Ensamkommande, Miljöpartiet och ekonomi

INVANDRING. Miljöpartiets vill att “ensamkommande afghaner” ska få gå klart på gymnasiet innan de sänds hem. Om vi förutsätter att de inte ändrar sig vid skolavslutningen så innebär det en extra kostnad på två miljarder för skattebetalarna. 

Enligt “Världens barn” kostar det 630 kr för ett års skolgång för ett barn i en byskola. Vi kan alltså för dessa extrapengar betala för mer än tre miljoner riktiga barns skolgång under ett år i Afghanistan eller 300.000 barns hela skolgång. Om Miljöpartiet har något förstånd så är det mycket måttligt.

Vad vi skulle kunna göra för hela kostnaden för asylinvandring i Sverige eller bland de riktigt fattiga i hela världen är obegripligt mycket. Men det skulle lätt täcka FN:s hela budget för 60 miljoner flyktingar i världen eller ge våra pensionärer ett liv i lyx och mycket mer…

Migrationsverkets prognos april 2017 (nedanstående bild på sista sidan)

MP vill betala två miljarder för afghaner för att sedan skicka hem dem.
MP kallar sådan som Pettersson för rasister och fascister för att vi vill använda våra pengar på miljoner riktiga barn medan de hellre hjälper några tusen som nedan.

29 thoughts on “Ensamkommande, Miljöpartiet och ekonomi

 1. Som undertecknad tidigare hävdat bedriver dessa miljöpartister inget annat än en organiserad brottslighet, på månget egendomligt sätt ådagalagd, men främst genom deras passionerade iver att befrämja närvaron av illegitima, parasitära barbarer utan den ringaste antydan till samhällspotential, impulskontroll eller förutsättningar för integration.
  Detta är ett svek mot befolkningen, såväl den etniska som den av naturliga skäl invandrade, och MP:s intensiva kamp för att höja hotet mot den allmänna säkerheten samt dränera statens finanser borde med avseende på nuvarande kaotiska läge leda till utfrågningar, påföljder och avsked från den politiska arenan.
  Vad dessa statskonstnärliga praktfiaskon än proponerar kan vi vara övertygade om att det påvisar diametralt divergerande uppfattningar med ett normalt vuxet resonemang och sunt förnuft. Galenskapen är nämligen deras varumärke – ett föga hedervärt signum för ett svenskt politiskt parti.
  Andreas.

 2. Ja, nu vill ju KD höja momsen, och det vill väl MP också, de hittar väl på en ytterligare höjning av bränslepriser.
  Köra bil är ju onödigt – man kan ju åka taxi….

  Skatta ihjäl det svenska folket – allt för invällarna!

 3. Miljöpartiet är ju helt sjukt galna, man får verkligen hoppas att de åker ur riksdagen nästa val, vilka idioter röstar på detta skitpartiet som sviker vallöfte efter vallöfte

  • Inte gamla pensionärer heller. De är väl snarast en belastning för miljön och är att likställa med skräp som måste bort.

 4. Redan nu betalar vi skolgång för syriska barn och tonåringar som emmigrerat som “flyktingar” direkt från Saudiarabien, Grekland, Turkiet mm mm och som aldrig satt sin fot i födelselandet Syrien.
  Plus att föräldrarna ljuger om barnens ålder för att ge dem extra tid i skolan.

  Nästa punkt på dagordningen för Vänstern är väl att börja utvisa vanliga hederliga vita svenskar för att ge plats och bostäder åt hela övriga världen som vill bo här.

  • Hur känns det för de infödda barnen när nyanlända elever som är ett par eller flera år äldre börjar styra och ställa i klassen? Eftersom de är större och starkare då de är äldre och dessutom attackerar i flock. De sistnämnda lär sig dominans medan de förstnämnda underkastelse?

   • Det räckte med att de var jämnåriga under mina barns tid i skolan på nittiotalet. De barnen använde mycket våld och stal på skolan, men det var alltid de utsatta barnens fel, de våldsamma barnen “förstod inte bättre”.

    Sverige är ett sjukt land som skadar sin egen befolknings barn, bara för att vara humanitära.

   • Ett av mina barnbarn vill sluta på sin skola, trivs inte längre osv. Bara bråk med invandrarbarnen.

   • De 13 åriga flickebarnen som blivit våldtagna på skoltid, på skoltoaletten, av dessa nykomlingar vet hur det känns.

    Jag spår att uppdrag granskning om 10-15 år kommer att göra reportage om alla unga flickor som blivit våldtagna i sina egna hem av afghanska “barn” som varit familjehemsplacerade hos dem.

 5. Skola, sjukvård och äldrevård är oviktigt jämfört med massinvandringen av somalier, afghaner, kurder och andra klanfolk.
  Miljard efter miljard pumpas in i ett havererat massinvandringsprojekt som är på väg att för all framtid ödelägga landet Sverige som vi en gång kände det.
  Om Löfven tvingas välja mellan att svenska barn dör pga utebliven cancerbehandling och att fortsätta ha världens i särklass största asylmottagande per capita är svaret givet.
  Svenska barn måste dö.
  Somalier måste få komma hit.
  Afganher måste få komma hit.
  Araber måste hit.
  Våra skattepengar måste i första hand säkerställa detta.
  Sverige är världens bästa land på att ta emot “flyktingar”.
  Detta kan vi stolt visa upp för andra länder.
  Att våra barn dör pga av utebliven sjukvård är en annan femma.

 6. Vid nästa val är dom ute ur regeringen.Då kan dom hjälpa afganska “barnen”.Dom behöver hjälp med matlagning,tvättning,städa, köpa fina kläder och mobil.Feta avgångslönen kan dom ge till “barnen”.Då kan barnen vara kvar och behöver inte använda skattemedel till dom.Samma gäller svetsarn och hans misslyckad regering,dom flyr ju för sina liv .Jag vet inte om man skall skratta eller gråta.Sverige har förändrats till det sämre,vi har själva skapat detta kaos genom att rösta på en regering som är totalt dissfunktionell. Svetsarn,bolibumpa, Ibrahim, ardalan ,ynkeman,frigolit,dvärgen,snabbköpskasörskan vilken samling. Avgå låt någon ta hand om regeringen som är bättre lämpad som ni.Avgå,avgå MVH Adolf

 7. Läser idag att fler o fler svenskar far illa i vårt svenska “välfärds samhälle” finns inga pengar till detta. Men till flyktingar finns en sjö att ösa ur. I Norge betalar pensionärer endast 15 procent skatt på sin pension i Sverige ca 30 Tänk på det när ni röstar om 15 månader Glöm då inte att alliansen tillsammans Mp ställde till den här röran, och vad dagens regering håller på med ser ju t.om en blind. Vad finns då kvar? klarar SD ut denna soppa. Sverige ligger pyrt till

   • Tillägg 2:

    Sverige är det enda land av de jämförda länderna där pensionerna genomgående belastas med högre skatter än arbetsinkomsterna.

    Sammanfattning av en jämförelse mellan beskattning av pensioner och arbetsinkomster. Beräkningen gjord utifrån genomsnittliga pensions- och arbetsinkomster med reservation för svårigheter att jämföra olika länders system.

    Australien: 10 procent lägre

    Belgien: Lägre skatt, men svårt att beräkna

    Danmark: 7 procent lägre

    Finland: 1 procent lägre

    Frankrike: 13 procent lägre

    Grekland: 12 procent lägre

    Irland: Mycket högre grundavdrag för personer över 65 år

    Italien: 7 procent lägre

    Luxemburg: 6-9 procent lägre

    Nederländerna: 15 procent lägre

    Norge: 6-11 procent lägre

    Portugal: 11-15 procent lägre

    Spanien: Ungefär lika

    Storbritannien: Lika vid genomsnittlig pension, 11 procent lägre vid högre pension

    Sverige: 4,2 – 5 procent högre

    Tyskland: 18 procent lägre

    USA: Pensioner från det statliga socialförsäkrings- systemet beskattas sällan

    Österrike: 8-9 procent lägre

    Källa: Katharina Wesolowski: Beskattning av arbetsinkomster och pensionsinkomster i 18 länder.

 8. Det är bara att lyssna på de dysfunktionella Stockholms politikerna så förstår man att logik är inte det starkaste ämnet, näst efter matematik.
  Miljöpartiet är snart ute ur riksdagen, det borde gälla fler partier, moderaterna tex som ställt till med detta muslimelände som skadar vårt land.
  Muslimer dessa omätliga människor som likt gökungar efter uträttat värv kastar ut de som skall vara i boet/landet.

 9. Sen kommer kravet att de skall fa stanna eftersom de har varit har sa lange, och har tappat kontakten med getterna hemma i byn.
  Fortackt amnesti

 10. Och hur vill de få loss de två miljarderna?
  Lån, dvs trycka nya pengar och därmed minska värdet på vår valuta?
  Höja budgettaket?
  Frigöra resurser genom att dra ned på annan verksamhet – t ex minska tillgängliga medel till gymnasieutbildning, dra ned antalet lärare, sämre lokaler osv?

  Det är mer angeläget idag att redovisa finasieringen än vilka de vill ska ha ytterligare fördelar? Men helt klart hellre på plats för en rimlig kostnad än att behålla dem här?

  Man undrar vilka personliga känslomässiga drivkrafter dessa politiker ger uttryck för? Det tycks inte rymmas mycket plats för logiska resonemang? Och jag tror inte annat än att det är deras alldeles egen känslomässiga tillfredsställelse det handlar om. Någon borde lära dem räkna och så skulle de ha stor nytta av att reflektera över sina motiv med de insatser de önskar göra?

  Ev kommer detta att vara deras sista år i riksdagen och det verkar inte heller ha sjunkit in?

  • Finns ju ett alternativ till – höja skatten. Antingen genom att beskatta med högre skattesatser eller att sv ftg ökar vinster och genererar mer skatt.

   Men vilka företag vill satsa hårt medvetna om att skattepengar ska gå till några ljugande gossar i st f t riktiga barn i hemlandet. Är det vinstdrivande företag (vilket de måste vara per definition) så är synen på effektivitet i nyttjandet av skattemedel naturligtvis en viktig princip. Varför annars bidra med skattemedel om de slarvas bort så här?

 11. Miljöpartiet slöt ju ett avtal med Moderaterna om obegränsad invandring. Därför är det naturligt att det moderata oppositionsborgarrådet Cecilia Brinck i Stockholm från talarstolen i stadshuset säger att hon struntar i vad det kostar. (alltid dessa politiska Cecilior oavsett parti).

Kommentera