Asylinvandrare är inte välkomna i östra Europa

INVANDRING. De flesta länderna i Östeuropa motsätter sig asylinvandring från icke-europeiska länder visar en opinionsundersökning som publicerade förra veckan. Majoriteten i 9 av 14 länder motsätter all asylinvandring, medan resten kan tänka sig att ta emot en begränsad mängd syrier. De som vill öppna gränserna och välkomna alla syriska asylsökare utgör en betydligt mindre del av befolkningen, som mest 8 procent i Bosnien.

Störst är motståndet i Ungern där hela 70 procent motsätter sig all asylinvandring, medan bara 22 procent kan tänka sig att släppa in ett mindre antal syrier. Nästan lika stort är motståndet i Makedonien, där 66 procent vill stänga gränsen och bara 16 procent vill ta emot en mindre mängd.

Gallup noterar även att Ungern, Polen, Slovakien och Tjeckien, som hyser stort invandringsmotstånd, öppet har motsatt sig EU:s planer på att fördela asylsökare över alla medlemsstater.

Även att Grekland, är väldigt splittrat i frågan om asylinvandringen. De som tycker att Grekland borde stänga gränsen och de som vill ta emot ett begränsat antal syrier utgör enligt Gallup 47 procent vardera, medan bara 4 procent vill släppa in alla syrier.

Kosovo som har en stor muslimsk befolkning är minst kritiska.

RT.com

8 thoughts on “Asylinvandrare är inte välkomna i östra Europa

 1. Roligt att se att det sunda förnuftet och beslut grundade på logik och rationalitet alltjämt fortlever i högönsklig välmåga, om ock ej på våra svårt infekterade breddgrader. Att befrämja den destruktiva globalismen och låta den egna nationen invaderas av migranter utan asylskäl och utan rimliga förutsättningar för att hantera sin närvaro på ett acceptabelt sätt, tyder på en total omdömesbrist, vilken i kombination med ren och skär girighet, viljan att löpa finanshierarkins misantropiska ärenden samt komma i åtnjutande av kollegiala hurrarop, tillskapat det ohanterliga kaos vi nu tvingas uppleva.
  Ett nationsförakt utan motstycke, och vi kan bara hoppas på att det gamla talesättet om den som gräver en grop åt andra, förr eller senare kommer att besannas.
  Andreas.

 2. Jag tror EU kommer falla sönder. Östländerna kommer dra sig ur (de har ju redan Visegrad samarbetet). EU kommer slitas isär med accelererande brottslighet, kravaller, skenande kostnader som man försöker täcka genom att pungslå skattebetalarna och om det inte räcker – konfiskera egendom. Allt för att slutföra projektet. Därefter: New World Order. Det som nu sker är planlagt.

 3. Att fördela flyktingar från MENA länderna enligt någon nyckel utan begränsning är det väl bara den svenska regeringen med MP, Stefan Löfven och Morgan Johansson i spetsen som tror på. Möjligtvis några i Bryssel som håller med dom men de skrattar nog mest och skakar på huvudet.
  Skulle man komma på den tokiga iden att tvinga fram en fördelning så kommer de att lyckas med det som Marine Le Pen misslyckades med att förstöra EU från grunden.
  Alla förslag att stärka schengengränsen har alltid motarbetats av Sverige vilket är dubbelmoral av en moralisk stormakt där man hoppas att andra ska se upp till Sverige i sin hybris av förträfflighet och godhet.

 4. Och så inställer sig den obligatoriska frågan; Även om dessa öststatsländer skulle vara villiga att ta emot dessa ”flyktingar”, är de villiga att söka asyl där? Tänk er själva, helpensionat i Sverige eller mer eller mindre klara sig själva i ett öststatsland.

  Hela debatten om östaternas brist på solidaritet är debil.

 5. Dom är inte välkomna till Norra Europa heller, men det
  skiter politikerna i!

  • Hur kan du skriva så? De är mer än hjärtligt välkomna vet du inte att, vid de två sista valen i Svenstia år 2010 var det 95 % och år 2014 var det 87% av de röstande, som välkomnade fler asylanter. De har gett dem gräddfiler inom det mesta. Det manifesteras och demonstreras allt till förmån för asylantimus. Svenskingarna och deras gelikar lider av ett storhetsvansinne, som inte står långt efter Adolfs. Alla vet hur det slutade för Adolf förmodligen kommer det att sluta lika illa för svenskingarna.

 6. Det är bara att hoppas att dom står på sig, så att vi svenskar har någonstans att fy till!

Kommentera