Stäng

MP vill ha fler permanenta uppehållstillstånd igen

INVANDRING. Asylsökande som studerar eller har subventionerad anställning ska kunna få permanenta uppehållstillstånd. Det visar förslag från Miljöpartiets ledning. 

När regeringen beslutade om en mer restriktiv migrationspolitik 2016 så var en av förändringarna att tillfälliga uppehållstillstånd blev huvudregel. Endast personer som kan försörja sig själv ska kunna få permanenta uppehållstillstånd om de saknar skyddsbehov. Nu vill Miljöpartiet alltså jämställa studier och subventionerade anställningar med arbete.

Maria Ferm (MP), migrationspolitisk talesperson och ledamot i partistyrelsen säger att det handlar om att underlätta etableringen i Sverige.

– Vi kan också se att människor annars riskerar att ta första bästa jobb för att man vill få den trygghet som ett permanent uppehållstillstånd innebär, i stället för att kanske validera sin utbildning eller studera vidare och på det sättet också kunna komma in samhället, säger Ferm.

Sveriges Radio

-Pettersson undrar om Miljöpartist är ett sjukdomstillstånd…– ”Vi kan också se att människor annars riskerar att ta första bästa jobb för att man vill få den trygghet”…Är det inte så man gör, man tar ett jobb, vilket som helst för att kunna försörja sig och sedan försöker man göra karriär. Tydligen inte i MP:s värld…

…man kan naturligtvis också undra vad Maria Ferm menar med första bästa jobb, skatteförsörjt politiker och snacka skit om man inte klarar något annat.

Läs gärna om Maria Ferms avtryck på bloggen…

7 reaktioner på “MP vill ha fler permanenta uppehållstillstånd igen

 1. En för ämbetet undermålig intelligens och pliktkänsla samt med uppenbara svårigheter att förhålla sig till realia i kombination med streberrelaterad självöverskattning, torde vara en rättvisande profilbeskrivning av miljöpartist Ferm. Frågan är om någon enda av dessa asylpromotorer är rättskapabla. En tragisk samling som genom uppfostran, miljö och degeneration blivit tacksamma offer för falska betraktelsesätt och dysfunktionella ideologier utan verklighetsförankring.
  Andreas.

 2. Hur länge ska dessa vidriga stollar fä hålla på att arbeta på att rasera allt vi har byggt upp under årtionden ??

 3. Jag minns MP’s partikongress, som SVT sände. Folk i publiken, lokala medlemmar, försökte ta upp strikt miljörelaterade frågor, stora som små. Jag minns också den växande indignationen, från en partiledning som tydligt skiftat fokus till enbart asylfrågan. Islamistiska ”kupper” kan adderas till ett fundamentalt systemfel och en ovilja att lyssna på sina väljare. Hoppas ni åker ur riksdagen, ni tillför bara skit nu.

 4. Det är rasistiskt av MP(K) att påstå att det är ”untermensch” som de importerar. De menar alltså på fullaste allvar att högskoleutbildade inte klarar av att göra mer än en sak samtidigt?

  Nu anser jag att vi under väldigt lång tid inte ska ta emot flyttningar och framförallt inte från Långtbortistan. Men om vi inte hade detta kaos med 55 no-go-zoner och 182 utanförskapsområden så anser jag att vi aldrig någonsin ska dela ut permanenta uppehållstillstånd till skyddsbehövande då det tenderar att cementera förhållandena. Vi ska istället verka för att lösa situationen i deras hemländer och om inte det går är det bättre för dem (och oss) om de bosätter sig i ett land med liknande kultur och religion.

  Vad den lilla högkvalificerade arbetskraftsinvandringen som vi bör ha beträffar så har de nog inga som helst problem att visa vilket nytta de gör och därmed på lite sikt kvalificera sig för medborgarskap och därmed permanent uppehållstillstånd.

 5. Villa kan de potentiellt lura med sig på detta tåg till stupet?
  M, KD, SD, S, L kommer inte att stödja dem.
  Kanske C och V. Dvs ett förslag som aldrig mer kommer att röstas igenom därför att tillräckligt många inser att det är en egotrippad utopi.
  Det är snarare ett försök att hålla sig kvar i riksdagen i syfte att ev ingå i regeringen med S (vilket jag tror S undviker om det går i framtiden).

 6. Såklart de vill. Det är därför det är viktigt att inte falla till föga för politiska partiers fintande inför valupptakter och tro att de ändrat inriktning helt plötsligt. Särskilt inte så länge samma ledning sitter kvar som stått för tidigare extrempolitik.

 7. Bra förslag, fler liknande förslag från MP, så kan vi vara säkra på att de åker ut nästa val. YES!!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: