Så jobbar DN med kvalitetsjournalistik

MEDIA. Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats när det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här. 

Ovanstående rader är ordagrant från DN, och det är fina ord men det verkar som socialdemokraterna i Malmö inte läser DN:s kvalitetsjournalistik.

Samtliga rubriker/skärmdumpar nedan är från DN.

11 thoughts on “Så jobbar DN med kvalitetsjournalistik

 1. När man inte längre törs dölja verkligheten…

  1. Skolan
  Det finns ett stort budgetunderskott på samtliga skolor som har många nyanlända och asylsökande. Svårigheter finns också med att hitta personal. Dessutom nämns gängbildning och bråk.

  2. Bråk.
  Bråk var anledningen till att Ungdomscentrum tvingades stänga i början på december. Andra händelser har skett i hembygdsparken och vid stationen. – Bråk kan börja med en skitsak.

  Det kan handla om narkotika, kränkning, hämnd, svartsjuka, utpressning eller konflikter i någons hemland som helt plötsligt blossar upp.

  3. Bostäder
  Kommunen har upplevt betydande undanträngningseffekter med anledning av bosättning av anvisade nyanlända. Det betyder att andra drabbats när nyanlända fått gå före i bostadskön för att kommunen ska klara lagkraven. Många bor väldigt trångt.

  4. Bedrägerier
  Socialförvaltningen och det kommunala bostadsbolaget misstänker att nyanlända betalar för att få en folkbokföringsadress

  Läs om Hässleholms Kommuns EGEN analys.

  http://www.nsk.se/2017/04/24/karvt-med-skola-och-bostad/

 2. Konstig, en Tysk studie visar att just nyanlända stå för en stor del för brottsligheten speciellt de unga runt 17-30. Såg det idag på Tyska ZDF

 3. I sin bok Massutmaningen tar nationalekonomen Timo Sanandaji kål på sådana påståenden, som DN har presenterat. Flyktinginvandring är inte och kommer aldrig att bli lönsam. Men det är en sak, när en undermålig morgontidning försöker föra oss bakom ljuset. Betydligt värre är det, när landets statsminister, Stefan Löfven, står,ljuger sitt folk,rakt upp i ansiktet, när han säger, att invandringen kommer att bli lönsam ”lite längre fram”. Nej Löfven, tyvärr blir den aldrig det. Köp Sanandajis bok, läs den och be sedan ditt folk om ursäkt för att du ljugit för dem!

 4. ”Nästan alla vinner på invandringen”
  Jag vill veta vilka ”nästan alla” är…
  Och vilka det är som INTE gör det!
  Kan DN ge mig ett svar?
  (För jag tror nog allt att ni är här och gluttar 😉)

  • Invandrarna vinner på invandringen och när sverige består av 70-80% invandrare kan DN visa att nästan alla vunnit på det.

  • Och om någon eventuellt vinner på invandringen så är det garanterat inte de som betalat kalaset.

Kommentera