrar varför de ska rekrytera ny personal? Brottsligheten minskar ju enligt regeringen så det borde finnas överkapacitet, men varför ska de dömda personer släppas i flathetens land. De får väl sitta inlåsta till transport kan ordnas!

SR.se

6 reaktioner på “Personalbrist inom Kriminalvården – dömda personer släpps

  1. Jaha, fattades väl bara det. Ytterligare ett steg mot upplösning av samhället och total anarki. Hur kan det vara möjligt att 87:an inte genomskådar planen? Läser man bara rubriker eller zappar mellan Lets dance och Kirchsteiger?

  2. Detta modus operandum är under all kritik och hör överhuvudtaget inte hemma inom ett geografiskt begränsat område med pretentioner på att definieras som rättsstat. Denna oursäktliga undfallenhet och brist på rationellt säkerhetstänkande krattar manegen för kriminalimporten och försätter den icke informerade allmänheten i oacceptabel fara. Tillvägagångssättet är fullkomligt oacceptabelt och måste helt enkelt anses som lagstridigt då samhället underlättar för delinkventerna att avvika – ett agerande som inte kan beskrivas som annat än en medveten kriminell handling. Att i det läge där vi nu befinner oss och med en hantering vi aldrig varit kapaciterade för att klara, haka upp sig på en 24-timmars-regel som bara kan efterföljas under normala omständigheter, förevisar ett principrytteri av det mest irrationella slag.

    Andreas, vred och förbannad över den allestädes närvarande ansvarslösheten.

  3. Sverige utan riktigt styre, myndigheter för många, och vad fungerar?
    Knappt något, annat än inflödet av nya friska bidragstagare..

  4. Vem tusan har bestämt 24-timmarsgränsen? Det borde finnas någon klok person som omedelbart kan ändra på den när man nu har kris. Eller hur Ygeman och Johansson?

  5. Ta hem 1500 svensks soldater från Mali, de behövs i Sverige. Frankrike har röstat för fler muslimer, låt de ta hand om problemen i Afrika, de är ju vana

Kommentera

%d bloggare gillar detta: