Stäng

Hot och trakasserier mot domstolar ökar – flest incidenter på Malmö tingsrätt

INVANDRARVÅLD. Antalet inrapporterade incidenter mot domstolar i Sverige ökar. I särklass flest incidenter har Malmö tingsrätt, därefter Helsingborg och Södertörn, visar en kartläggning som gatutidningen Faktum har gjort. Men hot utgör en mindre del av de anmälda händelserna på Malmö tingsrätt, enligt säkerhetschefen Ulf Cederborg.

Hittills 2017 har tingsrätten i Malmö rapporterat 20 incidenter. Av dem är 14 föremål som tagits i beslag, enligt Ulf Cederborg. – Det handlar om knivar, knogjärn och misstänkt pepparspray. Varför Malmö sticker ut i statistiken kan inte Ulf Cederborg ge något direkt förklaring på…

Sydsvenskan avstår i sedvanlig ordningen att ge läsarna någon som helst information om de personer som står bakom “incidenterna”, men de flesta,även icke-Malmöbor vet nog varför Sydsvenskan avstår från att rapportera detta…

17 reaktioner på “Hot och trakasserier mot domstolar ökar – flest incidenter på Malmö tingsrätt

 1. Angående hot och trakasserier mot domstolar så känner man åtminstone till vem som stod för ett sådant fall när åklagaren på Gotland inte kunde fortsätta med sitt ärende med den våldtagna kvinnan för att folk kom hem till hans bostad och hotade honom..

 2. Det är Malmöbornas fel, för att de klipper sig billigt och köper billig kebab. Nej, det var inte rät förklaring. De många hoten i Malmö beror på att Malmö ligger närmare kontinenten.

 3. Apropå det…………

  Migrationsverket planerar avgöra cirka 95 000 asylärenden i år, enligt den prognos som lämnas till Regeringskansliet den 26 april.. Det är drygt 10 000 färre ärenden jämfört med föregående prognos.

  ”– Vi har idag en större andel öppna asylärenden som är mer komplicerade än tidigare. Dessa ärenden har i praktiken visat sig ta längre tid att avgöra än planerat. Samtidigt befinner sig myndigheten i en omställning som innebär att vi drar ner och styr om våra resurser för det uppdrag vi har idag och de närmaste åren”, säger Mikael Ribbenvik, tf. generaldirektör på Migrationsverket.

  Målet att i princip alla som sökte asyl 2015 och 2016 och som ännu inte fått beslut i sina ärenden ska få det i år står fast.

  Enligt Migrationsverkets prognos kommer mellan 22 000 och 45 000 personer att söka asyl i Sverige under året.

  Planeringsantagandet är 34 700 personer, inklusive omplacering av 3 700 asylsökande från Italien och Grekland. Planeringsantagandet är samma som februariprognosen, medan det lägre scenariot har sänkts med 3 000 personer.

  Planeringsantagande för ensamkommande asylsökande barn är 2 400 under 2017 och 2 900 under 2018, vilket inte innebär någon skillnad jämfört med förra prognosen. 

  Antalet ansökningar från anhöriga till personer som beviljats asyl bedöms bli färre jämfört med förra prognosen. Detta gäller både för 2017 och kommande år.

  https://www.migrationsverket.se/Om-Migrationsverket/Nyhetsarkiv/Nyhetsarkiv-2017/2017-04-26-Prognos-Fortsatt-fokus-pa-att-fatta-beslut.html

 4. @assad, snygg variant av FFFi tusan (Fula Fiskar Fem. Initiativ eller Fy För Fi/Fi Fem.Init./Fiende För var FFF fredagsnöjet Flickan och Flaskan. Vad är det det sista
  F-et Övriga dagar gällde inte flaskan som ersattes av ett feministisk attributet

 5. Det ”öppna” landet utan vare sig etniskt folk och gränser verka leverera dagligen.

  Det stora provet blir när samhället framöver testas under en större ekonomisk konjunkturnedgång. Personligen tror jag nog det blir avslutet på experimentet vars syfte tycks ha varit att rycka ett land ur folkets händer och förstöra det.

 6. Klapp-och-klang-verkstaden som drivs av sjuklövern har i decennier skapat fantastiska lagar.
  Det blir roligare och roligare att se på när hela samhället faller samman.

 7. Hahaha!!! Har Pettersson sett det här?

  Fi-ledaren Victoria Kawesa polisanmäld för plagiat

  Så går det när man är neger.

 8. Vad är det som pågår i vårt fosterland?

  Vad är det som gäller?

  ”Sverige har sldrig varit säkrare” — på vad?
  1000 nya poliser!
  53 ”no-go zoner = svensk ockuperad mark!
  Inget undantagstillstånd!
  Massvis med våldtäkter!
  Muslimerna kräver att få ha slöja på alla arbetsplatser!
  Ca 8000 ”försvunna” invällare!
  Listan kan bli längre!

  Ska vi tillåta att vårt fostetland går undet?
  Ska vi låta islam ta över vårt land?

  1. ”@hajk @frokensverige @migga_x Hej, 87 266 personer har avvikit sedan 1/1-08 t o m 23/4-17. Med vänlig hälsning, Martina.

   — Migrationsverket (@Migrationsverk) April 26, 2017”

 9. De ansvariga påstår sig inte ha en aning.
  Det kan man tycka är märkligt, eftersom alla andra vet

  1. Frågan är om dom vet det, eftersom 75 -80% av dom skall rösta för fortsatt ockupation 2018!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: