Svensk väg vårplogas – snön ligger fem meter djup


GOTT OCH BLANDAT. Stora delar av landet har barmark och vår, men Sverige är ett avlångt land med snörika fjäll. Just nu pågår – som varje vår – plogningen av Stekenjokkvägen som går över fjället mellan nordligaste Jämtland och södra Västerbottens län, rapporterar Östersunds-Posten.

Snön är uppåt fem meter djup på sina håll, men det är inga rekordmängder, berättar Bertil Fjellström för TT. Han har jobbat med plogningen av vägen inför sommaren i drygt tio år. – Det går ganska bra, men snön är hårdpackad i år, säger han. Vägen är tänkt att bli öppnad den 2 juni och tidsmarginalen kommer att hålla, enligt Fjellström.

Filmen från 2012 men det ser likadant ut varje år…


8 responses to “Svensk väg vårplogas – snön ligger fem meter djup

 • Pica pica

  Jag har åkt den vägen många gånger. Lite speciellt när den är nyöppnad med rejäla ”snöplogkanter”. Brukar vänta tills de smält ner så man ser landskapet. Inte sällan får man se ripor där.

  Lite full i skratt blir man när skåningarna blir lamslagna av lite snöslask….

  Gilla

  • Sven-Erik

   Nåja, Skåne försvann vintern 1978-1979. http://www.minnenasjournal.nu/vintern-da-skane-forsvann/
   En händelsen som folk lätt glömmer. Men återkommande händelser som ökar år från år borde folket minnas och förstå. I synnerhet, när förändringarna dramatiskt förändrar landet. Hotet är inte ett klimathot.
   Vågar påstå att det råder en två, på en femgradig skala, att inte bara Skåne försvinner utan hela Sverige, om hotet inte tas på allvar.

   Gilla

 • ruben

  Vilket enormt jobb, stora massor av snö flyttas av kraftfulla mäktiga maskiner, blir lite avundsjuk. Lycka till vill man önska!

  Gilla

 • Realist

  Haha, där har alla miljöaktivister sina ”upplägg” om den stora GLOBALA UPPVÄRMNINGEN !
  Mp sade att vi ”snart” inte kunde åka VASALOPPET för att det inte skulle finnas snö !!!!!!!!
  Ännu en ”fakenews” från MP Lövin / Fridolin / Romson, hur MÅNGA skattekronor skall dessa ”psedoupolitiker” kosta alla svenska skattebetalare innan de inser deras totala stora förljugna prognoser !!!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: