Jag köpte en “deal” på fönsterputs.

För ett tag sedan köpte jag en “deal” på fönsterputs eftersom undertecknad  inte klarar detta själv. När jag bokade tiden blev jag lite skeptisk när en kvinna tog emot tidsbeställningen på en mycket knackig svenska. Tiden jag fick, 17.30 en fredag fick mig att undra vad jag gjort. 17.15 kommer en glad fönsterputsare, otroligt artig, hälsar med Jag heter…. Hur mår du… Vad vill du ha hjälp med…. på om möjligt ännu sämre svenska.

fönster

Nyfiken som man är undrar man så klart var denne man kommer ifrån – Palestina. Ingen flykting, gifte sig med sin fru här för 9 år sedan, även hon från Palestina. Muslimer -Sunna som han sade, inte sunni.

Försökte inleda diskussioner angående muslimerna i Sverige. Förnekelse……..endast maffia bråkar, inga no-go zoner. -Om någon försöker något så dumt…….idioter…..detta är Sverige och de skulle aldrig Sverige gå med på…..?? Man måste anpassa sig…osv.

Hade väldigt svårt att sätta fingret på denne man som var så otroligt trevlig men helt förnekade att muslimer bråkar i Sverige. Om någon gör det är de inga muslimer. De använder bara Islam som täckmantel.

Frågade också vad som var skillnad på sunna och shia. Enligt honom trodde shia på att någon annan var muslimernas profet, inte Muhammed. Försökte hålla igång diskussionen för att få veta mer men intresset var inte där från hans sida – konstigt??

Man undrar om det var en Hamas anhängare, terrorist eller en genuin människa som vill leva “svenskt” som var i mitt hus??!! Han var i alla fall förbaskat duktig på att putsa mina fönster!!

10 thoughts on “Jag köpte en “deal” på fönsterputs.

 1. Efter Muhammeds död blev det tjafs om vem som skulle efterträda. Sunni- den bäst lämpade ur stammen. Shia- måste vara någon med släktskap till Muhammed vilket blev hans kusin Ali. Och så fortsatte splittringen därifrån.. Muhammed var och är alla muslimers profet, efterföljarna kalifer/imamer som valts av folket. (Reagerade på att fönsterputsaren babblat om olika profeter?)

  • Kärnan i bråket är det genetiska arvet?
   Varför inte avväpna dem med genusvetenskap så slipper de tro på ärftliga faktorers inverkan.

 2. Jag har jobbat i Afrika o Mellanöstern. Jag litar aldrig på någon därifrån.
  Eller som en engelsman sa till mig en gång: “When you turn around they will stab you in your back”

 3. Bli inte förvånad nästa gång du kommer hem ifrån “nåt” så är bohaget borta..:-)

 4. Han rekognoserade bara, om en månad får du hembesök nattetid.
  Han vet ju var grejorna finns. Är du dum på riktigt?

  • Det är inte fönsterputsaren som kommer på natten, det är hans kusin, annars kan du känna igen honom.
   De jobbar i lag.
   Annars brukar de vara städerskor (t.ex. Duo städ ) som rekognoserar, och vidarebefordrar ärendet.

 5. Du fick hem en fönsterputsare som var både duktig och trevlig, vad kan man mer begära?

 6. Hur mår du? Den är bra!

  Vi har fått din ansökan till universitetet. Hur mår du?

  I kassan på ICA: Det blir 250 kr, tack. Hur mår du?

  Systembolaget: Det här röda vinet skulle passa bra. Hur mår du?

 7. Jag har inger emot utlänningar.Men när man i centrum det känns som om man var i Bagdad eller någon annan orientalisk stad.Det svarta ,det är asiater,kvinnor i huckle i olika åldrar.Man ringer nånstans folk pratar med brytning,väder kvinnan i tv kan inte rent svenska osv .Ibland undrar man var är alla svenskar har dom flyttat? Jag har bott mycket utomlands ,båda i Thailand och Usa.Ibland funderar jag flytta men man har barn och barnbarn,så det är svårt att göra det.Dags att minska invandringen ta hand om dom som redan här,och framför allt det är dags att ta hand om oss själva .Vi har problem i sjukvården,åldringsvården,skolan osv.Det är tydligt svetsarn klarar inte av det,så han måste avgå,så fort som möjligt.Vi behöver en ledning som inte handlingsförlamad.Avgå svetsarn Tack för mig mvh Adolf

Kommentera