50.000 evakuerade bostäder i Tyskland


I norra Hannover, Tyskland har man hittat vad som misstänks vara WWII luftvärnsbomber, 5 stycken! 2 hittades på en byggarbetsplats och 3 intill. Man gick från dörr till dörr med en flerspråkig folder för att försäkra sig om att alla var ute ur hemmen innan man tog hand om bomberna. Stadens museum hölls öppet för de evakuerade.Hur kunde de trycka upp dem så fort? Fanns de redan? Ryska, polska, engelska, Turkiska & Tyska. Kan behövas i mångkulturens Europa. Senast i December fick 54.000 människor evakueras i staden Augsburg när en 1,8 tons luftvärnsbomb hittades där. Lyckligtvis har ingen skadats. 

_95940575_hanoverindex

CBS news

 


6 responses to “50.000 evakuerade bostäder i Tyskland

 • Kurt

  Fråga vad är en ”Luftvärnsbomb”? Nog vet jag vad en luftvärns granat är men luftvärnsbomb är något nytt.

  Gilla

  • Stenbock

   Satt på min Kneip vid Alex när en 500 kg-bomb gick i luften,vid ett bygge vid Rigastrasse…Det är c:a 2/3 kilometer bort,men hos oss skakade bordet.Den stackars föraren till grävmaskinen,som stötte på bomben blev inget kvar,och hans maskin bestod bara av några förvridna metalldelar efter explosionen.
   Kan tänka mig vilket helvete det var,när hela armader av bombplan fällde sin last.Min hustru som genomlevde en del av detta sade,att hela bunkern som de fann skydd i gungade.Allt var käpptyst bland de tusen som fanns i denna under själva anfallet.Själv bad hon som troende katolik,att någon där uppe skulle skydda dem för en direktträff.
   Ja för oss i Sverige,som sluppit från krig och elände är detta svårt att föreställa oss.

   Gilla

 • rksmrgs

  Vad är en luftvärnsbomb?

  Liked by 1 person

  • Stenbock

   Troligen en Absurdsk uppfinning…Har aldrig hört talas om sådana.
   Möjligen har man stött på en plats där luftvärnet haft sina pjäser stående.När dess soldater panikartat fick fly fienden,lämnades deras ammunition kvar.Detta är vanligt,att man idag finner sådana depåer i skogarna runt storstäderna !

   Gilla

 • eugenecork

  ifall de varit tidsinställda för 73 år sedan, borde
  de vällan för länge sedan redan ha detonerat?

  Gilla

  • Stenbock

   Dessa ”kvartersbomber” har två olika utlösningar.Den ena var/är av mekaniskt slag,Dessa brukar vara enkla för personalen att oskadliggöra.Men sedan finns det alltså också en kemisk utlösare som fungerar på lång sikt.Denna skulle om den fungerat,sedan länge ha sprängt bomben.Nu visar det sig att den syra som skulle fräta sönder mellanväggen till tändaren,inte var tillräckligt stark.
   Det är just denna typ som är livsfarlig ännu idag.
   Skulle mellanväggen frätas sönder efter 70 + år,sker det som hände i Oranienburg på 90-talet. Ett område om 300 meters radie blev fullständigt raserat.Man beräknar att det finns än idag c;a 100.000 sådana lurande bomber i marken över hela Tyskland.Enbart i Berlin lär finnas c:a 3.000,som man söker finna och oskadliggöra.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: