Stäng

I SVT:s värld är socialismen felfri

MEDIA. Enligt det ”opartiska” propagandaorganet  SVT är socialismen felfri och utan skuld. SVT påstår, på vad det verkar full allvar, att det är oljepris och inflation som är orsaken till att Venezuelas folk svälter och gör uppror mot den kommunistiska diktaturen.

-Pettersson är inte nationalekonom men tror att oljepriset rasat lika mycket i Norge och Storbritannien men där är det inga våldsamma upplopp på grund av matbrist vad jag vet.

Venezuela har världens största oljereserver, större än Saudiarabien men är ändå fattigt. Venezuela har också förstatligat en stor mängd privata företag.

-Pettersson antar att SVT gillar en sådan politik och att de har glömt vad som hände i Sovjet och Kuba…

12 reaktioner på “I SVT:s värld är socialismen felfri

 1. Pettersson, du glömde nämna Öst-Tyskland, Albanien
  som avskräkande exempel…ingenstans har socialismen
  funkat…Nord-Korea står nu på tur att bli kalops, skulle
  inte förvåna om våra 87:or ändå (innerst inne) tar parti för
  denna regim?

 2. Diktator är ju inte Venezuelas president då han är folkvald detta är ju fakta man kan tycka vad man vill om Maduro men som sagt han är vald av folket tills nästa val

 3. Sveriges Television – regeringens främsta desinformations- och propagandaorgan – representerar en stor skamfläck på det svenska baneret. SVT:s flagranta passion för kommunistdiktaturer påvisar ett totalt förakt för det folk som tvingas leva under den marxistiska diktaturens människofientliga maximer, samt en förskräckande okunskap beträffande de verkliga förhållanden som råder inom dessa envälden. För övrigt väljer detta defekta organ, i syfte att realisera globalismens destruktiva manualer, att frenetiskt jucka mot samtliga subversiva minoritetsben, i hopp om att vinna duktighetspoäng och värdegrundsbonusar.
  Andreas.

 4. För inte så länge var detta land sverigevänsterns drömmställ vid det västindiska havet. Lars Ohly bland andra hyllade den dåvarande presidenten Chavez och påstod i samma mening Sverige som ett odemokratisk land. Undrar vad Sveriges enade kommunister ha för vridna åsikter om dagens situation.
  Glöm i samband inte att Venezuela till hör de länder med de största oljereserver, ändå svelter folk, det säger en hel del om socialisternas vanstyre.
  Bifogad en länk till sydsvenskan som visar Ohlys syn på svensk demokrati.
  http://www.sydsvenskan.se/2008-04-15/lars-ohly-har-en-marklig-syn-pa-demokrati

 5. SVT gör nu en rapportering som inte står så långt ifrån sedvanlig diktaturpolemik. Nord Korea har fått en värdig konkurrent.
  Lite fakta. V. drevs av få och mycket rika kapitalägare med stora landegendomar vilket var fel. Man röstade på Chavez som blev en symbol och hans död var landssorg. Olika legender skapades av medierna ihop med politikerna. Maduro fick ärva tronen och nu tog nedrustningen av landet ny fart. Jag listar några absurda, sockret tog slut så Coca Cola fick lägga ner, slut på bensin på mackarna, folket i städerna äter råttor och hundar, Det är stora köer i grannländer för att försöka köpa mat. Maduro anklagar Rajoy i Spanien för att försöka göra ett kuppförsök, alla oppositionspolitiker fängslas och anklagas för kuppförsök och misskreditering. Podemos-vänstern i Spanien har problem att ta avstånd från M. då det visar sig att mycket pengar gått till dem istf till folket i landet. SVT faller tydligen in i Madurostilen. Det som fascinerar är att det gick så fort denna gång för en socialistisk/kommunistisk stat att hamna i svält och elände.SVT menar tydligen att det är bättre att svälta men att sjunga Internationalen och vifta med röda flaggor?

 6. Kommunismen är och förblir en utopi, det är lika omöjligt som ett mångkulturellt land.

 7. Ja dessa dumskallar får ju Svårt att förstå att deras
  sjuka religion inte fungerar i Venezuela.

  Men faktum är att socialismen inte har, och kommer
  aldrig att fungera någonstans. Be dem annars att
  redovisa vilket land som Socialist kommunismen
  har fungerat i, det kan dom inte , för det landet
  finns inte, det är bara sagor!

  1. Det fungerar i början när kommunism får fäste i ett friskt land sedan äter kommunismen upp allt inifrån och slutar som Venezuela.
   men det kommer en upprättelse likt Rumänien och polen.
   Men Lastbilsföraren i Venezuela är stormrik, liksom gammel-kommunisterna i polen.

 8. Vilken katastrof för Venezuelas folk;

  Inga ”gratispengar” från oljan. Då kan det ju bli aktuellt att börja jobba.
  Hur blir det sedan för ”Prinsarna” i de andra oljeländerna?
  Kanske tvingas de att byta sina långa, vita klänningar mot arbetsbyxor?

 9. Vi påminner alla vad förra årtusendets största politiker hade att säga i frågan; ”The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.”

 10. Detta är vad kommunism leder till. När någon annans pengar tar slut så återstår bara fattigdom och elände.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: