I Göteborg tvingas åldersuppskrivna flytta


HATMEDIA. Ensamkommande unga har ofta hunnit rota sig när de skrivs upp i ålder. En del tvingas flytta, andra får stanna. I Göteborg följer man den striktare linjen och lämnar över de ensamkommande till Migrationsverket.

I dag har många ensamkommande bott länge på samma ställe och fått den hjälp minderåriga har rätt till, för att sedan plötsligt anses vara juridiskt vuxna och därmed inte längre ha rätt till exempelvis god man och särskilt boende. I en del kommuner i Göteborgsregionen har unga som skrivits upp i ålder fått bo kvar, behållit sin gode man och kunnat fortsätta i skolan. I andra har de fått en vecka på sig att flytta. När ensamkommande skrivs upp i ålder kapas ersättningen från Migrationsverket rejält. Då får kommunerna själva avgöra om de ska bära den extra kostnaden under överklagandetiden.

Göteborgs stad har valt att lämna över de unga ensamkommande till Migrationsverket när de skrivs upp i ålder.

– Våra stadsjurister har tittat på juridiken kring detta och gjort en rekommendation, sen är det våra socialsekreterare i stadsdelarna som gör en bedömning i enskilda fall. Ibland finns det ett fortsatt vårdbehov och de får bo kvar, men i de allra flesta fallen bedömer socialtjänsten att det inte finns det utan att behoven kan tillgodoses av Migrationsverket, säger Helene Holmström, verksamhetschef för integration i Göteborgs stad.

Ovanstående är början på en artikel i vänstertidningen ETC, som drivs av en Socialistisk bidragsentreprenör och konkursmakare som får 40 miljoner.

-Pettersson har några synpunkter på detta.

 • ”rota sig när de skrivs upp i ålder”. De får åldern ändrat för att de ljugit om den och troligen en massa annat.
 • ”fått den hjälp minderåriga har rätt till” de är inte minderåriga, de har ljugit men det går tydligen inte in hos ETC.

Det får räcka. Under artikeln, skriver den skattefinansierade bidragsberoende vänstertidningen detta.

Tydligen, är inte dålig journalistik gratis heller, eller är det någon annan ETC tigger pengar åt?


4 responses to “I Göteborg tvingas åldersuppskrivna flytta

 • age

  Kan detta möjligen vara ytterligare ett utslag av den påverkan islam har på vår regering.
  En normal aktion skulle annars vara att bestraffa dessa individer för den kriminaliter de faktiskt ägnar sig åt, avancerat bidragsfusk!

  Vår regering får väl inte begränsa antalet utbildade IS-soldater som IS sänder hit. De får en bättre position om de kan ”spela barn”.

  Har någon gjort en studie på hur snabbt dessa ”barn” uppsöker närmaste stridsledningscentral/moske? De måste ju orienteras om tilldelning av vapen och kommendant och vilken grupp de tillhör.

  Gilla

 • Jhonsson

  De, som ljugit om sin ålder, skall naturligtvis belönas med en enkel biljett tillbaka till den plats de kom ifrån.
  Stäng landets gränser.

  Gilla

 • Albert

  Med ”flytta” borde menas ”utvisas”, som man gör i t.ex Norge. https://unvis.it/expressen.se/nyheter/efter-17-ar–nu-ska-mahad-30-utvisas
  Skurkar och bedragare skall självklart inte kunna få sitt uppehälle betalt med skattemedel när bedrägeriet avslöjats. Eventuella fortsatta kostnader skall i så fall tas från ansvariga politikers privata konton. Detta skulle också automatiskt skynda på utvisningsprocessen, då det för en politiker inte finns något viktigare i livet än personlig välmåga och just pengar.

  Brukade läsa ETC på nätet då de förr faktiskt kunde ha en del intressanta artiklar. Så plötsligt (som genom ett trollslag), blev den för något år sedan lika hatisk och propagandistisk som övrig fakemedia. Har funderat mycket över vad det kunde bero på, Det var ungefär samtidigt som de lanserade sig som en veckotidning med lokalredaktioner över landet.

  Läser på Fria tider om att de för 2017 beviljats presstöd på närmare 40 miljoner kronor! (2010 – 10 miljoner). Man kan ju tänka sig att detta stöd beviljats med vissa förbehåll. Typ att de åtagit sig att sprida regimens hat, lögner och propaganda. http://www.friatider.se/vanstertidning-far-rekordbidrag-40-miljoner-kronor

  Rebecca Weidmo Uvell har gjort ett intressant undersökande reportage om denna tidning; http://uvell.se/2015/08/14/bidragsentreprenor-etc/ 2015 var presstödet utslaget per prenumeration runt 1000 kronor! Idag kanske det dubbla?

  Hela Sverige av idag ger f.ö. starka associationer till 30-talets Chicago.

  Gilla

 • Hönsmamman

  Det börjar likna pyspunka i den uppblåsta humaniteten? När pengar inte längre pumpas in i samma omfattning och människor tvingas slita på sina egna fälgar går det tydligen upp ett ljus?

  Allt gpr så lååååångsamt. Tar sån tiiiiiiiid. Mycket hinner hända. Mer att åtgärda. Kräver ännu mer tid. Och resurser. Bara stora förluster för samhället.

  Sjuk(hälso)ministern i landet sjukskriver sig! För krävande. Lösningen. En annan minister tar utöver sin uppgift även hans ansvarsområde (som redan visat sig vara för krävande). Han klarar inte en men hon ska klara den han inte klarar utöver den hon redan ansvarar för. Red alert?

  Hälsoministern blir sjuk. Han som ska se till att människor inte blir sjuka? Sjukt?

  De måste ju utse en ny (o)Hälsominister?

  Allt för att undvika att dra ned på välfärden för de som utöver svenska medborgare inte bidrar med att finansiera sjukvården?

  Det är ett högt pris att betala för att vara beroende av mp. En följd av att de vill undvika att prata med SD. Det kostar att inte kunna prata med sina medmänniskor. Något för hälsoforskningen att fokusera på? Politiker som inte kan se följderna av sitt agerande.

  Det är alltid mörkast före gryningen?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: