Kvinnorna som slåss mot IS, flera hundra av dem kommer att dö


ISLAM. Kimberley Taylor från Blackburn i Storbritannien är en av de kvinnor som strider mot terrorgruppen IS för den kvinnliga brigaden inom kurdiska YPJ. The Guardian har träffat henne utanför al-Raqqa i Syrien där stridigheterna blir alltmer intensiva.

För två månader sedan överlevde hon en nattlig självmordsattack mot byggnaden där hon befann sig och nu förbereder hon sig för de slutliga striderna om Raqqa, som är Islamiska statens (IS) självutropade huvudstad.

– IS har förberett sig för det här länge. Hundratals av oss kommer dö i Raqqa. Jag kommer förlora många av mina vänner, säger hon.

Trots att hon inte hade någon tidigare militär erfarenhet bestämde hon sig för att ansluta sig till gruppen YPJ efter att ha tagit del av berättelser från kvinnor från minoritetsgruppen Yazidier, som hållits som sexslavar av IS.
– Jag var tvungen att göra något, säger Kimberley.

YPJ, Kvinnornas förvarsenheter är en del av offensiv för att befria Raqqa. Det är kurder som slåss tillsammans med en koalition av arabiska och assyriska kristna.

-Pettersson säger att i Sverige har vi hundratusentals män som deserterat, svikit sina familjer och sitter här och gnäller över usel mat och dåligt Wifi.

Sedan har vi skäggiga damen, en kurdisk nationalist som hatar svenska nationalister för att de vill ha ett svenskt land. Själv vill hen ha ett fritt kurdistan men tycker det är bättre att kvinnor och andra slåss för det.

Nedanstående är från TV3 år 2014. Läs om Özz på bloggen.

Dunia: Har du släktningar kvar i Kurdistan? Du är grym. Vi är stolta över dig

Nationalisten Özz Nûjen

Özz Nûjen: Ja 99 % är kvar där

Dila: Tack för ett bra program! Vad är din största dröm?

Özz Nûjen: Ett fritt Kurdistan 🙂

Danne: Kan Kurdistan bli självständigt??

Özz Nûjen: Såklart!

Niko: ÖZZ va skulle du kunna ge för ett självständigt kurdistan?

Özz Nûjen: Mitt liv

I chatten framgår det dessutom att Özz Nûjen inte har bildat någon egen familj i Sverige så vad hindrar att han återvänder till sitt kära Kurdistan och ”roar” kurderna med sin ”komik”.


10 responses to “Kvinnorna som slåss mot IS, flera hundra av dem kommer att dö

 • Observator X

  Tar för givet att Schyman, Kakan och de andra okvinnorna kommer att ansluta sig till YPJ och förklara att de kan ge sina liv i kampen mot is.
  …de tar med sig illegalist-kurden dit.

  Gilla

 • finnjävel

  Vi lägger faktiskt ut rätt mycket pengar på att importera unga muslimska män hit till Svedulandia. Som motvikt skulle vi kanske bjuda in de kurdiska tjejerna också – efter att de rakat klart isis.
  Snacka om vettiga kvinnor!
  Och då ska vi inte haka upp oss på kostnaderna – för det har vi inte gjort hittills heller. De skulle kanske kunna utgöra en ny ryggrad i den handfallna Svenska polisen. Eller bara få en medborgarlön i utbyte mot att de håller de ensamkommande flyktingbarnen i schack. Jag kan bidra med skott!
  Jag tror att de skulle kunna fungera som en bra motvikt i samhället.

  Gilla

 • Albert

  Fegisen Özz Nöjen borde hädanefter kallas för Özz ”Blöjan”-Nöjen!
  Kurdiska män är uppenbarligen så fega och lata att de sänder sina kvinnor att slåss i sitt ställe. För bara 70 år sedan gjorde man i vårt grannland Finland processen kort med dylika ynkryggar och förrädare.
  I Sverige finns ännu livstids fängelse på straffskalan för desertering, (samtidigt som vi massimporterar utländska sådana).

  Fast å andra sidan är väl inte vi svenskar så mycket bättre när vi tillåter de svenska IS-avläggarna MP och S att ostört härja och rasera vårt eget land… Apropå MP; http://uvell.se/2017/04/29/forbudspartiet-mp-strikes/ (humor, men samtidigt inte).

  Gilla

 • Jhonsso

  Låt oss ge Özz en enkel biljett tillbaka till Kurdistan, bara han lovar att stanna där och inte återvända. Vi kommer inte att sakna honom

  Gilla

  • Bosse

   Om jag var han skulle jag skämmas och åka direkt och slåss för ett fritt Kurdistan.Här är det en kvinna från England som slåss för hans sak och denne ynkrygg bor i Sverige och fjantar sig och vill ha ett fritt Kurdistan.Här kan man tala om svikare.Fy fan vilken ynkrygg.

   Gilla

 • Galten

  Bajsturken föredrar att sitta och gnälla i Absurdistan.

  Gilla

 • Lars

  Åk inte Özz, dom behöver riktiga starka kvinnor. Inte kärringar!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: