SAS slöjförbud skapar ilska bland muslimer: ”Har vi inte kommit längre?

ISLAM. Att SAS nekat en kvinna anställning eftersom hon bär slöja har fått flera att reagera. Muslimen Gina Dirawi har skrivit ett argt inlägg på Instagram: ”Vi lever i en tid då tekniken är i framkant, 2-åringar fattar hur en Ipad fungerar och kan till och med ladda ner spel men personalen på SAS får inte ihop hur de ska anställa en kompetent kvinna om hon täcker sitt hår?”, skriver hon och undrar: ”Har vi inte kommit längre?”

23-åriga Aye Alhassani från Sollentuna hade sökt arbete som incheckare hos SAS. Flygbolaget kände till att hon bar slöja, men lät henne ändå gå vidare i intervjuprocessen. Först senare sa rekryteraren att slöja på arbetet inte är ett alternativ. SAS har bekräftat regelverket.

Muslimen Bilan Osman, journalist och föreläsare, tycker inte en slöja ska hindra någon från att få ett arbete. ”Många människor kan välja bort att bära en partilogga till ett arbete om det är det som krävs. Men väldigt få människor är beredda att välja bort en slöja”, sa hon i Aktuellt i går.

-Pettersson tycker att Gina och Bilan ska upplysa Aye att man ska ta seden dit man kommit och att det i koranen står att om man lever i ett land utan sharia-lagar ska anpassa sig i det landets lagar, och Allah och Mohammed har sagt att om man inte får något jobb på grund av trasorna man bär går det bra att ta av sig trasorna.

Är Aye Alhassani intresserad av att arbeta hos ett flygbolag i slöja så har de muslimska länderna, det finns över 50, egna flygbolag. Sök arbete där…

 

40 thoughts on “SAS slöjförbud skapar ilska bland muslimer: ”Har vi inte kommit längre?

 1. Det saknar egentligen reell betydelse vad ett språkrör för satansnunnorna yppar å Instagram, då faktum kvarstår att slöjan symboliserar mänsklighetens och allt levandes primära fiende – Islam. Var anhängare av sunt förnuft och vanlig normal anständighet begriper att denna huvudbonad icke hör hemma inom den civiliserade, humana och demokratiska delen av världen, alltså den del som de kontinuerligt krävande koranslavarna i parti och minut invaderat.
  Andreas.

 2. Ett tips är att ljuga för babbarna. Javisst, ni får ha ”den där grejan” på huvudet, den ser fin ut. Välkomna ombord.

  När ändamålsenlig höjd har uppnåtts kastar man ut babbe.

 3. Varför skriver inte nötpåsen Gina Dirawi att det är lika hemskt att kristna flygvärdinnor/värdar inte får ha kors hängandes runt halsen, eller daoister inte får ha Yin och Yan medaljong? Varför ska islam prioritereas och ha företräde, det är trots allt en liten kult i Sverige men har fått omkring åtta miljoner innevånare i vårt land att krypa för dom.

 4. Nej, tyvärr har vi inte kommit längre. Men det här är en bra början.
  Religioner är roten till allt ont.

 5. Ja, vi får väl vara glada över att vi ännu inte kommit tillbaka till pedofetens tidsålder ca 1500 år i tiden men vi tycks dessvärre vara på god väg.

 6. Jag skulle bli såå själaglad om vi västerlänningar & alla de som anammat vårt sätt att leva, att sluta använda ordet ”slöja”, då för oss är slöjan något vackert och används ibland vid bröllop! Med fördel kan orden ”HUVUDDUK” alt ”O-tyg” användas.

 7. De försöker blanda bort korten och SVT bjuder in Bilan Osman och hon får mycket tid att prata utan att bli avbruten….!!
  Propagandatelevisionen kanske borde tänka över hur de behandlar Jimmy Åkesson – NÄR FICK HAN PRATA TILL PUNKT SIST?
  Muslimer vill jag INTE resa med och när SAS eventuellt tvingas anställa dem som piloter och/eller flygplanstekniker då är det färdigåkt för mig med dem!
  Slöja är en symbol för en kriminell ideologi islam och kan aldrig accepteras, många texter i Koranen uppmanar till mord/slakt på icke-muslimer! Vill vi ha dem här ? Nääää!

 8. Till SAS: TACK för att du gör detta till oss Svenskar som vill ha kvar det som vi har kämpat för. i så många år . tusen tack <3
  Till er alla andra som inte håller med säger jag bara så här till er som är så bra och håller med denna kvinna….
  Australiens förra statsminister Julia Gillard sade vi tillfälle, ”detta är vår nation, vårt land och vi har vårt sätt att leva på. Vi ger gärna alla invandrare möjlighet att njuta av det. Men om du är invandare som klagar, bedrar och klagar över vår flagga, vår ed, vår tro, eller vårt sätt att leva, skulle jag starkt rekommendera dig att nyttja den andra rättigheten, det är rätten att lämna landet, Om du inte känner att du passar här, så res.
  Vi tvingade dig inte att komma, du valde själv att komma hit”.

 9. Jag hoppas verkligen att jag ALDRIG får se en flygvärdinna på SAS som är ”utspökad” med slöja eller liknande attribut.
  Då kommer SAS att ha förlorat en trogen kund!

 10. Muslimer har inte lämnat medeltiden, så hur ska dom kunna leva
  i ett modernt samhälle utan att det uppstår friktioner.

 11. Vi vill inte ha bankanställda i Burka heller, invandraresom inte vill
  rätta sig efter Svenska regler kan resa till ett annat land
  där andra regler gäller.

 12. Nej Bilan Osman, det är helt klart att ni muslimer inte kommit särskilt långt
  Roligt att du själv konstaterar det
  Eller vilka ”vi” menar du, när du frågar:”Har vi inte kommit längre”?

 13. Om man söker en anställning får man ta ställning till vilka regler anställningen är förbunden med och bestämma sig för om man vill ha jobbet om man blir erbjuden det. Oftast söker man jobb i konkurrens med andra och normalt vill man inte försvåra för arbetsgivaren att anställa. Det är väl arbetsgivaren som beslutar om klädklod i sitt privata företag, vem ska annars göra det?

 14. En kvinna som bär slöja brukar ha mer begränsningar också som inte fungerar på SAS: Maken ska ge tillstånd till vad hon får göra. Hon får inte beröra någon annan man, så hur ska hon kunna göra sitt jobb då? Tänk om en manlig kund ramlar ihop och får en hjärtattack? Någon manlig kund behöver hjälp med väskan? Jag kan tänka mig massor av situationer där hennes tro hindrar henne från att göra sitt jobb. Ska hon avbryta allt för att be också? Ska folk i kön få stå och vänta medan hon byter om och tar fram bönemattan?

 15. Tycker SAS skall kräva att dom har 4 äkta män och är könsstympade också, är det också en ännu mer kompetent kvinna enligt Ginas normer och framsteg 2017?

  • Bra gjort SAS.Det är ett nordiskt bolag och där vet alla om att man har inte slöjor. Och till Gina Dirawi kan man ju säga att har man inte tekniskt kommit längre bland muslimerna än till slöjan då är man ju kvar på 600-talet och stampar.Slöjan verkar vara den mest tekniska pryl dom uppfunnit.

 16. Vi etniska svenskar vill inte ha dem bland oss överhuvudtaget. Kan de inte rätta sig efter det mottagande landets lagar och seder ska de åka till något land som har dessa förvridna medeltida seder. De vill dock vara här och få alla bidrag och lite extra från DO då och då. Trasorna runt huvudet har väl inget med identitet att göra i så fall är de inte mycket innanför om det hänger på trasorna? ÅK HEM vore bäst för Allah. Det är oerhört tröttsamt med alla dessa snyftreportage i de sk neutrala media.

 17. Allt är i fantastiskt i Afghistan, de säljer biljetter till detta muslimska paradis. Enkelbiljett är billigast, tack för allt ock lycka till. Glöm inte att skicka vykort när ni kommer fram!

 18. Varför skulle täckande av hår utgöra en måttstock på hur långt vår utveckling kommit?

  Det är i stället en fråga till muslimer? Hur kort har de nått?

Kommentera