Vad vill flyktingarna?

INVANDRING. I Helsingborgs Dagblad var igår en debattartikel införd om invandringen. Den är skriven av Feliz J Kino som har sina rötter i Mellanöstern och har besökt området.

Artikeln slutar så här ”Och vad vill flyktingarna? De flesta jag träffade ville stanna, få hjälp att återvända till sina hem och skydd, de vill känna trygghet. De allra flesta av dem vill inte bli båtflyktingar, de vill inte riskera att drunkna och allra minst vill de att deras familjer splittras.

Det har sagt tidigare men det måste poängteras om och om igen. Den enorma svenska migrationsindustrin är fel insats, de pengar som tagits från biståndet för att gå till asylmottagning i Sverige borde genast riktas rätt igen. Läkare från Ninveslätten i Irak vill inte bli taxichaufförer i Sverige. De vill ha hjälp under en övergångsperiod, mat på bordet, tak över huvudet, medicin och skydd.”

-Om Pettersson inte minns fel så finns det ett parti bland åtta som i åratal sagt samma sak och för det blivit kallade nazister, fascister och främlingsfientliga islamofober och mycket mer. Det finns även fria, alternativa medier som i åratal påpekat samma sak som nu står i HD.se men…

10 thoughts on “Vad vill flyktingarna?

  1. ”Berikar ekonomiskt”, ”berikar kulturellt” är ju de gamla vanliga påståendena.
    ”Föds för få” är det tredje argumentet. Man ska inte lyssna på den där skiten.
    En ekonomi lever vidare även om befolkningstrycket på miljön i ett land minskar.

    Jag vill ha stängda gränser, bad aldrig om öppna gränser överhuvudtaget. Jag är svensk och detta är mitt folks hemland och jag skyr mångkulturen. När den sedan är ett enormt finansiellt slöseri och innebär ett ständigt utanförskap med kriminalitet som följd så har ju det inte minskat på vanvettet. Stängda gränser förresten, det vore något helt annat om myndigheterna hade koll på varenda en som vill komma hit på besök. I händelse av krig skulle jag välkomna likadana människor som jag från närområdet….

    • ”dugan”!
      För att fortsätta på ditt fina inlägg så vill jag föreslå samma sak som Thailand införde förra året: Registrera alla telefonkort (även kontantkort) mot personnummer och pass.

      Oregistrerade kort stängdes automatiskt ett visst datum.
      Den som inte har en identitet ska heller inte ha ett telefonkort.

      => Ett bra sätt att hålla rätt på befolkningen.
      => Ett bra sätt att spåra brottslig verksamhet?
      => Ett bra sätt att begränsa icke önskvärda i landet.

      – Men det är väl kränkande för alla muslimer!
      Det blir väl rättegångar om kränkning och många millioner i ersättning till dem.

    • @dugan – heter duga med rätta åsikter.
      I det globala perspektivet måste det ekonomiska trycket minska för att rädda miljön och därmed människan. Det är inte naturen som är vårt hot utan vi själva. Receptet är global befolkningningsminskning.

  2. I Sverige (och många andra europeiska länder) säger regeringarna att flyktingarna måste flytta hit för att få hjälp, annars lämnar man dom åt sitt öde. På ett ungefär.

  3. Det är fan inte lätt i det här landet att vara smart. Det tar tid innan resten fattar.

Kommentera