Stäng

Polisen i Syd kallar till krismöte

Redan vid midnatt tas id-kontrollerna bort för resenärer över Öresund.

Detta kommer att öka trycket på Sverige, menar polisen och tillägger att det måste till ytterligare 120 personer och investeringar i ny teknik. Om inte, kommer polisen inte att kunna upprätthålla den hundraprocentiga gränskontroll regeringen lovar.

Alla är överens om att detta är ett bra beslut för de som arbetspendlar mellan Sverige och Danmark. De flesta är också överens om att detta är ett bra beslut för människor utan id-handlingar som vill till Sverige och de är som bekant väldigt många.

SR

Huruvida arbetspendlare eller asylsökande gynnas mest av detta plötsliga beslut, råder det säkert delade meningar om. Vi kan dock vara övertygade om att mobiltelefonerna på Sveriges asylboenden och i förorterna används flitigt just nu.

Reaktionerna är många efter detta beslut. Från Sveriges kanske mest asylvänliga parti, Centern, kommer glädjevrål idag, men man är dock inte övertygad om att gränskontroller är ett bra beslut. Nej, vi vet att C vill se en ökad invandring och ett generösare asylmottaganden, så givetvis jublas det på partikansliet och ute i kommunerna.

Ett annat parti som jublar ikapp med Centern är Miljöpartiet. Partiet har tvingats till eftergifter på punkt efter punkt, men nu har en av deras hjärtefrågor åter vänt till deras fördel.

Från Moderaterna hörs röster om att regeringens beslut är en eftergift till Mp. Nu har tydligen moderater ett kort minne, för det var ju Reinfeldt som initierade det samarbete med Mp som lett fram till dagens situation. Detta är inget vi glömmer så lätt och vi vet vad eftergifter till Miljöpartiet brukar innebära.

SVT

Nu lovar regeringen att snabbt återinföra id-kontrollerna om det visar sig att trycket på Sverige åter ökar, men jag tror att vi vid nästa årsskifte har sett en betydande ökning av asylsökande araber och afrikaner med allt vad det innebär för nutiden och framtiden.

Det som borde oroa de flesta är polisen i Syds krismöte. Redan i natt avskaffas id-kontrollerna, men de 120 personer och den nya teknik som polisen kräver för att klara gräskontrollerna, lär inte vara på plats i natt, inte heller i morgon eller nästa vecka och kanske inte ens i sommar.

Hur många som smiter över gränsen innan detta sätts på plats vågar jag inte tänka på. Det jag tänker på är nästa års val och hur rösterna fördelas om det visar sig att regeringen försatt Sverige i samma kris som under 2015.

18 reaktioner på “Polisen i Syd kallar till krismöte

 1. Den omstörtande verksamhet det rabulistiska etablissemanget ägnar sig åt i akt och mening att krossa nationens samtliga institutioner, kan inte beskrivas som något annat än ett nytt planerat illdåd mot svenska folket. I ett akut läge där rättsstaten Sverige bara existerar i teori och minne och där sunda förnuftet gör gällande att mycket kraftfulla polisiära och militära insatser erfordras för att hantera den eskalerande brottsligheten, väljer makthavarna att gynna en fortsatt införsel av kriminella och parasitära element, vilka tveklöst representerar den nya väljarkåren – skräddarsydd för att löpa amok samt globalistregimens smutsiga ärenden.
  Andreas.

 2. Trodde inte landets utsikter kunde bli svartare. Nu blir det fullständigt som i kolkällaren ! Afrikanska niggrar kommer att invadera Absurdistan…. ;(

 3. Vad hände sen. Jo Calle Bildt regeringen som kom efter ändrade beslutet och på den vägen är vi nu. Nu har det spårat ur totalt och nu står man i SVT och säger att problemen är över. Tro det den som vill.

 4. Ygeman sa igår att nu kommer bara 500 i veckan. På 80 talet var det katastrofsiffror 1989 stängde den dåvarande regeringen gränsen. Ingvar sa nu klarar vi inte mer.

 5. Vi vet ju hur det oftast går med löftena från vår ”regering”
  Det blir mest bara löften och ingenting mer.
  Kommer ni ihåg löftet om att 80000 invällare skulle utvisas?
  Undrar hur många hundra det blev i verkligheten.

 6. Sen att släppa loss inflödet strax efter ett terrorattentat mot samhället visar på en otroligt dålig tajming från Sosseregeringen, undrar om dom vet vad dom sysslar med? Det ena idiotbeslutet avlöser det andra!

 7. En av få politiker inom EU,som ser vartåt det barkar, är tyske ledaren för CSU i Bayern,Seehofer….
  Nu har han sagt att Bayern kommer att införa gränskontroll vid Brennerpasset.Som ni vet är det denna Autobahnförbindelse,som går från Italien norrut genom Österrike/Bayern.
  Kommer antalet niggrar som söker lyckan i Tyskland att öka, kommer passet att noggrant kontrolleras,sade han vid ett nyligen avslutat möte.Från Welt 24 har jag hämtat dess fakta:
  https://www.welt.de/img/politik/deutschland/mobile164193622/1631625737-ci23x11-w1136/Horst-Seehofer.jpg

  1. En kul grej, kanske en ”Fake News” när det publicerades i alternativmedia hösten/vintern, är att i Bayern sägs de s k flyktingarna inte få ströva fritt i samhället innan deras asylansökan är slutbehandlad. För den sakens skull har Bayern satt ett flertal av nazisternas gamla koncentrationsläger i drift igen. Där placeras således s k flyktingar, som ”tilldelas” Bayern, på ”helpension” d v s inga kontantstöd där inte. Eftersom behandlingen är kontroversiell och genomförs av Merkels eget parti, så är media tysta resp att EU-kansliet inte skriker särskilt högt.
   När utvisning av brottsliga s k flyktingar är beslutade är avsikten att placera även dem i lägren. Liksom de som fick avslag resp illegala invandrare som åker fast, får stanna där.

   Behöver det sägas att i Bayern har ”flyktingproblemet” samt den brottslighet som verkar följa på problemet, radikalt minskat sedan Bayern ändrade sin policy. S k flyktingar sägs numera sky Bayern som pesten.

   1. salrol:
    Ska bara kort ändra några sakfel i din kommentar.Det handlar inte om f.d. KZ-läger (områden) som nyttjas.Man har uppfört speciella bostäder som är avskärmade för dem som sökt asyl.
    Under behandlingstiden tilldelas de en plats i dessa hem.Mat och husrum ingår naturligtvis.Om man betalar ut kontanter har jag ingen aning om.
    I övrigt är det CSU och Seehofers parti i Bayern,som tagit detta beslut.Merkel skulle aldrig ha tillåtit att hennes gäster inte får röra sig fritt,och begå otaliga brott !
    Tycker personligen att detta är ett bra förfarande och orsakar inte det kaos,som råder i många andra Bundesländer.

 8. ID-kontroll är en viktig signalgivare. Att ta bort kravet innebär att Sverige ropar ut att nu är det fritt fram. Gränskontrollen gör inget annat än att konstatera att någon saknar pass eller id. Sedan släpps de in ändå. (är det någon som hört talas om någon som hindrats inresa efter kontrollen?)

  Sveriges räddning är länder som Ungern, Bulgarien – f d öststater – Österrike, Schweiz och i viss mån Frankrike.

  Nu börjar dock smugglarna organisera sig enligt EU-kansliets modell byggt på mutor. De bygger upp bussbolag, flygbolag, frivilliga hjälporganisationer etc. Transport över Medelhavet kan liknas vid färjetrafik ”på beställning”. När någon typ av ”transport” krävs så tillkallas rätt typ ur sin organisation, vilken reser över alla gränser utan hinder. Redan idag kommer ett ökande antal asylparasiter in i Europa som ”turister” med flyg, och på modet är att söka asyl direkt som nykonverterad kristen. Med rätt förberedelse, så blir det garanterat PUT. Efter PUT är klart återgår man givetvis till moskéen igen (inga kontroller),

 9. Nästan alla som inte bor i Skåne vet inte skillnaden mellan ID-kontroll och gränskontroll.

  ID-kontrollen är på DANSK sida och bekostas av färjebolagen/tågbolagen. Den sköts av väktarbolag. Att visa något som liknar ett körkort med en bild av någon som rimligen kan anses vara en själv räcker.

  ID-kontrollen skapar enorma köer på stationerna i Kastrup och alla tåg mellan Köpenhamn och Malmö är brutna.

  Gränskontrollen är på SVENSK sida och sköts av svensk POLIS. Alla som kommer till gränskontrollen måste visa sitt pass eller körkort, precis som när du kommer med flyg och landar.

  ID-kontrollen är ganska verkningslös. Och vem som helst kan ju ta sin bil över till Själland… bara att åka över och hämta kusin Achmed. Inga problem och helt lagligt, så länge man inte tar betalt.

 10. Ett tydligt tecken att vissa ministrar har för stor makt och kan fortsätta sin ad hoc styrning av landet.
  För att få ordning måste det till långsiktiga lösningar som stöttas av en stark regering.
  Det skall aldrig förekomma att regeringen släpper en förändring utan att alla instanser är väl förberedda.

 11. Avsätt regeringen nu! Dom skiter i Sverige vill bara åt invandrarrösterna. Så att dom kan få fortsätta att förstöra efter valet 2018.

  1. Frågan är om det finns tillräckligt många Pursvenskar med RÅG i ryggen så detta kan bli verklighet. Jag tillåter mig att tvivla att VI är tillräckligt många.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: