Skånska kommuner går på knäna

Det är inte bara Malmö som har en krisstämpel över sig. Allt fler kommuner befinner sig just nu i kris.

Socialtjänsten, grundskolan, gymnasieskolan, bostadsmarknaden, barn- och ungdomspsykiatrin och folktandvården. Exempel på områden som har svårt att hantera situationen och orsaken uppges vara…

…flyktingkrisen!

De asylsökande som kom under kaosåret 2015 påverkar samhället i allt större utsträckning. Nu placeras allt fler av dessa ute i kommunerna som fortfarande finansierar sina flyktingar med statligt stöd. Lagom till årsskiftet kommer kommunerna att själva tvingas finansiera detta och ingen tror väl att krisen kommer att mattas av efter det? I dagsläget upplever tiotalet kommuner i landet en krissituation och dessa lär med all sannolikhet få sällskap av andra inom kort.

Då har ändå ingen räknat med de över 300 000 anhöriginvandrare som väntas till Sverige de kommande tre åren, inte heller den lågkonjunktur som alltid följer en högkonjunktur. Dessutom ser vi att trycket mot Europa inte är lägre nu än under 2015 och vad som händer när Turkiet säger upp avtalet med EU, eller när Balkanländerna tröttnar på kritiken och öppnar sina gränser, eller när alla de hundratusentals flyktingar som redan befinner sig i Europa får nys om att id-kontrollerna avskaffats vid Sverige gränser, lär vi bli varse.

Jag undrar om de skånska kommunpolitikerna såg det här framför sig när de stod på perrongerna och välkomnade bussar, båtar och tåg med tiotusentals migranter, de flesta ekonomiska.

Sydsvenskan (betalvägg så därför är vi elaka och länkar via unvis)

10 thoughts on “Skånska kommuner går på knäna

 1. Vänta bara! De blir ”lönsamma lite längre fram” säger ju Löfven.
  Och då skall ni få se på annat!
  Men jag frågar, när är ”lite längre fram”? Är det om 500 eller 1000 år? Eller är det ännu ”lite längre fram”? Men innan dess har väl inte bara Skåne utan hela Sverige kollapsat!

 2. Det är bara synd om ca 20% av svenska befolkningen,
  de som röstade på SD.
  Övriga får skylla sig själva; Som man bäddar får man ligga eller,
  om huvudet är dumt får kroppen lida.

  Dags att börja bära SD:s medlemsmärke!
  Det ger ju ev viss indikation på förmåga att analysera situation.

 3. Sveriges stora kris med hundratusentals kriminella importerade analfabeter från Afrika började med att Fredrik Reinfeldt stängde igen och låste sitt hjärta och uppmanade Sveriges skattebetalare att öppna sina på vid gavel. Det blev inte ett dugg bättre när nästa muhammedan Stefan Löven tog över ( tvärt om ). Sveriges gränser står fortfarande och helt utan kontroll vidöppna för ytterligare miljoner svårt kriminella.

 4. Allt det här förstod jag när jag var tre år gammal, eller kanske innan jag var född.

  Men jag sa inget. Jag ville inte att de andra spermierna skulle kalla mig rasist.

 5. Och de ständiga ”bråken”… som igår i Örkelljunga. Två utryckningar. Snacka om att åderlåta polisens resurser i glesbygd.

  ——–
  – Där ska det vara tre-fyra personer som ska ha sparkat och slagit en målsägande, säger Fredrik Bratt, informatör vid polisens ledningscentral.

  Bråken ska ha med varandra att göra, enligt polisen. ”Det finns en konflikt sedan en tid tillbaka mellan de inblandade personerna i dagens ärenden”, skriver de på sin hemsida.
  ————
  http://www.hd.se/2017-05-05/brak-i-orkelljunga-tva-personer-gripna

 6. Det här är det förbjudet att tala högt om. Dessutom får det inte heta problem eller kris. Det är utmaningar enligt centralt påbud.

  • Det blev i alla fall en JÄTTERUBRIK i Sydsvenskan. Läses av 1/2 miljon…

 7. Sverige går framåt som tåget.härligt vad glad man blir.Taçkså mycket löfven och ni andra som tar han om oss och landet.stort tack

Kommentera