Det brinner ännu mer……..


 Vallhamraskolan i Partille, utanför Göteborg  eldhärjades på morgonen. Larmet kom vid 02-tiden och klockan 07.00 uppgav räddningstjänsten att branden var släckt.  Den eldhärjade delen av skolan går inte att använda pga  allt för stora skador. Polisen misstänker mordbrand och har startat en undersökning.

Uppgifter från textTV


22 responses to “Det brinner ännu mer……..

 • Stenbock

  Och just nu brinner en skola i Halmstad…Undrar vad som är eldfängt i just skolbyggnader ?

  Gilla

 • Truthfighter

  Djävulens eld, från djävulens läras pöbelhop!

  Gud finnes där frid råder! Ingen annanstans!

  Gilla

 • Pica pica

  Sedan länge har ledare inom islam uppmanat sina anhängare att bränna Europa. Kan det vara orsaken?

  Gilla

 • Adolf Nilsson

  Svetsarn gör nåt det kan inte pågå länge,det är dit jävla ansvar,du klarar inte av det.Det bara avgå och nyval snarast.Mvh Adolf

  Gilla

 • eugenecork

  det enda som kan rädda Europa är att införa
  DIKTATUR
  Gärna lite snabbt, innan invällarna tar 1:a steget

  Gilla

  • brisslan

   Hellre diktatur än anarki, som vi har i stian, för här vi rena ”paregröden” – en fruktansvärd röra. Allting pajar ur, inte mycket fungerar längre, som det skall. Men vi skall ha en upplyst despot, absolut ingen svitsarlärling, som den stollen vi redan har.

   Gilla

 • Sven-Erik

  Klockan 10:56 är Petterssons kommentarer både upplysande och lärorika.
  Varken hotande eller kränkande!
  Kan den ”nya” brandsjukan vara ett resultat av att barnen är för gamla att gå i skolan och gillar inte bli behandlade som om de vore under aderton år?
  Är barn alltid barn? Ordens betydelse läs-https://ledarsidorna.se/2017/05/ann-heberlein-ord-har-betydelse/

  Gilla

 • Stenbock

  Varje år i månadsskiftet april/maj återupplivar pressen i Berlin,de sista dagarna av kriget i huvudstaden.Trots att jag satt mig för,att inte läsa om dessa för civilbefolkningen hemska dagar kan jag inte låta bli.I dag har en av dagstidningarna letat fram gamla reportage,från ett av de värsta dåden mot egna befolkningen. Nämnligen när SS-pionjärer sprängde upp ett håll i taket vid Anhalter Bahnhof.Genom detta strömmade vattnet in i tunneln som förbinder hela S-och U-bahnnätet i centrum av staden.Åtskilliga kvinnor,barn och äldre som sökte rädda sig undan striderna med ryssar, dränktes som råttor när Landwehr-kanalens vatten fyllde tunneln.
  Än i dag när jag åker denna sträcka,väckes dessa minnen på nytt till livs.
  I Berliner Kurir har jag hittat denna bild av hur Europas då största station såg ut efter kriget:

  Gilla

  • Lena

   Stenbock
   Som varande en svensk flicka uppvuxen i en stabil och bra familj där inget saknades så blev jag på mitten av 60-talet bjuden på en tågresa från Hälsingborg till Paris.
   Det var mitt första möte med den verklighet som jag dittills inte känt till, att bara se ut genom tågfönstret under vägen, alla de ruiner som fortfarande fanns i Europa var en ögonöppnare för mig av stora mått.
   ( Paris var vad jag hade förväntat mig då, både ris och ros dock med framtidshopp.) Det är värre idag, mycket värre !

   Gilla

   • Stenbock

    Betr.din resa genom Tysklands ruiner efter kriget,hittade jag just på Fria Tider denna bild på sossan Ulvskog,som poserar med ”Der FÜHRER”.En arrangerad bild som skulle kunna vara sann,med tanke på att hon i originalet visade upp en terrorist från Gazaremsan !:

    Gilla

   • Lena

    Stenbock
    ”Damen” till höger på bilden, tacka någon att det bara är en vattenflaska, inget kamelpiss eller något ännu värre……kamelens ägare och herre som lämnat ………..ett smakprov.

    Gilla

  • Stenbock

   För dem av er som läser tyska,lägger jag in länken till Berliner Kurir,där det framgår hur de 12.000 personer i alla åldrar trängdes i skyddsbunkern som ligger intill stationen.Deras lidande går inte i ord att beskriva.

   För att ni skall få en bild av hur stor denna station var har jag funnit denna bild av entrèen.Denna är det enda som finns kvar idag:

   Gilla

  • Stenbock

   8 Maj är en rysk helgdag som minner över alla de ryska soldater som stupade under kriget.Samtidigt som detta firas i Moskva med stora parader gräver tyska krigsgravförbundet fram stupade ryssar ur en massgrav vid Seelow.Här skedde det största slaget efter Stalingrad.Man beräknar att hela 60.000 ryska soldater dödades under dessa sista Aprildagar…12.000 ur tyska Wehrmacht överlevde inte denna strid.Många av tillhörde s.k. Volksturm och var outbildade.Dessa blev nu en form av kanonmat.
   Nu hittar man överresterna av några av de ryssar som tvingades offra sina liv.I den mån man kan identifiera dem,begraves överresterna på en av de många ryska gravplatserna.:

   Gilla

 • Albert

  Håller på att läsa en bok som bygger på en Jämtländsk prästs dagboksanteckningar från början av 1700-talet.
  Där berättas om två ”djäknar”, 13 och 15 år gamla som brände ner Härnösands gymnasium. Dessa skolbrännare blev först dömda till att brännas levande ”å båle”, men straffet mildrades senare till nio par spö och skampåle. För den äldre av dem blev det också fängelse i Gävle.

  De brände förmodligen inte ner några fler skolor efter den behandlingen.
  Tror att just skamstraffet skulle kunna vara en effektiv (och billig) metod för att få bukt även med dagens odågor. Mobila skampålar skulle kunna monteras upp på platserna för deras illgärningar. Där kan de sedan få stå någon vecka för att ta emot allmänhetens spott och spe, ”androm till skräck och varnagel”.

  Gilla

 • Cinna

  Det är skrämmande hur fort vi vant oss vid detta. Hade någon för fem år sedan beskrivit eldandet som sker dagligen nu, hade alla trott att denne var tokig.

  Gilla

 • gamgubben

  Alltså miljöproblemet kan hänföras till den stora invandringen. Där har MP en miljöförstörande sektor att angripa.

  Gilla

 • highcoastbeds

  Bränn ned skolor och kyrkor!
  Utbildning!! Vilket strunt! Koranen duger gott för många i detta avlånga land

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: