Vill Aftonbladet flytta Afrika till Sverige eller redaktionen till Afrika?

MEDIA. SVT gör ett TV-program där fem främlingar besöker varandras hem. Personerna vet ingenting om varandra, förutom namn, yrke och första intrycket. Efter husesynerna ska var och en försöka para ihop rätt person med rätt hem.

Det är ett lek och tävlingsprogram för de flesta, gissar jag som inte sett det, men inte för Aftonbladet och krönikören Malin Wollin. Hon har nämligen kontrollerat och konstaterat att det är för mycket vitt i programmet. Alltså inte färgen på tapeterna utan på människorna i de olika hemmen.

Fem program har hittills sänds och Malin har konstaterat att av de 25 personerna som varit med i årets säsong har bara tre icke-svenskklingande namn.

-Pettersson noterar att Aftonbladets krönikör verkar förvånad över att det fortfarande bor svenskar i Sverige. Jag menar att om AB och Wollin vill se hur afrikaner bor gör man väl ett TV-program om afrikanska hem, kinesiska hem, ryska hem, brasilianska hem men de gör man inte i Sverige, och du Malin har du tittat på Aftonbladets redaktion…

Aftonbladet redaktion år 2014, den är vit men brun med rötter i nazismen.
Redaktionen år 2016. Varför kritiserar inte Wollin de egna leden för det helvita på bilden. Är icke-vita för dumma för att bli journalister Malin? 

18 thoughts on “Vill Aftonbladet flytta Afrika till Sverige eller redaktionen till Afrika?

 1. Aftonbladets senaste klick-statistik (jan. 2017) för AB:s nätupplaga.

  https://i1.wp.com/nyatider.nu/wp-content/uploads/2017/01/Untitled.jpg
  Statistik från kia index. Siffrorna visar miljoner sidvisningar (lila) respektive miljoner webbläsare (blå) som besökt Aftonbladets nätupplaga.

  Med krönikören Malin Wollin m fl av AB:s ”lysande” medarbetare (t ex Anders Lindberg, Oisin Cantwell etc) får vi med säkerhet se Aftonbladet ta rygg på Socialdemokraterna i partiets branta väg ner mot nollpunkten i förtroendemätningarna.

  https://pbs.twimg.com/media/CaeSGZHW4AA_IFi.jpg

 2. Det är kanske så att SVT/SR betalar bättre för utbildade på Södertörn med arabiskklingande namn än AB. AB har ju trots allt aktieägare att ta hänsyn till och kan förmodligen inte konkurrera med SVT/SR om de attraktiva medarbetarna enligt ovan.

 3. Det är journalister som denne Malin som övertygat mig att sluta läsa gammelmedia och övergå till alternativa. Tack Malin!

 4. De verkar ha fått lite luftigare lokaler på AB på senare tid, mer kvm per anställd, framgår tydligt av bilderna!
  Eller är det den pompösa Helin vars ego tar så stor plats på första bilden?
  Oavsett kan det tänkas att de skulle kunna flytta till mindre lokaler framöver?

  Eller tänkte de på att de faktiskt ökade utgåvan av sina alster när de viftade med den på den första bilden? De kanske var skraja att bli beskyllda för sk fake news om de skrev att utgåvan ökat med 10 exemplar?

 5. Ett hem utan AB, gör dig lyckligare och du finner att verkligheten finns.

 6. Vilket koketteri. Vänstern har kanske blivit Sveriges överklass, alltid de godaste, överlägsna i sin självbild, mobbar och kritiserar den nya verkliga arbetarklassen och dömer dem till att få känna ständigt dålig samvete. Arbetarklassen är trötta på sin fritid och sover eller självmedicinerar ibland sin veckostress i vin och brännvin, medan bidragsvänstern alltid har fritid, är goda, går på gym, twittrar, bloggar och ser ned på den riktiga arbetarklassen. Kanske, vem vet?

  • Vad det skulle vara intressant höra om varför ogillaren ogillar min skarpa och klockrena analys 🙂

   • Alltid lika intressant för oupplysta troll, som inte gillar att Ruben upplyser om bidragsvänsterns livsstil. Ruben ignorera den tummen ned!

  • Inte en chans. I sann PK-vänsterns anda så talar man bara om hur andra ska göra, men gör inget själv.

  • Någon som vet vad som kräves,för att kalla sig journalist i landet Absurdistan. Bortsett från att de måste vara röda in i själen…

   • Jo, vara blint trogen sin Judiska arbetsgivare. ”The greatest story never told”

   • Mycket sjuka människor.Det är fan det enda dom tänker på numera att det ska vara lika mycket svart som vitt.Helst helsvart.Att inte denna kvinna flyttar till ett kollektiv i Afrika med tio negrer. Det verkar vara ett stort bekymmer för dessa journalister att Sverige fortfarande har vita människor.Men man lever inte som man lär enligt redaktionsbilden.

   • Lars
    du bör tvätta ditt skjorta så att den bruna smutsen du bär på den försvinner. Jag är så trött på alla dessa antisemitiska floskler eller liera dig med de Islamiska sandnegrer de gillar dessa kommentarer.

Kommentera