Stäng

Svensk väg vårplogas – snön ligger fem meter djup

GOTT OCH BLANDAT. Stora delar av landet har barmark och vår, men Sverige är ett avlångt land med snörika fjäll. Just nu pågår – som varje vår – plogningen av Stekenjokkvägen som går över fjället mellan nordligaste Jämtland och södra Västerbottens län, rapporterar Östersunds-Posten.

Snön är uppåt fem meter djup på sina håll, men det är inga rekordmängder, berättar Bertil Fjellström för TT. Han har jobbat med plogningen av vägen inför sommaren i drygt tio år. – Det går ganska bra, men snön är hårdpackad i år, säger han. Vägen är tänkt att bli öppnad den 2 juni och tidsmarginalen kommer att hålla, enligt Fjellström.

Filmen från 2012 men det ser likadant ut varje år…

8 reaktioner på “Svensk väg vårplogas – snön ligger fem meter djup

 1. Jag har åkt den vägen många gånger. Lite speciellt när den är nyöppnad med rejäla ”snöplogkanter”. Brukar vänta tills de smält ner så man ser landskapet. Inte sällan får man se ripor där.

  Lite full i skratt blir man när skåningarna blir lamslagna av lite snöslask….

  1. Nåja, Skåne försvann vintern 1978-1979. http://www.minnenasjournal.nu/vintern-da-skane-forsvann/
   En händelsen som folk lätt glömmer. Men återkommande händelser som ökar år från år borde folket minnas och förstå. I synnerhet, när förändringarna dramatiskt förändrar landet. Hotet är inte ett klimathot.
   Vågar påstå att det råder en två, på en femgradig skala, att inte bara Skåne försvinner utan hela Sverige, om hotet inte tas på allvar.

 2. Vilket enormt jobb, stora massor av snö flyttas av kraftfulla mäktiga maskiner, blir lite avundsjuk. Lycka till vill man önska!

 3. Haha, där har alla miljöaktivister sina ”upplägg” om den stora GLOBALA UPPVÄRMNINGEN !
  Mp sade att vi ”snart” inte kunde åka VASALOPPET för att det inte skulle finnas snö !!!!!!!!
  Ännu en ”fakenews” från MP Lövin / Fridolin / Romson, hur MÅNGA skattekronor skall dessa ”psedoupolitiker” kosta alla svenska skattebetalare innan de inser deras totala stora förljugna prognoser !!!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: